2-pits inductie kookplaat

Voor de kleinere keukens en kleine gezinnen is een kleiner fornuis geschikt. Een 2-pits inductie kookplaat is minder breed en daarmee geschikt voor een keuken met weinig aanrecht ruimte. Daarnaast zijn de 2-pits inductie kookplaten handig om mee te nemen naar de camping, of als extra kookplaat om naast de 4-pits kookplaat te gebruiken. De vormgeving van een 2-pits inductie kookplaat is minder variabel, omdat er minder ruimte op de kookplaat is, maar ook omdat er minder varianten zijn.

Wel zijn er 2-pits kookplaten met standaard pitten en verstelbare pitten, ook wel flexibele zones (vaak met 3 opties: kleine pan, middelgrote pan, grote pan). De kookplaten zijn er met touchscreen, draaiknoppen, druktoetsen en tiptoetsen. De kleuren variëren van zilver tot zwart, met verzonken en met opstaande rand. De kookplaten zijn er in horizontale en verticale afmeting. De breedte van de horizontale kookplaat ligt tussen de 45 en 65 centimeter. De breedte van de smalle kookplaat is kleiner dan 45 centimeter. De prijs van een 2-pits inductie kookplaat ligt tussen de €110 en €290. De merken welke 2-pits inductie kookplaten verkopen zijn Caso, Domo, Inventum, Sencor en Steba.

Alle 2-pits inductiekookplaten

Een 2-pits inductie kookplaat heeft verder weinig specificaties en dus zit het prijsverschil vooral in de levensduur en het energieverbruik. Welke kookplaat voor jou geschikt is, hangt van af het budget en wat je ermee wilt doen. Voor een overzicht van de beschikbare 2-pits kookplaten verwijzen we door naar de verkopende partijen, welke verschillende modellen aanbieden. Mocht je goedkoop af willen zijn, dan kan een tweedehands kookplaat via Coolblue een goede optie zijn.