Inductiekookplaat-info.nl

Inductie grillpan

Een inductie grillpan heeft een speciale bodem die de magnetische velden van de inductiekookplaat gebruiken om warmte te genereren. Ze hebben een ribbelende structuur aan de binnenkant, zodat het eten een grill patroon krijgt als het wordt gebakken. Eventueel vet kan worden opgevangen tussen de ribbels. Bekijk hier de beste inductie grillpannen van 2024!

Beste inductie grillpan van 2024

1

Le Creuset Skillet Vierkante Grillpan 26 cm Zwart

2

BK Balans Grillpan 28 cm Grijs

3

GreenPan Essentials Grillpan 28 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Beste inductie grillpan van 2024

1

Le Creuset Skillet Vierkante Grillpan 26 cm Zwart

2

BK Balans Grillpan 28 cm Grijs

3

GreenPan Essentials Grillpan 28 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie grillpan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Een grillpan is geschikt voor het bereiden van vlees, vis en groenten.
  • Een inductie grillpan schroeit eten dicht en vangt eventueel vet op in de ribbels.
  • De inductie grillpan is de Le Creuset Skillet Vierkante Grillpan 26 cm Zwart

De beste inductie grillpan van 2024

Bij een grillpan denken veel mensen direct aan een stuk gegrild vlees. Toch is een grillpan veel veelzijdiger dan dat. Een grillpan is geschikt voor het bereiden van vlees, vis en groenten. In iedere keuken is een grillpan op zijn plek. Een inductie grillpan schroeit het eten aan het oppervlak dicht, waardoor de smaken en sappen van het eten bewaard blijven. Eventueel vet wordt opgevangen tussen de ribbels van de pan waardoor het eten minder vet uit de pan komt. Tip: smeer het eten in met olie of boter en niet de pan.

De beste inductie grillpan wordt gekozen op basis van de prijs-kwaliteit verhouding. Een hogere prijs betekend vaak dat er gebruik wordt gemaakt van duurzamer materiaal en dat de pan bijvoorbeeld een anti-aanbaklaag heeft. We zetten de kwaliteit af tegen de prijs en kijken voor jou welke inductie grillpan het beste naar voren komt.

De Le Creuset Skillet Vierkante Grillpan 26 cm Zwart is een handige en veelzijdige pan voor het grillen van vis en groenten. De pan is gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een goed grillresultaat. De hoge wanden en gebogen randen voorkomen spatten tijdens het grillen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan ook in de oven worden gebruikt. Na gebruik is het aan te raden om de pan met de hand schoon te maken voor een langere levensduur. De pan heeft een sterke bouwkwaliteit en is voorzien van een antiaanbaklaag. Daarnaast is de pan geschikt voor verschillende warmtebronnen en kan hij temperaturen in de oven aan.
Met de BK Balans Grillpan 28 cm Grijs kun je groenten, steaks of biefstukken grillen met perfecte resultaten. De keramische baklaag zorgt voor sneller en heter grillen, zonder dat de ingrediƫnten vastkleven aan de bodem. De pan heeft een aluminium basis voor een gelijkmatige warmteverdeling en warmt snel op. Na het eten kun je de pan eenvoudig in de vaatwasmachine stoppen, waardoor schoonmaken geen moeite kost. De pan is gemaakt van hoogwaardige materialen, met een kunststof handvat dat niet warm wordt tijdens het gebruik. Bovendien is de pan PFAS-vrij, dus geen zorgen over schadelijke stoffen. De BK Balans Grillpan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven gebruikt worden. De bouwkwaliteit van de pan is basisklasse, dus je kunt erop vertrouwen dat hij lang meegaat en geschikt is voor dagelijks gebruik.
De GreenPan Essentials Grillpan 28 cm is een handige grillpan voor het dichtschroeien van vlees. Dankzij de PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag brandt het vlees niet aan en blijft het niet vastzitten aan de pan. De pan heeft een sterke bodem, waardoor je metalen keukengerei kunt gebruiken zonder de pan te beschadigen. Bovendien is de pan vaatwasmachinebestendig en makkelijk schoon te maken. De GreenPan Essentials Grillpan is geschikt voor verschillende soorten kookplaten en kan ook in de oven gebruikt worden. De bouwkwaliteit van de pan wordt beschouwd als basisklasse, wat betekent dat het degelijk is maar mogelijk niet de hoogste kwaliteit heeft. Desondanks is de pan van goede kwaliteit en gaat deze lang mee bij normaal gebruik.

Waarom een inductie grillpan?

Heb je een inductie kookplaat, maar nog een set oude pannen liggen, dan kun je die eventueel ook gebruiken op de inductie kookplaat. De pannen moeten hiervoor wel een magnetisch geleidende bodem hebben, anders wordt het voedsel niet warm. Daarnaast is een pan die gebruikt is op gas vaak vervormd. De onderkant van de pan is niet meer volledig waterpas, wat ertoe leidt dat de inductie kookplaat de energie niet goed kan doorgeven aan de pan en de pan inefficiƫnt of ongelijkmatig verwarmt. Zeker bij een grillpan is dit onhandig. Een inductie grillpan kopen is dan een oplossing.

Welke inductie grillpan is geschikt?

Een inductie grillpan kopen is geen hogere wiskunde, maar er zijn wel wat dingen waar je op kunt letten bij de aankoop. We zetten ze voor je op een rij:

  1. Het materiaal: aluminium is minder duurzaam en om die reden goedkoper. Wil je een duurzamere pan, kies dan voor emaille of gietijzer.
  2. Oven: Is de pan geschikt voor in de oven?
  3. Wassen: Kan de pan in de vaatwasser?
  4. Bakken: Heeft de pan een anti-aanbaklaag?
  5. Handvat: Heeft de pan een handvat wat niet warm wordt?

Inductiekookplaat-info.nl