Beste inductie grillpan

Bij een grillpan denken veel mensen direct aan een stuk gegrild vlees. Toch is een grillpan veel veelzijdiger dan dat. Een grillpan is geschikt voor het bereiden van vlees, vis en groenten. In iedere keuken is een grillpan op zijn plek. Een inductie grillpan schroeit het eten aan het oppervlak dicht, waardoor de smaken en sappen van het eten bewaard blijven. Eventueel vet wordt opgevangen tussen de ribbels van de pan waardoor het eten minder vet uit de pan komt. Tip: smeer het eten in met olie of boter en niet de pan.

De beste inductie grillpan van 2023

De beste inductie grillpan wordt gekozen op basis van de prijs-kwaliteit verhouding. Een hogere prijs betekend vaak dat er gebruik wordt gemaakt van duurzamer materiaal en dat de pan bijvoorbeeld een anti-aanbaklaag heeft. We zetten de kwaliteit af tegen de prijs en kijken voor jou welke inductie grillpan het beste naar voren komt.

Waarom een inductie grillpan?

Heb je een inductie kookplaat, maar nog een set oude pannen liggen, dan kun je die eventueel ook gebruiken op de inductie kookplaat. De pannen moeten hiervoor wel een magnetisch geleidende bodem hebben, anders wordt het voedsel niet warm. Daarnaast is een pan die gebruikt is op gas vaak vervormd. De onderkant van de pan is niet meer volledig waterpas, wat ertoe leidt dat de inductie kookplaat de energie niet goed kan doorgeven aan de pan en de pan inefficiënt of ongelijkmatig verwarmt. Zeker bij een grillpan is dit onhandig. Een inductie grillpan kopen is dan een oplossing.

Welke inductie grillpan is geschikt?

Een inductie grillpan kopen is geen hogere wiskunde, maar er zijn wel wat dingen waar je op kunt letten bij de aankoop. We zetten ze voor je op een rij:

Materiaal

Het materiaal: aluminium is minder duurzaam en om die reden goedkoper. Wil je een duurzamere pan, kies dan voor emaille of gietijzer.

Oven

Is de pan geschikt voor in de oven?

Wassen

Kan de pan in de vaatwasser?

Bakken

Heeft de pan een anti-aanbaklaag?  

Handvat

Heeft de pan een handvat wat niet warm wordt?

Verschillende soorten inductie pannen

Elke pan die je je kunt bedenken is ook beschikbaar en geschikt voor inductie, denk aan een kookpan, grote soeppan, steelpan, koekenpan, wokpan, hapjespan, grillpan, pannenkoekenpan en zelfs een speciale poffertjespan. Daarbij kun je ook een stoominzet kopen zodat je de kookpan naast koken ook kunt gebruiken om te stomen. Let bij aanschaf van de pan wel op dat deze ook echt geschikt is voor inductie! Een pan die geschikt is voor inductie is ook voor iedere andere manier van koken geschikt (zoals gas en keramisch). Inductiepannen zijn los en in een pannenset verkrijgbaar. Een pannenset kan voordeliger zijn dan de losse aanschaf van pannen.

Daarbij kun je door het gebruik van verschillende accessoires meer met de inductiekookplaat dan je zou denken. Zo tover je de kookplaat in een handomdraai om tot een alleskunner, geschikt voor vrijwel elke keuken. Denk bijvoorbeeld aan een grillplaat, een teppanyaki-plaat, een braadslede. Deze losse onderdelen worden dan op een flexibele kookzone geplaatst. Deze flexibele zone past zich aan aan de grootte van de accessoire. Hierdoor weet je zeker dat de gehele plaat of braadslede gelijkmatig verwarmt wordt. Je haalt de accessoires er gemakkelijk weer af kunnen, waardoor je de plaat en accessoires gemakkelijk kunt schoonmaken en de plaat weer kunt gebruiken voor het verwarmen van pannen.

Pannenset inductie

Pannenset inductie

Koekenpan inductie

Koekenpan inductie

Wokpan inductie

Wokpan inductie

Gietijzeren pan inductie

Gietijzeren pan inductie

Hapjespan inductie

Hapjespan inductie

Braadpan inductie

Braadpan inductie

Kookpan inductie

Kookpan inductie

Grillpan inductie

Grillpan inductie

Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 inductie kookplaten
Bekijk de top 10 inductiekookplaten
Bekijk top 10 inductiekookplaten