Inductiekookplaat-info.nl

Inductie kookpan

Een inductie kookpan is een pan waarin je niet alleen maaltijden kunt koken, maar ook kunt stomen. De inhoud kan variëren van 1 tot 12 liter. De pannen zijn gemaakt van bijvoorbeeld RVS of gietijzer. Deze materialen zijn magnetisch waardoor ze geschikt zijn om mee te koken op inductie. Opzoek naar een nieuwe inductie kookpan? Bekijk de beste van 2024 hieronder!

Beste inductie kookpan van 2024

1

BK Q-Linair Master Glass Steelpan met deksel 16 cm

2

BK Profiline Kookpan 24 cm

3

BK Profiline Steelpan met deksel 14 cm

4

BK Profiline Kookpan 18 cm

5

BK Profiline Kookpan 14 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Beste inductie kookpan van 2024

1

BK Q-Linair Master Glass Steelpan met deksel 16 cm

2

BK Profiline Kookpan 24 cm

3

BK Profiline Steelpan met deksel 14 cm

4

BK Profiline Kookpan 18 cm

5

BK Profiline Kookpan 14 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie kookpan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • In een kookpan kun je gerechten zowel koken als stomen.
  • Een inductie kookpan kan beschikken over bijvoorbeeld koudgrepen en een afgietsysteem.
  • De inductie kookpan is de BK Q-Linair Master Glass Steelpan met deksel 16 cm

De beste inductie kookpan van 2024

Een kookpan is onmisbaar in iedere keuken. Een kookpan is veelzijdiger dan je in eerste instantie denkt: zo kun je niet alleen koken maar ook stomen met een kookpan. Ze komen in vele soorten, maten en materialen. De inhoud varieert van 1 tot 12 liter, geschikt voor het koken van een eitje tot een grote hoeveelheid soep. De afmeting van een pan kan zowel in liters als in diameters aangegeven worden. Naast de verschillende afmetingen zijn er ook verschillende materialen: RVS, gietijzer, edelstaal en koper. Ook heeft een inductie kookpan verschillende opties zoals koudgrepen en een afgietsysteem. Het is goed om te weten waar je naar op zoek bent zodat je de juiste inductie kookpan kunt kiezen. Je wilt er tenslotte enkele jaren gebruik van maken.

We kiezen de beste inductie kookpan op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een duurdere pan is vaak duurzamer en heeft enkele voordelen zoals vaatwasserbestendigheid, koudpregen en een afgietsysteem. Toch is een duurdere pan niet altijd beter. Daarom hebben we de kwaliteit afgezet tegen de prijs en daar komt de beste inductie kookpan uit.

De BK Q-Linair Master Glass Steelpan met deksel 16 cm is een handige en veelzijdige pan voor het verwarmen van saus. Met een inhoud van 16 cm is de pan perfect voor het bereiden van kleine hoeveelheden saus. De glazen deksel maakt het gemakkelijk om je bereidingen in de gaten te houden zonder de hitte te laten ontsnappen. Het afgietsysteem werkt eenvoudig en voorkomt morsen bij het overgieten van de saus. De pan is vaatwasmachinebestendig en gemaakt van hoogwaardig RVS, wat zorgt voor duurzaamheid en goede warmtegeleiding. Daarnaast is de pan geschikt voor verschillende kookplaten en de oven. De topklasse bouwkwaliteit zorgt ervoor dat de pan lang meegaat. Kortom, de BK Q-Linair Master Glass Steelpan is een aanrader voor iedereen die graag sauzen bereidt.
De BK Profiline Kookpan 24 cm is een eenvoudige en praktische pan die geschikt is voor inductiekookplaten. De pan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en heeft een glanzende uitstraling. De stevige handgrepen zijn vuurvast, waardoor je de pan veilig kunt vasthouden, zelfs bij hoge temperaturen. De schenkrand zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt uitgieten zonder te morsen. Na gebruik is de pan vaatwasmachinebestendig en kan hij worden gestapeld om ruimte te besparen in de keukenkastjes. De pan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. De bouwkwaliteit van de pan wordt als middenklasse beschouwd, hoewel er pannen op de markt zijn met een hogere bouwkwaliteit. Al met al is de BK Profiline Kookpan een goede keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige en functionele pan voor in de keuken.
De BK Profiline Steelpan met deksel 14 cm is een essentieel onderdeel van je keukenuitrusting. Deze pan is perfect voor het bereiden van sauzen, gekookte eieren, kleine porties rijst en kleine hoeveelheden soep. De pan heeft een handige schenkrand, waardoor je gemakkelijk kunt uitgieten zonder te knoeien. Het roestvrijstalen deksel zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden en de gerechten gelijkmatig kunnen garen. De pan is vaatwasmachinebestendig en geschikt voor gebruik op verschillende kookplaten en in de oven. De bouwkwaliteit van de pan is middenklasse, wat betekent dat hij stevig en duurzaam is, maar mogelijk niet van de hoogste kwaliteit in vergelijking met duurdere pannen. De BK Profiline Steelpan heeft een diameter van 14 cm, is gemaakt van roestvrij staal en wordt geleverd met een roestvrijstalen deksel.
De BK Profiline Kookpan 18 cm is een eenvoudige en praktische pan die geschikt is voor inductiekookplaten. De pan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en heeft een glanzende uitstraling. De stevige handgrepen zijn vuurvast en zorgen voor veilig gebruik, zelfs op hoge temperaturen. De schenkrand van de pan maakt het gemakkelijk om zonder morsen uit te schenken. Na gebruik kan de pan eenvoudig gereinigd worden in de vaatwasser en is stapelbaar om ruimte te besparen. De pan is geschikt voor verschillende kookplaten en kan ook in de oven gebruikt worden. De bouwkwaliteit van de pan wordt als middenklasse beschouwd, hoewel er pannen op de markt zijn met een betere bouwkwaliteit. Al met al is de BK Profiline Kookpan een goede keuze voor wie op zoek is naar een praktische en veelzijdige pan voor in de keuken.
De BK Profiline Kookpan 14 cm is een kleine basiskookpan die ideaal is voor het koken van pasta, aardappelen, groente, rijst en het bereiden van een kleine hoeveelheid soep. De pan is voorzien van een roestvrijstalen deksel en een handige schenkrand, waardoor je vloeistoffen gemakkelijk kunt afgieten zonder te knoeien. Daarnaast is de pan vaatwasmachinebestendig en geschikt voor verschillende soorten kookplaten en de oven. De bouwkwaliteit van de pan is solide, met een roestvrijstalen materiaal en een handvat van [materiaal handvat]. Hoewel de pan geen afgietsysteem of literaanduiding heeft, doet dit niet af aan de functionaliteit. Al met al is de BK Profiline Kookpan 14 cm een handige en veelzijdige pan voor in de keuken, met een lange levensduur en gebruiksgemak.

Waarom een inductie kookpan?

Het is wel belangrijk dat de kookpan geschikt is voor inductie. Een inductie kookpan moet een magnetische bodem hebben. Heb je net een inductie kookplaat aangeschaft en ben je nu op zoek naar een inductie kookpan, maar heb je ook nog oude pannen thuis liggen? Kijk dan of de pan een magnetische bodem hebben. Zijn de pannen gebruikt op gas? Dan is er een grote kans op de pannen aan de onderkant vervormt zijn en het koken op inductie inefficiënt en ongelijkmatig zal zijn. Het is dan verstandig een inductie kookpan of inductie pannenset te kopen.

Welke inductie kookpan is geschikt?

Om de geschikte inductie kookpan of pannenset te vinden zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je duurzame en goede pannen koopt. Wij zetten ze voor je op een rij.

  1. Het formaat: Ga je voor een pannenset, dan kies je automatisch voor meerdere formaten. Zo is er voor iedere gelegenheid een geschikte pan. Kies je liever één pan uit, dan is het handig om de juiste maat te kiezen. Over het algemeen geldt de regel: voor 1 tot 2 personen kom je uit met een kookpan van 2 of 3 liter. Voor drie personen of meer is het handiger om een grotere kookpan te kopen.
  2. Het materiaal: gietijzer, RVS en edelstaal zijn duurzamer dan aluminium
  3. Deksel: Wat voor deksel heeft de kookpan? Een glazen deksel maakt het mogelijk het eten te zien, een zware deksel voorkomt dat de deksel loslaat van de pan door stoom en een deksel verzonken in de pan voorkomt het overkoken van de pan.
  4. Wassen: Kan de pan in de vaatwasser?
  5. Afgieten: Heeft de pan een afgietsysteem? Niet noodzakelijk, wel erg handig!
  6. Handvat: Heeft de pan koudgrepen op de pan zelf en op de deksel?

Inductiekookplaat-info.nl