Inductiekookplaat-info.nl

Domo DO332IP

Bekijk de goedkoopste Domo DO332IP

De Domo DO332IP is te koop bij

Review
Domo DO332IP

Domo DO332IP Review

De Domo DO332IP is een vrijstaande inductiekookplaat die zich vooral onderscheidt door zijn compactheid en eenvoud. Met slechts één kookzone en 29 centimeter breedte lijkt dit apparaat ideaal voor kleinschalig gebruik zoals op de camping of in een studio. Terwijl het gebruik van slechts één fase en een normale stekker de installatie ongecompliceerd maakt, mist de plaat enkele geavanceerde functies zoals een flexibele kookzone en een overkookbeveiliging. Toch heeft het een aantal veiligheidskenmerken, waaronder een veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging.

Compacte enkele kookzone met beperkte flexibiliteit

De Domo DO332IP heeft maar één kookzone, wat de flexibiliteit tijdens het koken beperkt. Het is vooral praktisch voor kleine keukens of mobiel gebruik, zoals op de camping. Met een breedte van slechts 29 cm is de plaat gemakkelijk mee te nemen. De kookzone heeft een diameter van 20 cm en kan pannen verwarmen tot 240°C. Hoewel dit voldoende is voor basis kooktaken, biedt het niet de veelzijdigheid die grotere, meer geavanceerde inductiekookplaten hebben.

1 fase-aansluiting en Schuko-/Gardy-stekker

De kookplaat is ontworpen om op één fase te werken, wat betekent dat je hem simpelweg in een standaard stopcontact kunt steken. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter op het apparaat, en het is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding. Dit maakt de installatie bijzonder ongecompliceerd, hoewel het natuurlijk beperkingen oplegt aan het vermogen van de kookplaat.

8 kookstanden maar geen flexibele kookzone

De Domo DO332IP biedt 8 verschillende kookstanden die je kunt selecteren met een schuifregelaar. Dit geeft je enige vrijheid om de hitte naar jouw wens aan te passen. Helaas heeft de kookplaat geen flexibele kookzone, wat betekent dat je slechts met één pan tegelijk kunt werken en je beperkt bent tot de grootte van de bestaande zone.

Uitgebreide veiligheidskenmerken met enkele tekortkomingen

Wat betreft veiligheidsfuncties is de kookplaat uitgerust met een veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging. Een opvallende afwezigheid is echter de functie voor automatisch uitschakelen bij overkoken. Er is wel een oververhittingsbeveiliging, maar een restwarmte-indicator ontbreekt. Hoewel de aanwezige functies voldoende zijn voor de basisklasse, zou een paar extra beveiligingslagen niet misstaan.

Basisklasse bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van de Domo DO332IP valt in de basisklasse. Dit betekent dat de kookplaat geschikt is voor eenvoudige kooktaken maar niet voor geavanceerd koken. Het maximale vermogen van 240°C is prima voor dagelijks gebruik, maar voor wie vaker en meer gevarieerd kookt, is dit apparaat mogelijk te beperkt.

Panherkenning aanwezig, maar geen pangrootteherkenning

Een pluspunt is dat deze kookplaat is uitgerust met panherkenning. Dit betekent dat de kookzone alleen activeert als er een geschikte pan op staat. Pangrootteherkenning ontbreekt echter, wat betekent dat je niet kunt verwachten dat de kookplaat het formaat van jouw pan aanvoelt en zich daarop aanpast.

Beperkte gebruiksgemak met minimale extra functies

Qua gebruiksgemak biedt de kookplaat een touchscreen voor bediening en een timer-functie. Wat echter ontbreekt, zijn functies zoals een boostfunctie, een roosterzone, een roostersensor en een warmhoudfunctie. De temperatuurinstelling is handmatig, wat goed of slecht kan zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Touchscreen en alles uit-knop bieden gemak

De bedieningsmogelijkheden zijn vrij standaard maar functioneel. Het touchscreen werkt goed en is intuïtief. Een handige toevoeging is de 'Alles uit'-knop, waarmee je in één keer de kookplaat kunt uitschakelen. Er is ook een aan/uit-indicator om je te laten weten wanneer het apparaat in gebruik is.