Inductiekookplaat-info.nl

Inductie koekenpan

Een inductie koekenpan is een pan met lage wanden, een lange steel en een vlakke bodem. Ze hebben een magnetische bodem waardoor de inductie kookplaat de pan heel snel kan verhitten. Opzoek naar een inductie koekenpan? Hieronder hebben we de beste van 2024 opgesomd!

Beste inductie koekenpan van 2024

1

Demeyere Proline 7 Koekenpan 28 cm

2

Demeyere Proline 7 Koekenpan 20 cm

3

Demeyere Proline 7 Koekenpan 24 cm

4

Tefal Unlimited Koekenpan 28 cm

5

Tefal Unlimited Koekenpan 24 cm

Laatste update: 21 juli 2024

Beste inductie koekenpan van 2024

1

Demeyere Proline 7 Koekenpan 28 cm

2

Demeyere Proline 7 Koekenpan 20 cm

3

Demeyere Proline 7 Koekenpan 24 cm

4

Tefal Unlimited Koekenpan 28 cm

5

Tefal Unlimited Koekenpan 24 cm

Laatste update: 21 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie koekenpan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Met een koekenpan kun je heel veel verschillende gerechten maken.
  • Een Inductie koekenpan schroeit eten snel dicht, waardoor sappen en smaak worden behouden.
  • De inductie koekenpan is de Demeyere Proline 7 Koekenpan 28 cm

De beste inductie koekenpan van 2024

Een koekenpan is onmisbaar in iedere keuken. Een mals stuk vlees, een pannenkoek, gebakken aardappels of een gebakken ei? Het eten schroeit snel dicht waardoor de sappen en de smaak van het eten bewaard blijft. Met de juiste koekenpan kun je heel veel gerechten maken! Echter is het soms nog lastig om de juiste koekenpan te vinden. Een inductie koekenpan heeft verschillende maten, materialen en specificaties. De maten van de koekenpan variëren van een diameter van 16 tot 38 cm. De materialen variëren van aluminium, geanodiseerd aluminium, gietijzer, koper, plaatstaal, staal of RVS. Het ene materiaal is vele malen duurzamer dan de andere. Daarnaast zijn er nog enkele dingen om op te letten: vaatwasserbestendigheid, koudgrepen, een antiaanbaklaag en een thermo-spot om te bepalen of de warmte voldoende goed verdeeld wordt.

We kiezen de beste inductie koekenpan uit op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hiervoor kijken we naar de duurzaamheid van het materiaal van de inductie koekenpan en de verschillende opties: wel of niet vaatwasserbestendig, wel of geen koudgrepen, wel of geen anti-aanbaklaag en het wel of niet hebben van een thermo-spot. Door de kwaliteit en de prijs tegen elkaar af te zetten komen we uit op de beste inductie koekenpan.

De Demeyere Proline 7 Koekenpan 28 cm is een pan die zorgt voor bakgemak. Met deze pan kun je grote stukken vlees en aardappels bakken voor meer dan 4 personen. De pan heeft een goede warmteverdeling dankzij de 7 lagen die doorlopen tot de rand. Hierdoor worden ook de zijkanten van het vlees krokant gebakken. De pan heeft geen antiaanbaklaag, waardoor het vlees lekker krokant wordt. Na gebruik is de pan eenvoudig schoon te maken met een afwasborstel en wat sop. De pan is gemaakt van RVS en heeft een topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast is de pan vaatwasmachinebestendig en geschikt voor gebruik op inductie-, keramische-, elektrische- en gasfornuizen, evenals in de oven.
De Demeyere Proline 7 Koekenpan 20 cm is een ideale pan voor het bereiden van kleine gerechten voor 1 tot 2 personen. Met zijn 7-laagse bodem zorgt deze pan voor een gelijkmatige warmteverdeling en krokante zijkanten van je gerecht. Bovendien is de pan energiezuinig, omdat je de temperatuur kunt terugschakelen zonder dat de pan afkoelt. Dankzij het ontbreken van een antiaanbaklaag wordt je vlees lekker krokant gebakken en is de pan duurzaam. De pan is gemaakt van hoogwaardig RVS en is PFAS-vrij. Hij is vaatwasmachinebestendig en geschikt voor gebruik op inductie-, keramische, elektrische en gasfornuizen. Ook kun je de pan in de oven gebruiken. Kortom, de Demeyere Proline 7 Koekenpan 20 cm biedt bakgemak en is een duurzame en veelzijdige pan van topkwaliteit.
De Demeyere Proline 7 Koekenpan 24 cm is een ideale pan voor inductie. De pan heeft een perfecte warmteverdeling dankzij de 7 lagen die doorlopen tot aan de rand. Hierdoor kun je ook de zijkanten van een stukje vlees krokant bakken en bespaar je energie. De pan heeft geen antiaanbaklaag, waardoor je vlees lekker krokant wordt. De pan is gemaakt van hoogwaardig RVS en is PFAS-vrij. Hierdoor is de pan duurzaam en gaat lang mee. De pan is geschikt voor alle soorten kookplaten en kan ook in de oven gebruikt worden. Daarnaast is de pan vaatwasmachinebestendig. Het enige nadeel is dat de pan geen afgietsysteem of literaanduiding heeft. Al met al is de Demeyere Proline 7 Koekenpan 24 cm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een pan met goede warmteverdeling en krokant vlees.
De Tefal Unlimited Koekenpan 28 cm is ideaal voor het bakken van grote stukken vlees of vis voor 4 personen. Met een diameter van 28 cm biedt de pan voldoende ruimte om grote hoeveelheden voedsel te bereiden. De pan is gemaakt van aluminium en heeft een titanium coating, waardoor ingrediënten niet aan de pan blijven plakken en krassen worden voorkomen. Een handige functie is de Thermo-Signal, die aangeeft wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. De pan is vaatwasmachinebestendig en geschikt voor verschillende soorten kookplaten. De bouwkwaliteit van de pan is basisklasse, met een aluminium basis en kunststof handvat. De pan heeft geen afgietsysteem en literaanduiding, maar wel een koude greep en is geschikt voor gebruik in de oven. Helaas is de pan niet PFAS-vrij.
De Tefal Unlimited Koekenpan 24 cm is een sterke en duurzame pan die ideaal is voor het bakken van eieren, vlees of vis voor 3 personen. De pan is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een titanium coating, waardoor ingrediënten niet vastplakken en de pan lang meegaat. De pan is geschikt voor inductiekookplaten, keramische kookplaten, elektrische kookplaten en gasfornuizen, en kan ook in de oven worden gebruikt. Handige functies zoals de Thermo-Signal indicator en de vaatwasmachinebestendigheid maken de pan praktisch en gebruiksvriendelijk. De pan heeft een goede warmtegeleiding en een gelijkmatige verdeling van de warmte dankzij het aluminium materiaal. Het kunststof handvat blijft koel tijdens het koken. De pan behoort tot de basisklasse wat betreft bouwkwaliteit en heeft een standaard antiaanbaklaag. Het heeft geen afgietsysteem of literaanduiding, maar de koude greep zorgt voor veilig gebruik.

Waarom een inductie koekenpan?

Bij de keuze voor een geschikte koekenpan is het belangrijk dat de koekenpan geschikt is voor de warmtebron. Heb je een inductie kookplaat? Ga dan voor een inductie koekenpan. De pan moet geschikt zijn om contact te maken met een magnetisch veld. Om die reden moet er staal in de bodem verwerkt zitten. Daarbij is het handig dat een pan een dikke bodem heeft om de warmte goed te verdelen. Vooral gietijzeren pannen worden gebruikt voor inductie. Heb je altijd op gas gekookt en nog oude pannen liggen? De kans is erg groot dat de onderkant van de pan vervormd is en hierdoor niet meer bruikbaar zijn op een inductie kookplaat. De pan wordt in dat geval inefficiënt en ongelijkmatig verwarmd. Het is dan handig om voor een nieuwe inductie koekenpan te kiezen.

Welke inductie koekenpan is geschikt?

Om de juiste inductie koekenpan te vinden zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je de juiste koekenpan koopt. Het hangt van jou af of je de volgende onderdelen wel of niet van belang vindt bij een koekenpan. Maar om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet zetten we de overwegingen voor je op een rij.

  1. De afmeting van de pan: Kies je voor een pannenset dan heb je automatisch enkele afmetingen. Kies je voor één enkele koekenpan, dan is het handig om af te wegen welke maar het meest geschikt is voor jou situatie. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft vaak voldoende aan een koekenpan van 24 centimeter. Voor 3 tot 4 personen is een diameter van 28 centimeter geschikt.
  2. Het materiaal: aluminium is minder duurzaam en om die reden goedkoper. Wil je een duurzamere pan, kies dan voor emaille of gietijzer.
  3. Oven: Is de pan geschikt voor in de oven?
  4. Wassen: Kan de pan in de vaatwasser?
  5. Bakken: Heeft de pan een anti-aanbaklaag?
  6. Thermo: Heeft de pan een thermo-spot?

Inductiekookplaat-info.nl