Inductiekookplaat-info.nl

Inductie braadpan

Een inductiebraadpan is geschikt voor het maken van gerechten die een lange kooktijd nodig hebben, zoals stoofpotten en gebakken vlees. Ze hebben een dikke en vlakke bodem, zodat de magnetische velden van de inductiekookplaat goed contact kunnen maken om de hitte over te brengen op de pan. Bekijk hier de beste inductie braadpannen van 2024!

Beste inductie braadpan van 2024

1

Le Creuset Ronde Braadpan 24 cm Kersenrood

2

Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Kersenrood

3

Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 26 cm Mat Zwart

4

Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Mat Zwart

5

Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 28 cm Kersenrood

Laatste update: 30 mei 2024

Beste inductie braadpan van 2024

1

Le Creuset Ronde Braadpan 24 cm Kersenrood

2

Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Kersenrood

3

Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 26 cm Mat Zwart

4

Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Mat Zwart

5

Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 28 cm Kersenrood

Laatste update: 30 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie braadpan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Een braadpan pan maakt het mogelijk om eten dicht te schroeien.
  • Met een inductie braadpan kun je snel en efficiënt koken.
  • De inductie braadpan is de Le Creuset Ronde Braadpan 24 cm Kersenrood

De beste inductie braadpan van 2024

Een braadpan is onmisbaar is de keuken van een echte kookliefhebber: een goed stuk dichtgeschroeid vlees, een romige risotto of een chili con carne, een braadpan is erg veelzijdig. De pan maakt het mogelijk om eten dicht te schroeien, waardoor de sappen en smaken bewaard blijven, maar tegelijkertijd ook om eten te sudderen in vocht. Door de hoge opstaande randen kunnen er grotere porties is en is het eten makkelijk om te scheppen. Een braadpan is voor iedereen bruikbaar. Ben je op zoek naar een nieuwe braadpan maar weet je niet welke je moet kopen? We zetten voor je op een rij waar je op moet letten bij de aanschaf van een braadpan, en waarom de ene braadpan wel en de andere niet geschikt is voor een inductie kookplaat.

De beste braadpan voor inductie wordt gekozen op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. De kwaliteit wordt gemeten aan de hand van de volgende onderdelen: duurzaam materiaal, vaatwasbestig en koudgrepen. Hoe duurzamer, hoe beter de kwaliteit. De kwaliteit wordt afgezet tegen de prijs en zo vinden we de beste braadpan voor inductie!

De Le Creuset Ronde Braadpan 24 cm Kersenrood is perfect voor gezinnen en het bewaren van restjes. De pan is gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en geschikt is voor stoofgerechten. Het is een duurzame pan van topkwaliteit die jarenlang meegaat. Daarnaast is de pan geschikt voor alle warmtebronnen en makkelijk schoon te maken in de vaatwasser. Ook is de pan geschikt voor verschillende kookplaten en kan hij in de oven gebruikt worden. Een nadeel is dat de pan geen literaanduiding heeft en geen koude greep, dus je moet oppassen bij het vastpakken van de hete pan. Al met al is de Le Creuset Ronde Braadpan 24 cm Kersenrood een veelzijdige en handige pan voor het bereiden van heerlijke gerechten.
De Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Kersenrood is perfect voor kleine huishoudens of gebruik in een kleine keuken. Met een diameter van 20 cm is deze pan ideaal voor gerechten voor 2 tot 3 personen. De pan is gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en maakt het geschikt voor stoofgerechten. Het is ook geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan veilig in de oven worden gebruikt. De deksel heeft druipringen die het kookvocht gelijkmatig verdelen, waardoor het vlees mals blijft en gelijkmatig gaart. De pan heeft een hoogwaardige bouwkwaliteit, met zowel de pan zelf als het handvat gemaakt van gietijzer. Het is vaatwasmachinebestendig, waardoor het schoonmaken eenvoudig is.
De Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 26 cm Mat Zwart is een ideale pan voor gezinnen en vrienden, omdat hij groot genoeg is voor ongeveer 5 personen. De pan is gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en perfecte stoofgerechten. Daarnaast is gietijzer duurzaam en kan de pan jarenlang meegaan. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan veilig in de oven worden gebruikt. De deksel heeft druipringen die het kookvocht gelijkmatig verdelen, waardoor het vlees mals en gelijkmatig gaart. De pan is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een stevige constructie. Hij is vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk schoon te maken. Kortom, de Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 26 cm Mat Zwart is een waardevolle toevoeging aan elke keuken voor liefhebbers van stoofgerechten.
De Le Creuset Ronde Braadpan 20 cm Mat Zwart is perfect voor kleine huishoudens of gebruik in een kleine keuken. Met een diameter van 20 cm is deze pan ideaal voor gerechten voor 2 tot 3 personen. Gemaakt van gietijzer zorgt de pan voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor stoofgerechten perfect lukken. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan veilig in de oven gebruikt worden. De druipringen in de deksel zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het kookvocht, waardoor het vlees mals blijft en gelijkmatig gaart. De pan heeft een hoogwaardige bouwkwaliteit en gaat jarenlang mee. Daarnaast is de pan vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken gemakkelijk maakt. Geschikt voor verschillende warmtebronnen en ovengebruik, is deze pan veelzijdig en geschikt voor verschillende keukens.
De Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan 28 cm Kersenrood is een perfecte pan voor het bereiden van stoofgerechten voor 6 personen. Het gietijzeren materiaal zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je gerechten gelijkmatig gaar worden. De gladde binnenkant voorkomt dat ingrediënten vastkleven, wat het koken en schoonmaken vergemakkelijkt. Deze duurzame pan gaat jarenlang mee, maar vereist wel goed onderhoud. De deksel sluit de pan volledig af, waardoor het kookvocht binnenin blijft en je gerechten sappig en smaakvol blijven. Dankzij de grote handgrepen is de pan gemakkelijk te verplaatsen, zelfs met ovenhandschoenen aan. Na het eten is de pan eenvoudig met de hand af te wassen. De pan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. De bouwkwaliteit van de pan is van topklasse, met duurzaam gietijzer en een stijlvolle kersenrode afwerking.

Waarom een inductie braadpan?

Een braadpan voor een inductie kookplaat dient net als andere inductie pannen aan een voorwaarde te voldoen: er moet magnetische geleiding mogelijk zijn in de bodem van de pan. Anders kan het magnetische veld niet omgezet worden in warmte, en zal er niks gebeuren met het eten in de pan. Een pan heeft een ferromagnetische bodem wanneer er staal of ijzer in de pan zit. Echter kunnen pannen van aluminium ook op een inductie kookplaat wanneer er staal in de bodem verwerkt zit. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken (of op te filteren) bij de zoektocht naar een inductie braadpan.

Ligt er nog een oude braadpan in je keuken? En is deze pan op het gasfornuis gebruikt? Dan is deze in principe niet meer geschikt voor een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat heeft een vlak oppervlak, in tegenstelling tot een gasfornuis. Op een gasfornuis vervormt de onderkant van de pan, waardoor deze niet meer waterpas is. Hier merk je tijdens het koken echter niks van, want de warmte komt toch wel aan bij het eten. Op een inductie kookplaat is dit anders: een ongelijke bodem leidt tot een ongelijke verdeling van de warmte. Ook komt niet het volledige magnetische veld goed in de bodem van de pan terecht, waardoor er energie verloren gaat tijdens het koken. Om de voordelen ‘snel en efficiënt koken’ en ‘milieuvriendelijk koken’ van een inductie kookplaat te waarborgen is het dus nodig om een inductie braadpan te kopen.

Welke inductie braadpan is geschikt?

Welke braadpan voor jou geschikt is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Misschien heb je een idee wat je wilt, maar misschien ook helemaal niet. Elke braadpan doet in principe hetzelfde, maar toch zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij de aankoop. Wij zetten die voor je op een rij.

  1. Afmeting van de pan: Deze is weergegeven in diameter, maar vaak ook in liter. Een huishouden van 1-2 personen heeft voldoende aan een inductie braadpan met een diameter van 20 centimeter. Heb je een groter huishouden, dan is een braadpan van 24 centimeter of meer aan te raden. Maak je graag grote porties dan is het handig om een braadpan van 28 centimeter of meer te hebben. Let wel op de afmeting van de kookzones op de inductie kookplaat. Enkele kookplaten hebben geen grote kookzones, een grotere pan heeft dan geen meerwaarde.
  2. Het materiaal van de braadpan: gietijzer, koper, plaatstaal en RVS zijn veel zuiniger dan aluminium en dus aan te raden wanneer je wilt dat de pan langer mee gaat.
  3. Wassen:Kan de pan na gebruik in de vaatwasser?
  4. Oven: Kan de pan in de oven?
  5. Koudgrepen: Beschikt de pan over koudgrepen?
  6. Thermometer: Heeft de braadpan een thermometer?

Inductiekookplaat-info.nl