Inductiekookplaat-info.nl

Siemens inductie kookplaat

Ben je op zoek naar de beste Siemens inductie kookplaat van 2024? Zoek dan niet verder! Wij hebben de beste modellen van Siemens voor jou op een rijtje gezet. Bekijk snel onze lijst om te ontdekken welke Siemens inductie kookplaat bij jou past!

Beste siemens inductie kookplaat van 2024

1

Siemens EH975LVC1E

2

Siemens EH645BEB1E

3

Siemens EH631BEB6E

4

Siemens ED775FSC5E

5

Siemens EX675LXV1E

Laatste update: 12 juni 2024

Beste siemens inductie kookplaat van 2024

1

Siemens EH975LVC1E

2

Siemens EH645BEB1E

3

Siemens EH631BEB6E

4

Siemens ED775FSC5E

5

Siemens EX675LXV1E

Laatste update: 12 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Kies tussen een vrijstaande of inbouw Siemens inductie kookplaat.
  • De Siemens kookplaten zijn getest op: veiligheid, duurzaamheid, afwerking, materiaal, kwaliteit, warmtezones en gebruik.
  • De Siemens inductie kookplaten met de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn opgenomen in de top 5.
  • De siemens inductie kookplaat is de Siemens EH975LVC1E

Een Siemens inductie kookplaat kopen

Je bent op zoek naar een nieuwe Siemens inductie kookplaat. Wij hebben aan de hand van meerdere tests in onze eigen keuken een overzicht gemaakt van de beste Siemens inductie kookplaten. Voordat je een Siemens inductie kookplaat koopt is het belangrijk om te weten wat de inbouw maat is van de plek waar de kookplaat gaat komen. Meet dit eerst op voordat je verder gaat bij je zoektocht.

Wij hebben de beste Siemens inductie kookplaten getest op: veiligheid van de kookplaat, duurzaamheid, afwerking, gebruikt materiaal, kwaliteit van de plaat, warmtezones en verbruik. Aan de hand van deze specificaties zijn wij uitgekomen op een lijst met de beste Siemens inductie kookplaten van 2024. Je kunt nu eerst de keuzehulp doen, of direct doorgaan naar de lijst met de beste kookplaten, waar je alle informatie op een rij ziet zodat je de juiste beslissing kunt maken. We hopen dat door onze hulp jij de komende 20 jaar gelukkig je keuken inloopt!

De beste Siemens inductie kookplaat getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 5 Siemens inductie kookplaten met alleen de beste inductie kookplaten van 2024. Deze selectie is gemaakt op basis van veiligheid van de kookplaat, duurzaamheid, afwerking, gebruikt materiaal, kwaliteit van de plaat, warmtezones en het verbruik. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 5. De beste inductie kookplaat van 2024 staat uiteraard op nummer 1.

Voordelen Nadelen
De middelste kookzone van de Siemens EH975LVC1E pas je aan op de diameter van jouw pan zodat de kookplaat niet onnodig veel energie verbruikt. Gebruik dus alleen de binnenste cirkel voor een kleine koekenpan, maar zet ook de buitenste ring van de kookzone aan wanneer er een grote braadpan op staat. Zowel de binnenste als de overige 4 kookzones hebben een boostfunctie waarmee je bijvoorbeeld water extra snel aan de kook brengt. Staat er biefstuk op het menu? De braadsensor geeft aan wanneer de boter of olie precies de goede temperatuur heeft om het vlees in de pan te doen. Wanneer het vlees in de pan ligt, houdt de sensor de temperatuur constant zodat niets kan aanbakken. Let op: de benodigde 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd. Bestel deze erbij. De stekker moet nog aan de kookplaat worden bevestigd door een elektricien, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is.
Voordelen Nadelen
De 4 inductiezones van de Siemens EH645BEB1E zijn wat verder uit elkaar geplaatst zodat de stelen van alle pannen elkaar niet in de weg staan. Zo bereid je in een grote hapjespan op de zone rechtsvoor het draadjesvlees terwijl in een kookpan daarnaast de aardappels voor de puree staan. De kookzones warmen al zeer snel op door de inductie technologie en met de boostfunctie kookt het water in de pan nóg wat sneller. Handig, wanneer je op het laatste moment toch nog besluit plakjes gekookt ei aan je salade toe te voegen. Stel de timer in zodat je ei precies hard- of zachtgekookt uit de pan komt. Een geluidssignaal geeft aan dat de gekozen tijd erop zit, waarna de kookzone automatisch uitschakelt. Let op: de benodigde 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd. Bestel deze erbij. De stekker moet nog aan de kookplaat worden bevestigd door een elektricien, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is.
De Siemens EH631BEB6E inductiekookplaat is een middenklasse model dat zich richt op efficiëntie en gebruiksgemak. Het biedt verschillende interessante functies zoals een boostfunctie voor alle kookzones en 17 verschillende kookstanden. Dit geeft je behoorlijk wat flexibiliteit in de keuken. Het apparaat is ook uitgerust met veiligheidsfeatures zoals kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, wat zeker een meerwaarde is. Toch mist het een paar dingen; er is geen flexibele kookzone en ook geen warmhoudfunctie.

Qua installatie en elektrische vereisten is het apparaat redelijk standaard. Het heeft een 2-fasen aansluiting en vereist een Perilex-stekker. De kookplaat is 60 cm breed, waardoor het goed in de meeste standaard keukenlayouts past. De elektrische aansluiting bevindt zich aan de linkerkant, dus dat is iets om rekening mee te houden tijdens de installatie. Het apparaat heeft verder geen flexibele kookzones, wat een beperking kan zijn als je met pannen van verschillende formaten wilt koken.

Als het op bediening aankomt, beschikt deze inductiekookplaat over tiptoetsen die zorgen voor een moderne uitstraling. Ook zijn er handige functies zoals panherkenning en pangrootteherkenning, die bijdragen aan de efficiëntie en veiligheid van het apparaat. Hoewel het apparaat een timer en een display voor een betere gebruikservaring heeft, ontbreekt er een braadzone of braadsensor. Het gemis van een warmhoudfunctie kan ook een minpunt zijn voor sommigen.
Voordelen Nadelen
Met de Siemens ED775FSC5E bak je in een handomdraai je biefstuk naar jouw gewenste voorkeur. De braadsensor heeft 4 vermogensstanden waarmee je bepaalt of je vlees rare, medium of well done moet zijn. Door de temperatuur constant te houden, hoef je niet bang te zijn dat je vlees aanbakt. De kookplaat heeft 2 reguliere kookzones en 1 flexzone. Deze zone bestaat uit 2 kleine kookzones, die je combineert tot één groot kookoppervlak. Hierop plaats je langwerpige pannen of braadsledes. Voor elke kookzone stel je afzonderlijk een timer in. Zijn je aardappels klaar met koken? Na het verstrijken van de ingestelde tijd schakelt de kookzone automatisch uit. Let op: de benodigde 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd. Bestel deze erbij. De stekker moet nog aan de kookplaat worden bevestigd door een elektricien, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is.
Voordelen Nadelen
De Siemens EX675LXV1E bedien je gemakkelijk met de bijbehorende app zodat je vanaf je bank de temperatuur en standen van je kookzones regelt. Omdat deze flexibel zijn, heb je ook ruimte voor langwerpige pannen en braadsledes. Dankzij de aankookautomaat en overkookbeveiliging schakelt de kookplaat automatisch terug wanneer je maaltijd dreigt te mislukken. Zo koken je pannen niet over en brandt je gerecht niet aan. Ook je vleesgerechten blijven heerlijk sappig en mals door de constante temperatuur van de braadsensor. Let op: de benodigde 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd. Bestel deze erbij. De stekker moet nog aan de kookplaat worden bevestigd door een elektricien, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is.