Inductiekookplaat-info.nl

Vrijstaande inductie kookplaat

Een vrijstaande inductie kookplaat is een kookplaat die niet is ingebouwd in een keukenkastje of -blad, maar los op het aanrecht staat. De kookplaat maakt gebruik van magnetische velden om de pan te warmen. Een inductie kookplaat is een stuk efficiënter, sneller en veiliger dan bijvoorbeeld een gas- of elektrische kookplaat. Inductie kookplaten zijn meestal wel een stuk prijziger. Bekijk hier de beste vrijstaande inductie kookplaten van 2024!

Beste vrijstaande inductie kookplaat van 2024

1

Inventum VKI6010ZIL

2

Inventum VKI6010ZWA

3

ETNA KIV264RVS

4

ETNA KIV164RVS

5

ETNA KIV12ZIL

Laatste update: 12 juni 2024

Beste vrijstaande inductie kookplaat van 2024

1

Inventum VKI6010ZIL

2

Inventum VKI6010ZWA

3

ETNA KIV264RVS

4

ETNA KIV164RVS

5

ETNA KIV12ZIL

Laatste update: 12 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een vrijstaande inductie kookplaat kun je gemakkelijk verplaatsen
  • Een inductie kookplaat is: snel, nauwkeurig, veilig, compact en efficient.
  • Een inductie kookplaat werkt op basis van magnetische velden.
  • De vrijstaande inductie kookplaat is de Inventum VKI6010ZIL

Nieuwe vrijstaande inductie kookplaat kopen?

Vrijstaande inductiekookplaten worden tegenwoordig steeds populairder bij veel verschillende soorten consumenten. Sommige mensen besluiten er een te kopen als een extra inductie kookplaat in hun keuken, anderen willen inductietechnologie testen voordat ze een complexere, vrijstaande inductiefornuis kopen, sommige zijn beperkt door de ruimte en kijken uit naar een kookplaat met kleine afmetingen (zoals studenten) en sommige mensen willen gebruik maken van het feit dat ze draagbaar zijn en ze kopen een vrijstaande inductiekookplaat omdat ze het buiten in de tuin willen gebruiken.

De beste vrijstaande inductie kookplaat

We zijn de keuken ingedoken om te onderzoeken en we hebben tests uitgevoerd om te kijken welke van de beste beoordeelde inductie kookplaten op de markt het best presteerden. Na meer dan 30 uur van onderzoek en testen, vonden we onderstaande inductie kookplaten als de beste 5. Prestatie-efficiëntie en effectiviteit is waar we ons op hebben gericht tijdens onze tests en we vonden dat deze 5 unieke inductiekookplaten de beste in hun klasse waren in snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

1

Beste vrijstaande inductie kookplaat

De Inventum VKI6010ZIL is een inductie kookplaat die uitblinkt door zijn unieke vrijstaande ontwerp, waardoor het flexibel geplaatst kan worden. De bediening via tiptoetsen is gebruiksvriendelijk en het apparaat kent een efficiënt energiegebruik door de handige panherkenning. Toch heeft het enkele beperkingen vergeleken met geavanceerdere modellen.

Qua aansluitingen is het ontworpen voor een 1-fase verbinding en vereist het geen speciale elektrische aanpassingen, wat het installatieproces vergemakkelijkt. Met vier kookzones en negen kookstanden biedt het precisie in temperatuurregeling, maar het mist een flexibele kookzone. De veiligheidsfuncties zijn essentieel, met een veiligheidsuitschakeling en oververhittingsbeveiliging, maar het ontbreekt aan een automatische uitschakeling bij overkoken.

De bereidingskwaliteit is basisklasse, wat betekent dat het voldoet aan standaard kookvereisten. Aan de pluszijde draagt panherkenning bij aan energie-efficiëntie en de intuïtieve tiptoetsen en andere handige functies zoals de boostfunctie maken het koken eenvoudig en snel.
De Inventum VKI6010ZWA is een unieke inductiekookplaat die zich onderscheidt door zijn plug-and-play-functionaliteit via een standaard 2-polige stekker. Dit betekent dat er geen complexe installatie vereist is. Je plaatst hem eenvoudig waar een stopcontact is. Dit maakt hem bijzonder flexibel, vooral voor diegenen die hun kookplaat regelmatig willen verplaatsen. Bovendien beschikt het over verschillende functies die je bij high-end modellen zou verwachten.

De kookplaat is voorzien van vier kookzones met negen kookstanden per zone. Dit biedt de gebruiker veel flexibiliteit in het bereiden van diverse gerechten. Daarnaast bevat het een reeks veiligheidsfuncties, waaronder kinderbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en een opmerkelijke panherkenning, die automatisch detecteert wanneer een pan op de zone staat. Dit draagt bij aan een efficiënt energieverbruik en verbetert de kookervaring.

Op het gebied van gebruiksgemak heeft de Inventum VKI6010ZWA verschillende opvallende functies. De boostfunctie zorgt voor snelle verwarming, terwijl het display en de timer bijdragen aan een intuïtieve kookervaring. De bediening via tiptoetsen en een alles-uit-knop maken het gebruik van deze inductiekookplaat eenvoudig en gebruikersvriendelijk.
De ETNA KIV264RVS inductiekookplaat is een combinatie van snelheid en veiligheid. Het benadrukt functies zoals de boostfunctie voor een versneld kookproces en bevat diverse veiligheidskenmerken zoals kinderbeveiliging. De kookplaat is een vrijstaand model, wat betekent dat je flexibiliteit hebt in de plaatsing ervan in je keuken. Het is ontworpen voor een 1-fase aansluiting en werkt met een normale stekker, wat de installatie eenvoudiger maakt voor veel huishoudens.

Met 4 kookzones en 10 kookstanden is deze kookplaat ideaal voor de meeste keukens. Het biedt voldoende ruimte en veelzijdigheid voor verschillende kookbehoeften. Hoewel het geen flexibele kookzone heeft, biedt het functies zoals panherkenning en aanpassing aan de pangrootte voor efficiënt koken. De veiligheidsfuncties zijn uitgebreid, waaronder automatische uitschakeling bij storingen en overkoken, wat bijdraagt aan een zorgeloze kookervaring.

Het gebruiksgemak wordt versterkt door intuïtieve bedieningselementen zoals de schuifregelaar. Extra functies zoals de warmhoudfunctie en timer voegen gemak toe tijdens het koken. Het bedieningspaneel is modern, en met de "Alles uit"-knop kun je de kookplaat snel uitschakelen.
De ETNA KIV164RVS inductiekookplaat is ontworpen om het koken eenvoudiger te maken in elke keuken. Het grootste voordeel is het gemak van aansluiting op een standaard stopcontact, samen met een timerfunctie voor extra gemak. Echter, net als elk product heeft het zijn eigen voor- en nadelen.

Deze vrijstaande kookplaat is bijzonder flexibel qua plaatsing, waardoor het een uitstekende keuze is voor keukens zonder ingebouwde kookplaat of voor degenen die vaak verhuizen. Het biedt vier kookzones met negen kookstanden voor veelzijdigheid, hoewel het ontbreken van een flexibele kookzone opmerkelijk is. Veiligheidsfuncties, waaronder automatische uitschakeling en kinderbeveiliging, zijn prominent aanwezig.

Wat betreft de bereidingskwaliteit, de KIV164RVS voldoet aan de basisklasse, wat voldoende is voor de gemiddelde gebruiker, maar misschien niet voor de meer ervaren kok. De moderne functies zoals pan- en pangrootteherkenning zijn welkom, maar het gebrek aan sommige functies zoals een boostfunctie kan voor sommigen een dealbreaker zijn.
De ETNA KIV12ZIL is een compacte, vrijstaande inductiekookplaat die ideaal is voor mensen op zoek naar een draagbare kookoplossing, zoals studenten of degenen die buiten hun hoofdkeuken willen koken. De kookplaat is eenvoudig aan te sluiten dankzij de normale stekker en is voorzien van twee kookzones met acht kookstanden, hoewel het geen flexibele kookzone heeft voor grotere pannen.

Op het gebied van veiligheid scoort de ETNA KIV12ZIL goed met functies zoals automatische uitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Bovendien wordt het beschouwd als een middenklasse inductiekookplaat in termen van bereidingskwaliteit en heeft het panherkenning en pangrootteherkenning voor een efficiënt energieverbruik.

Wat betreft gebruiksgemak biedt de kookplaat intuïtieve tiptoetsbediening met een duidelijk display en timer. Hoewel sommige geavanceerde functies zoals de boostfunctie ontbreken, maken het duidelijke display en de eenvoudige bedieningsmogelijkheden het gebruik van de kookplaat gemakkelijk en direct.

Vrijstaande inductie kookplaat kopen?

Als je de manier waarop je kookt radicaal wilt veranderen, moet je proberen te koken met een vrijstaande inductiekookplaat. Op het eerste gezicht zal een inductiekookplaat er niet heel anders uitzien dan een elektrische kookplaat. Maar het geheim ligt in de kracht van het elektromagnetische veld, waardoor de pan zelf de warmte genereert die nodig is om voedsel te koken. Inductietechnologie is de veiligste, snelste en de meest precieze methode om voedsel te bereiden op een specifieke temperatuur zoals professionele kooktoestellen dat doen.

Werken snel

Ze zijn snel. Als je op zoek bent naar directe resultaten, kies je gewoon een goede draagbare kookplaat.

Nauwkeurig

Ze zijn nauwkeurig. Nauwkeurigheid is een ander groot voordeel, omdat je de juiste temperatuur kunt instellen op je kookplaat.

Veiligheid

Ze zijn veilig en eenvoudig te reinigen. Doordat de glasplaat snel afkoelt bakt voedsel zich niet snel vast in de plaat.

Compact

Vrijstaande inductie kookplaten zijn compact, gemakkelijk te vervoeren en snel en eenvoudig op te slaan. Perfect voor kleine plaatsen en om buiten mee te koken, ook zijn ze erg aantrekkelijk qua prijsstelling. Ze zijn niet duur en hebben een lange levensduur.

Efficient

Een vrijstaande inductiekookplaat is efficiënt. Draagbare inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt omdat de warmte direct wordt overgebracht naar de pan of pot. De vrijstaande kookplaat blijft tijdens het koken koel en er is geen risico op gasbrandwonden.

Hoe werkt een inductie kookplaat?

De werking van koken op een inductie fornuis is voor velen nog onbekend en lijkt een mysterie. Want hoe kan een kookplaat zo snel afkoelen en hecht er geen vuil aan het glas? Eigenlijk is de techniek erachter best eenvoudig en logisch te verklaren! We gaan je de werking van een inductie kookplaat hieronder per afzonderlijke stap uitleggen…

Stopcontact aansluiting

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Elektrische spoelen

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Glazen kookplaat

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

Geschikte pannen

Om te kunnen koken op een inductie fornuis zijn er (meestal) andere pannen nodig. In deze pannen moet een magentiseerbaar meteriaal verwerkt zitten. Bekijk de beste inductie pannen welke door ons zijn getest.