Inductiekookplaat-info.nl

Bosch inductie kookplaat

Ben je op zoek naar de beste Bosch inductie kookplaat van 2024? Zoek dan niet verder! Wij hebben de beste modellen van Bosch voor jou op een rijtje gezet. Bekijk snel onze lijst om te ontdekken welke Bosch inductie kookplaat bij jou past!

Beste bosch inductie kookplaat van 2024

1

Bosch PXV875DC1E

2

Bosch PVS775FC5E

3

Bosch PIV975DC1E

4

Bosch PIV851FC5E

5

Bosch PXX975DC1E

Laatste update: 12 juni 2024

Beste bosch inductie kookplaat van 2024

1

Bosch PXV875DC1E

2

Bosch PVS775FC5E

3

Bosch PIV975DC1E

4

Bosch PIV851FC5E

5

Bosch PXX975DC1E

Laatste update: 12 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Kies tussen een vrijstaande of inbouw Bosch inductie kookplaat.
  • De Bosch kookplaten zijn getest op: veiligheid, duurzaamheid, afwerking, materiaal, kwaliteit, warmtezones en gebruik.
  • De Bosch inductie kookplaten met de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn opgenomen in de top 5.
  • De bosch inductie kookplaat is de Bosch PXV875DC1E

Een Bosch inductie kookplaat kopen

Je bent op zoek naar een nieuwe Bosch inductie kookplaat. Wij hebben aan de hand van meerdere tests in onze eigen keuken een overzicht gemaakt van de beste Bosch inductie kookplaten. Voordat je een Bosch inductie kookplaat koopt is het belangrijk om te weten wat de inbouw maat is van de plek waar de kookplaat gaat komen. Meet dit eerst op voordat je verder gaat bij je zoektocht.

Wij hebben de beste Bosch inductie kookplaten getest op: veiligheid van de kookplaat, duurzaamheid, afwerking, gebruikt materiaal, kwaliteit van de plaat, warmtezones en verbruik. Aan de hand van deze specificaties zijn wij uitgekomen op een lijst met de beste Bosch inductie kookplaten van 2024. Je kunt nu eerst de keuzehulp doen, of direct doorgaan naar de lijst met de beste kookplaten, waar je alle informatie op een rij ziet zodat je de juiste beslissing kunt maken. We hopen dat door onze hulp jij de komende 20 jaar gelukkig je keuken inloopt!

De beste Bosch inductie kookplaat getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 5 Bosch inductie kookplaten met alleen de beste inductie kookplaten van 2024. Deze selectie is gemaakt op basis van veiligheid van de kookplaat, duurzaamheid, afwerking, gebruikt materiaal, kwaliteit van de plaat, warmtezones en het verbruik. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 5. De beste inductie kookplaat van 2024 staat uiteraard op nummer 1.

De Bosch PXV875DC1E is een indrukwekkende inductieplaat met functies zoals een ingebouwde braadsensor, diverse kookstanden en een boostfunctie. Deze inbouw inductieplaat kan naadloos worden geïntegreerd in je keuken. De braadsensor minimaliseert het risico van aanbranden, terwijl de vijf braadstanden zorgen voor de ideale baktemperatuur voor vlees. Het apparaat is ontworpen voor aansluiting op 2 fasen met een Perilex stekker, en beschikt over vijf flexibele kookzones die geschikt zijn voor verschillende pannen.

Veiligheid is een kernaspect van deze inductieplaat, met functies zoals veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging. Hoewel er geen automatische uitschakeling bij overkoken is, is er wel een restwarmteindicatie die waarschuwt wanneer een zone nog warm is. De kookprestaties zijn van topklasse, ondersteund door de verschillende kookstanden en de braadsensor die zorgen voor een optimale bereiding.

Een andere indrukwekkende functie is de automatische panherkenning, die bijdraagt aan energie-efficiëntie. Daarnaast is de inductieplaat gebruiksvriendelijk met functies zoals de boostfunctie, display en timer. De tiptoetsen en extra's zoals de "Alles uit"-knop verhogen het gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor zowel professionele chefs als thuischefs.
De Bosch PVS775FC5E inductiekookplaat combineert geavanceerde functies zoals de PerfectFry BraadSensor met een gebruiksvriendelijke interface. Als inbouwapparaat integreert het naadloos in het keukenblad en biedt het dankzij de flexibele kookzone ruimte voor verschillende maten en vormen pannen. Deze kookplaat onderscheidt zich ook door zijn veiligheidskenmerken, waaronder een veiligheidsuitschakeling, een overkookbeveiliging en kinderbeveiliging.

Een punt van overweging voor potentiële kopers is de noodzaak van een 2-fasen aansluiting met een specifieke 5-polige Perilex stekker, die apart moet worden aangeschaft. Daarnaast biedt de kookplaat met zijn vier kookzones en 17 kookstanden een ongelooflijke variatie en precisie tijdens het koken, en bevat het handige functies zoals panherkenning en pangrootteherkenning.

Het touchscreen maakt de bediening intuïtief, waarbij gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende kookstanden en functies. Hoewel de kookplaat vele geavanceerde functies biedt, ontbreekt de warmhoudfunctie, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.
De Bosch PIV975DC1E inductiekookplaat is een geavanceerde toevoeging aan de keuken, ontworpen om je kookervaring te verbeteren. De plaat biedt een reeks indrukwekkende functies zoals touchbediening, de PerfectFry-techniek en meerdere vermogensstanden. Desondanks heeft elk product zijn voor- en nadelen, en deze kookplaat is daarop geen uitzondering.

Dit inbouwmodel integreert naadloos in je keukenwerkblad, wat een gestroomlijnde look geeft. De kookplaat is uitgerust met een 3 fasen Perilex-stekker voor meer vermogen en heeft vijf kookzones met 17 vermogensstanden. Het ontbreekt aan een flexibele kookzone, maar dit wordt gecompenseerd door de variëteit aan standen. Verder is er een focus op veiligheid met functies als veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging.

De bereidingskwaliteit is van topklasse, waarbij de PerfectFry-techniek bijdraagt aan nauwkeurige bereiding. Er zijn handige functies zoals panherkenning, maar het mist pangrootteherkenning. Tot slot biedt de kookplaat gemak met functies als een boostfunctie en timer, en heeft een strakke bediening via tiptoetsen.
De Bosch PIV851FC5E is een breed inductie kookplaat van 80 centimeter, ideaal voor zowel dagelijkse maaltijden als feestelijke diners. De kookplaat beschikt over vijf kookzones, een unieke braadsensor, en een boostfunctie, wat bijdraagt aan een veelzijdige en efficiënte kookervaring. Echter, het mist enkele geavanceerde functies die in topmodellen te vinden zijn, zoals een flexibele kookzone en een display voor eenvoudige bediening.

Veiligheid is een prominente eigenschap van dit apparaat, met kenmerken als een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en een restwarmteindicatie. Ook is er een panherkenning feature, maar het mist de pangrootteherkenning die zich aanpast aan de grootte van de pan, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.

Wat betreft de bedieningsmogelijkheden heeft de Bosch PIV851FC5E tiptoetsen voor een moderne touch. Een handige "alles uit-knop" maakt het mogelijk om alle kookzones in één keer uit te schakelen. Hoewel het apparaat is uitgerust met een timer, ontbreekt een aan/uit-indicator, wat het gebruiksgemak kan verminderen.
De Bosch PXX975DC1E is een geavanceerde inductiekookplaat die zich naadloos aanpast aan de grootte en plaatsing van jouw pannen. Dit biedt je de vrijheid om de pannen overal te plaatsen en te profiteren van verschillende kookstanden. Dankzij de technologie kun je genieten van zowel flexibele zones als traditionele kookzones, wat ideaal is voor elke keukenliefhebber. Het ontwerp is specifiek voor inbouw, waardoor het perfect past in elke moderne keuken.

Aan de technische kant heeft het een krachtige aansluiting nodig met 3 fasen en meer dan 7360 Watt. De kookplaat beschikt over 5 kookzones met 17 kookstanden en is ook uitgerust met de PerfectFry BraadSensor, waardoor gerechten altijd optimaal worden bereid. Veiligheid is een prominente functie, met bescherming tegen overkoken, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging.

Daarnaast biedt deze kookplaat slimme functies zoals panherkenning en pangrootteherkenning, wat zorgt voor energie-efficiëntie. De bedieningselementen zijn gebruiksvriendelijk, met een modern touchscreen en handige functies zoals een alles uit-knop en een aan/uit-indicator. Dit alles samen zorgt voor een intuïtieve en plezierige kookervaring.