Inductiekookplaat-info.nl

2-pits inductie kookplaat

Een 2-pits inductie kookplaat is een type kookplaat dat gebruik maakt van inductietechnologie om te koken. Deze kookplaat heeft twee kookzones, wat betekent dat je tegelijk op twee verschillende plekken kunt koken. Dit is handig als je bijvoorbeeld met twee pannen tegelijk wilt koken. Bekijk hier de beste 2 pits inductie kookplaten van 2024!

Beste 2-pits inductie kookplaat van 2024

1

ETNA KIV12ZIL

2

Princess Induction Plate (double)

3

Inventum VKI3010ZWA

4

ETNA KI130ZT

5

Domo DO333IP

Laatste update: 12 juni 2024

Beste 2-pits inductie kookplaat van 2024

1

ETNA KIV12ZIL

2

Princess Induction Plate (double)

3

Inventum VKI3010ZWA

4

ETNA KI130ZT

5

Domo DO333IP

Laatste update: 12 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een 2-pits inductie kookplaat is minder breed.
  • Een 2-pits inductie kookplaat is perfect voor in een kleinere keuken.
  • Er is niet veel keuze uit verschillende 2-pits kookplaten.
  • De 2-pits inductie kookplaat is de ETNA KIV12ZIL

2-pits inductie kookplaat kopen

Voor de kleinere keukens en kleine gezinnen is een kleiner fornuis geschikt. Een 2-pits inductie kookplaat is minder breed en daarmee geschikt voor een keuken met weinig aanrecht ruimte. Daarnaast zijn de 2-pits inductie kookplaten handig om mee te nemen naar de camping, of als extra kookplaat om naast de 4-pits kookplaat te gebruiken.

De vormgeving van een 2-pits inductie kookplaat is minder variabel, omdat er minder ruimte op de kookplaat is, maar ook omdat er minder varianten zijn. Wel zijn er 2-pits kookplaten met standaard pitten en verstelbare pitten, ook wel flexibele zones (vaak met 3 opties: kleine pan, middelgrote pan, grote pan). De kookplaten zijn er met touchscreen, draaiknoppen, druktoetsen en tiptoetsen. De kleuren variëren van zilver tot zwart, met verzonken en met opstaande rand. De kookplaten zijn er in horizontale en verticale afmeting. De breedte van de horizontale kookplaat ligt tussen de 45 en 65 centimeter. De breedte van de smalle kookplaat is kleiner dan 45 centimeter. De prijs van een 2-pits inductie kookplaat ligt tussen de €110 en €290. De merken welke 2-pits inductie kookplaten verkopen zijn Caso, Domo, Inventum, Sencor en Steba.

De beste 2-pits inductiekookplaten van 2024

Als je op zoek bent naar een kookplaat, is een 2 pits inductie kookplaat een uitstekende keuze. Dankzij hun efficiëntie en snelheid zijn ze een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar gemak in de keuken. Bovendien zijn ze veilig in gebruik, omdat de kookzones alleen warm worden als er een pan op staat. Om jou te helpen bij jouw zoektocht hebben wij hier de beste 2-pits inductiekookplaten van 2024 opgesomd!

1

Beste 2-pits inductie kookplaat

De ETNA KIV12ZIL is een compacte, vrijstaande inductiekookplaat die ideaal is voor mensen op zoek naar een draagbare kookoplossing, zoals studenten of degenen die buiten hun hoofdkeuken willen koken. De kookplaat is eenvoudig aan te sluiten dankzij de normale stekker en is voorzien van twee kookzones met acht kookstanden, hoewel het geen flexibele kookzone heeft voor grotere pannen.

Op het gebied van veiligheid scoort de ETNA KIV12ZIL goed met functies zoals automatische uitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Bovendien wordt het beschouwd als een middenklasse inductiekookplaat in termen van bereidingskwaliteit en heeft het panherkenning en pangrootteherkenning voor een efficiënt energieverbruik.

Wat betreft gebruiksgemak biedt de kookplaat intuïtieve tiptoetsbediening met een duidelijk display en timer. Hoewel sommige geavanceerde functies zoals de boostfunctie ontbreken, maken het duidelijke display en de eenvoudige bedieningsmogelijkheden het gebruik van de kookplaat gemakkelijk en direct.
De Princess Induction Plate (double) is een compacte inductiekookplaat die zich richt op gemak en mobiliteit. Deze kookplaat is vooral handig voor op reis dankzij de standaard stekkeraansluiting en de stevige constructie met rubberen nopjes die verschuiven voorkomen. De inductieplaat beschikt over twee kookzones met zeven kookstanden, maar mist enkele geavanceerde functies zoals een flexibele kookzone.

Op het gebied van veiligheid en bereidingskwaliteit biedt de Princess basismogelijkheden. Hoewel er geen veiligheidsuitschakeling of oververhittingsbeveiliging is, beschikt hij wel over een kinderbeveiliging en panherkenning. De bereidingskwaliteit valt in de basisklasse, waarmee het de essentiële functies voor koken biedt, zonder extra geavanceerde features.

Wat betreft gebruiksgemak en bedieningsmogelijkheden zijn er enkele positieve punten, zoals een display, timer en panherkenning. De bediening is een mix van traditionele draaiknoppen en moderne tiptoetsen. Hoewel het enkele geavanceerde functies mist, zoals een boostfunctie, is het nog steeds een solide keuze voor degenen die een draagbare en eenvoudige inductiekookplaat zoeken.
De Inventum VKI3010ZWA is een compacte en vrijstaande inductiekookplaat, perfect voor kleinere keukens of als extra kookoppervlak. Het biedt de gebruiker het gemak van plaatsing zonder de noodzaak van inbouw en kan worden aangesloten op een standaard stopcontact. Dit, gecombineerd met twee kookzones en tien kookstanden, maakt het een flexibele keuze voor dagelijkse kookbehoeften.

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het koken, en hoewel dit model een basisveiligheidsuitschakeling biedt, ontbreken er enkele andere veiligheidsfuncties. De panherkenning is een uitstekende functie, waardoor energie wordt bespaard en onnodig energieverbruik wordt voorkomen, vooral met de toevoeging van pangrootteherkenning.

Wat bedieningsgemak betreft, biedt de VKI3010ZWA een mix van draaiknoppen en tiptoetsen. Hoewel het ontbreken van een display en timer als een gemis kan worden gezien, is de algehele bediening eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zelfs zonder enkele van de geavanceerdere functies die op andere modellen beschikbaar zijn.
De ETNA KI3130ZT inductiekookplaat is ontworpen met het oog op kleinere keukens. Het beschikt over twee kookzones en een krachtige boostfunctie die zorgt voor een snelle opwarming van pannen, wat bijdraagt aan een efficiënte kookervaring. Een andere opmerkelijke functie is de panherkenning die energie bespaart en onnodige warmteproductie voorkomt. Bovendien zorgt de touchbediening voor gebruiksgemak en biedt de kinderbeveiliging extra veiligheid voor gezinnen.

Op het gebied van installatie is de ETNA KI3130ZT gebruiksvriendelijk, met een enkele fase-aansluiting en een standaard stekker. De kookplaat is ook compatibel met een Schuko-/Gardy stekker, wat extra veiligheid biedt. Wat betreft kookzones, ondanks dat het er slechts twee heeft, biedt het 10 kookstanden, waardoor gebruikers voor elk gerecht de juiste temperatuur kunnen kiezen.

Veiligheid is een topprioriteit voor de ETNA KI3130ZT, zoals blijkt uit functies zoals veiligheidsuitschakeling en oververhittingsbeveiliging. De bereidingskwaliteit is geclassificeerd als basisklasse, waardoor het ideaal is voor dagelijkse maaltijden. Tot slot maken de intuïtieve tiptoetsen en het heldere display het gemakkelijk om de gewenste kookinstellingen te kiezen, wat zorgt voor heerlijke resultaten bij elk gebruik.
De Domo DO333IP is een compacte, vrijstaande inductiekookplaat, ideaal voor beperkte ruimtes zoals kleine keukens of voor op de camping. Het heeft twee kookzones van 20 cm in diameter, waardoor het geschikt is voor diverse gerechten, van simpele pasta's tot meer uitgebreide maaltijden. Deze kookplaat kan eenvoudig worden aangesloten met een standaard stekker, en heeft een handige aansluitlocatie aan de rechterachterzijde.

Qua veiligheid scoort de Domo DO333IP goed met functies zoals een veiligheidsuitschakeling en oververhittingsbeveiliging. Ondanks dat sommige functies zoals automatische uitschakeling bij overkoken ontbreken, heeft het wel een kinderbeveiliging. Daarnaast valt het qua bereidingskwaliteit in de basisklasse, wat betekent dat het de basis biedt zonder extra geavanceerde functies, maar wel met de handige toevoeging van panherkenning.

In gebruik is de Domo DO333IP eenvoudig en intuïtief, mede dankzij het touchscreen en functies zoals een display en timer. Hoewel het sommige geavanceerde functies mist, zoals de boostfunctie en braadzone, maakt de "alles uit"-knop en de aan/uit-indicator het gebruiksgemak compleet.

Alle 2-pits inductiekookplaten

Een 2-pits inductie kookplaat heeft verder weinig specificaties en dus zit het prijsverschil vooral in de levensduur en het energieverbruik. Welke kookplaat voor jou geschikt is, hangt van af het budget en wat je ermee wilt doen. Voor een overzicht van de beschikbare 2-pits kookplaten verwijzen we door naar de verkopende partijen, welke verschillende modellen aanbieden. Mocht je goedkoop af willen zijn, dan kan een tweedehands kookplaat via Coolblue een goede optie zijn.