Inductiekookplaat-info.nl

Inductie wokpan

Een inductie wokpan is een diepe, halfronde pan die vaak in de oosterse keuken wordt gebruikt voor het roerbakken van eten. Roerbakken wordt vaak "wokken" genoemd, omdat dit vaak met behulp van een wokpan wordt gedaan. Deze pannen zijn gemaakt van magnetisch materiaal, wat betekent dat ze op een inductie kookplaat kunnen worden gebruikt. Bent u op zoek naar een inductie wokpan? Bekijk hieronder de beste opties van 2024!

Beste inductie wokpan van 2024

1

Tefal Hard Titanium Pro Wokpan 28 cm

2

GreenPan Torino Keramische wokpan 28 cm

3

Demeyere Apollo 7 Wokpan 32 cm

4

Demeyere Industry 5 Wokpan 30 cm

5

WMF Durado Wokpan 28 cm

Laatste update: 21 juli 2024

Beste inductie wokpan van 2024

1

Tefal Hard Titanium Pro Wokpan 28 cm

2

GreenPan Torino Keramische wokpan 28 cm

3

Demeyere Apollo 7 Wokpan 32 cm

4

Demeyere Industry 5 Wokpan 30 cm

5

WMF Durado Wokpan 28 cm

Laatste update: 21 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie wokpan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Een inductie wokpan is ideaal om mee te roerbakken.
  • Een inductie wokpan is perfect om grote porties eten in te bereiden.
  • De inductie wokpan is de Tefal Hard Titanium Pro Wokpan 28 cm

De beste inductie wokpan van 2024

Een bord Nasi, een goed stuk vlees of een bord vol met wokgroenten? Inmiddels is de pan niet alleen meer onder de Aziaten een geliefde pan, maar ook in andere keukens kan de pan goed van pas komen. Daarbij is de pan vaak geschikt om grote porties in te maken, wel zo handig! Een wokpan is veelzijdiger dan de naam voordoet. Het voordeel van een wokpan is dat het eten snel dichtschroeit en hierdoor de smaken en sappen bewaard blijven. Het eten wordt er niet alleen knapperig van, maar het is ook een gezonde manier van koken! Behalve de veelzijdigheid van de pan zelf, zijn er wokpannen in vele soorten en maten. Hoe kies je de juiste wokpan in een groot aanbod? Een wokpan kiezen is geen hogere wiskunde, maar er zijn een aantal dingen waar je wel rekening mee moet houden om een miskoop te voorkomen. We zetten ze overzichtelijk voor je op een rij.

We kiezen de beste inductie wokpan uit op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hiervoor kijken we naar de duurzaamheid van het gebruikte materiaal van de inductie wokpan, maar ook de verschillende opties: of de pan vaatwasserbestendig is, het hebben van koudgrepen en een an anti-aanbaklaag. Door de kwaliteit en de prijs tegen elkaar af te zetten kunnen we de beste inductie wokpan aan je tonen!

De Tefal Hard Titanium Pro Wokpan 28 cm is een uitstekende keuze voor mensen die graag vlees en groenten roerbakken zonder veel olie of boter te gebruiken. De pan heeft een extra sterke baklaag die krassen voorkomt en de levensduur verlengt. Een handige functie is de Tefal Thermo-Signal stip, die rood kleurt wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. Hierdoor weet je precies wanneer je de ingrediënten kunt toevoegen. Het wordt aangeraden om de pan met de hand af te wassen om de kwaliteit te behouden. De pan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. De bouwkwaliteit wordt geclassificeerd als basisklasse, maar de pan is duurzaam en gaat lang mee bij juist gebruik en onderhoud. Al met al is de Tefal Hard Titanium Pro Wokpan 28 cm een veelzijdige en kwalitatief goede pan.
De GreenPan Torino Keramische wokpan 28 cm is een grote wokpan die ideaal is voor het bereiden van Aziatische maaltijden. De pan heeft een diameter van 28 cm en biedt genoeg ruimte om groenten, vlees en andere ingrediënten te roerbakken. De keramische baklaag is duurzaam en PFAS-vrij, waardoor je gezondere gerechten kunt bereiden met weinig boter of olie. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat ingrediënten niet aan de pan blijven plakken. De wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen en kan in de vaatwasmachine worden gereinigd. De pan heeft een solide bouwkwaliteit met een aluminium basis en een koud blijvend kunststof handvat. Hoewel de pan geen afgietsysteem of literaanduiding heeft, is hij eenvoudig in gebruik. Kortom, de GreenPan Torino Keramische wokpan 28 cm is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Aziatische gerechten.
De Demeyere Apollo 7 Wokpan 32 cm is een uitstekende keuze voor het bereiden van Aziatische maaltijden. De pan heeft een zeer goede warmteverdeling dankzij de 7 lagen die doorlopen tot aan de rand. Hierdoor worden ingrediënten gelijkmatig gaar en blijven ze knapperig. De wokpan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is daardoor duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Het handvat is gelast, waardoor vuil en vet zich niet kunnen nestelen. De pan is geschikt voor alle soorten kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. Bovendien heeft de pan geen antiaanbaklaag en is hij PFAS-vrij. De Demeyere Apollo 7 Wokpan 32 cm behoort tot de topklasse wat betreft bouwkwaliteit en is ontworpen om lang mee te gaan. Kortom, een veelzijdige en duurzame pan die perfect is voor het bereiden van Aziatische gerechten.
De Demeyere Industry 5 Wokpan 30 cm is een duurzame en stoere pan die geschikt is voor inductie. Met zijn 5-laagse bodem zorgt deze pan voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je snel en knapperig kunt roerbakken. Het ruwe, geparelstraalde roestvrijstalen handvat geeft de pan een stoere uitstraling en is gemakkelijk te reinigen. De pan is geschikt voor verschillende warmtebronnen en kan ook in de oven worden gebruikt. De Demeyere Industry 5 Wokpan behoort tot de topklasse wat betreft bouwkwaliteit en is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal. Met een diameter van 30 cm is deze pan ideaal voor een middelgroot huishouden. Kortom, de Demeyere Industry 5 Wokpan 30 cm is een uitstekende keuze voor het bereiden van heerlijke gerechten.
De WMF Durado Wokpan 28 cm is een energiezuinige pan met een gelijkmatige hitteverdeling dankzij de TransTherm bodem. De keramische laag zorgt ervoor dat ingrediënten snel krokant worden en de pan kan zelfs in de oven gebruikt worden. De pan is gemakkelijk te verplaatsen en schoon te maken dankzij de handgrepen en het advies om met de hand af te wassen. De pan is gemaakt van sterke en duurzame materialen, zoals RVS, maar de antiaanbaklaag kan na verloop van tijd slijten. De pan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven gebruikt worden. Het is belangrijk om de pan met zorg te behandelen om beschadigingen te voorkomen.

Waarom een inductie wokpan?

Wil je een wokpan kopen, dan is het ten eerste van belang om te weten voor welke warmtebron de wokpan gebruikt gaat worden. Een wokpan voor een inductie kookplaat moet namelijk aan meer eisen voldoen dan een pan voor het gasfornuis. Op het gasfornuis kan iedere pan gebruikt worden. bij een inductie kookplaat moet de pan het magnetisch veld kunnen geleiden om warmte af te geven aan het eten. De bodem moet dus staal bevatten. Daarnaast is een dikke bodem beter geschikt om de warmte evenredig te verdelen. Een pan met een aluminium bodem zal niet werken op een inductie kookplaat, daarvoor heb je echt een inductie wokpan nodig.

Heb je nog oude pannen liggen en zijn deze gebruikt op het gasfornuis? Dan is de bodem van de pan vrijwel zeker vervormd. Door het gasfornuis is de bodem niet meer waterpas. Op het gasfornuis is dit geen probleem, maar op de inductie kookplaat kan de magnetische bodem zijn werk onvoldoende goed doen. Dit leidt tot het inefficiënt en ongelijkmatig verwarmen van het eten. Niet alleen onhandig, maar ook niet gunstig voor de energierekening. In dat geval is het handig om een inductie wokpan te kopen.

Een wokpan of wadjan?

Kies je voor een wokpan of een wadjan? Deze keuze is lastig te maken als je het verschil niet goed weet. Daarom zetten we kort voor je op een rij wat de verschillen zijn. Wel belangrijk om te weten: deze verschillen zijn van oudsher zo gevormd. Beide pannen zijn geschikt voor snelle en langer durende gerechten. Echter zal een wadjan er iets langer over doen om warm te worden als deze van gietijzer is. Welke keuze je maakt hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur.

WokpanWadjan
Beschikt over één lange steelBeschikt over twee handgrepen
Wordt met name gebruikt voor snellere gerechten zoals het roerbakken van groenten en vlees/visWordt met name gebruikt voor gerechten met een langere bereidingstijd zoals stoofgerechten
Oorsprong in China, gemaakt van staalOorsprong in Indonesië, gemaakt van gietijzer

Welke inductie wokpan is geschikt?

Wil je een inductie wokpan kopen maar weet je niet welke voor jou het meest geschikt is? We helpen je graag op weg en zetten de belangrijkste overwegingen op een rij. Je kunt zelf kiezen of deze wel of niet van belang zijn voor jou ideale wokpan. Je wilt tenslotte een wokpan kopen waar je heel wat jaren lekkere gerechten mee kunt maken!

  1. Het materiaal van de wokpan: hoe duurzamer hoe beter. Hierbij zijn gietijzer, staal en RVS duurzamer dan aluminium.
  2. Wassen: Is de wokpan vaatwasserbestendig?
  3. Bakken: Heeft de wokpan een anti-aanbaklaag?
  4. Handvat: Beschikt de wokpan over koudgrepen?

Inductiekookplaat-info.nl