Beste vrijstaande inductie kookplaat van 2023Nieuwe vrijstaande inductie kookplaat kopen?

Vrijstaande inductiekookplaten worden tegenwoordig steeds populairder bij veel verschillende soorten consumenten. Sommige mensen besluiten er een te kopen als een extra inductie kookplaat in hun keuken, anderen willen inductietechnologie testen voordat ze een complexere, vrijstaande inductiefornuis kopen, sommige zijn beperkt door de ruimte en kijken uit naar een kookplaat met kleine afmetingen (zoals studenten) en sommige mensen willen gebruik maken van het feit dat ze draagbaar zijn en ze kopen een vrijstaande inductiekookplaat omdat ze het buiten in de tuin willen gebruiken.

De inductie kookplaat keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type inductie kookplaat het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van keukens en inductie kookplaten. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke inductie kookplaat het beste bij jou past!

Wil je een inbouw of een vrijstaande kookplaat?
Welke stekker heeft (of krijgt) het stopcontact waarop je de inductie kookplaat aansluit?
Wil je een inductie kookplaat met 1 tot 4 pitten of meer dan 5 pitten?

De beste vrijstaande inductie kookplaat

We zijn de keuken ingedoken om te onderzoeken en we hebben tests uitgevoerd om te kijken welke van de beste beoordeelde inductie kookplaten op de markt het best presteerden. Na meer dan 30 uur van onderzoek en testen, vonden we onderstaande inductie kookplaten als de beste 4. Prestatie-efficiëntie en effectiviteit is waar we ons op hebben gericht tijdens onze tests en we vonden dat deze 4 unieke inductiekookplaten de beste in hun klasse waren in snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Vrijstaande inductie kookplaat kopen?

Als je de manier waarop je kookt radicaal wilt veranderen, moet je proberen te koken met een vrijstaande inductiekookplaat. Op het eerste gezicht zal een inductiekookplaat er niet heel anders uitzien dan een elektrische kookplaat. Maar het geheim ligt in de kracht van het elektromagnetische veld, waardoor de pan zelf de warmte genereert die nodig is om voedsel te koken. Inductietechnologie is de veiligste, snelste en de meest precieze methode om voedsel te bereiden op een specifieke temperatuur zoals professionele kooktoestellen dat doen.

Werken snel

Ze zijn snel. Als je op zoek bent naar directe resultaten, kies je gewoon een goede draagbare kookplaat.

Nauwkeurig

Ze zijn nauwkeurig. Nauwkeurigheid is een ander groot voordeel, omdat je de juiste temperatuur kunt instellen op je kookplaat.

Veiligheid

Ze zijn veilig en eenvoudig te reinigen. Doordat de glasplaat snel afkoelt bakt voedsel zich niet snel vast in de plaat.

Compact

Vrijstaande inductie kookplaten zijn compact, gemakkelijk te vervoeren en snel en eenvoudig op te slaan. Perfect voor kleine plaatsen en om buiten mee te koken, ook zijn ze erg aantrekkelijk qua prijsstelling. Ze zijn niet duur en hebben een lange levensduur.

Efficient

Een vrijstaande inductiekookplaat is efficiënt. Draagbare inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt omdat de warmte direct wordt overgebracht naar de pan of pot. De vrijstaande kookplaat blijft tijdens het koken koel en er is geen risico op gasbrandwonden.

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe inductie kookplaat, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande inductie kookplaat te maken heeft.

2 pits inductie kookplaat

Voor de kleinere keukens en kleine gezinnen is een kleiner fornuis geschikt. Een 2-pits inductie kookplaat is minder breed en daarmee geschikt voor een keuken met weinig aanrecht ruimte. Daarnaast zijn de 2-pits inductie kookplaten handig om mee te nemen naar de camping, of als extra kookplaat om naast de 4-pits kookplaat te gebruiken. De vormgeving van een 2-pits inductie kookplaat is minder variabel, omdat er minder ruimte op de kookplaat is, maar ook omdat er minder varianten zijn.Wel zijn er 2-pits kookplaten met standaard pitten en verstelbare pitten, ook wel flexibele zones (vaak met 3 opties: kleine pan, middelgrote…Inductie of gas koken

Jarenlang was koken met gas de enige keuze en zelfs toen keramisch en inductie koken in opkomst waren, bleef koken met gas nog in vele huishoudens een vertrouwde manier van koken. Echter is tegenwoordig de inductie kookplaat meer in opkomst dan voorheen, zelfs chefs kiezen voor deze manier van koken nu ze de voordelen ten opzichte van gas horen en zelf beleven. Omdat een vergelijking tussen inductie en gas lastig kan zijn en er verschillende punten van belang zijn, zetten wij deze punten voor jou op een rij. Dan kun je zelf de beslissing maken!Hoe een gasfornuis werkt ligt vrij…Inductie of keramisch koken

Een vraag die vaak op internet voorbij komt betreft de verschillen tussen keramische en inductiekookplaten, en of inductie een waardevolle extra kostenpost is. Daarom hebben we de twee technologieën vergeleken om het voor jou gemakkelijker te maken om te kiezen.Een keramische kookplaat werkt door een stroom door opgerolde elementen onder het oppervlak van gehard glas te sturen – de bedieningsknoppen passen de hoeveelheid stroom aan die door de elementen wordt geleid, en op zijn beurt dus de gegenereerde warmte. De warmte wordt door het glasoppervlak naar de pan uitgestraald en zo wordt de pan verwarmd.   Een inductiekookplaat maakt gebruik van…Hoe werkt een inductie kookplaat?

De werking van koken op een inductie fornuis is voor velen nog onbekend en lijkt een mysterie. Want hoe kan een kookplaat zo snel afkoelen en hecht er geen vuil aan het glas? Eigenlijk is de techniek erachter best eenvoudig en logisch te verklaren! We gaan je de werking van een inductie kookplaat hieronder per afzonderlijke stap uitleggen…

Stopcontact aansluiting

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Elektrische spoelen

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Glazen kookplaat

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Geschikte pannen

Om te kunnen koken op een inductie fornuis zijn er (meestal) andere pannen nodig. In deze pannen moet een magentiseerbaar meteriaal verwerkt zitten. Bekijk de beste inductie pannen welke door ons zijn getest.

Het vrijstaande inductie kookplaten

Waar let je op bij de aankoop van vrijstaande inductiekookplaten


Grootte en gewicht

Grootte en gewicht. Hoewel velen van hen “portable” worden genoemd, zijn sommige echt compact en andere niet. Maar stel eerst je eigen situatie voor en stel de volgende vragen:

Heb je een kleine keuken?
Wordt dit een extra kookplek in huis?
Is grootte niet zo belangrijk voor je?
Hoe en waar gebruikt je de inductie kookplaat?

Kracht

Dit is belangrijk als je verwacht dat je toekomstige inductie kookplaat veel zal bewegen en snel zal moeten koken (water). Veel specialisten zijn van mening dat kracht belangrijker is dan de grootte en het gewicht van een inductie kookplaat, maar je moet dit advies aanpassen aan je specifieke behoeften. Voeding is erg belangrijk bij het kiezen van een draagbare kookplaat, maar als je daar weinig ruimte voor hebt en een paar seconden meer kunt accepteren, dan kun je de grootte boven stroom verkiezen.

Kenmerken

Specifieke kenmerken. Inductiekookplaten lijken min of meer op elkaar, maar er zijn verschillen tussen hen en sommige hebben mogelijk andere kenmerken dan andere. Hier zijn enkele algemene kenmerken: panherkenning, kinderbeveiliging, bescherming tegen morsen, geavanceerde veilige functies, restwarmtesensor, temperatuurniveaus enz.

Merken inductie kookplaten

Er zijn verscheidende merken inductie kookplaten. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe inductie kookplaat. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, AEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 inductie kookplaten
Bekijk de top 10 inductiekookplaten
Bekijk top 10 inductiekookplaten