Inductiekookplaat-info.nl

Inductie hapjespan

Een inductie hapjespan is een pan met een hoge, rechte rand die meestal wordt gebruikt om gevogelte, vis of vlees te sauteren. Dit is handig zodat je niet snel knoeit tijdens het roeren. De pan heeft een speciale bodem die de magnetische velden van de inductiekookplaat kan gebruiken om warmte te genereren. Bekijk hier de beste inductie hapjespannen van 2024!

Beste inductie hapjespan van 2024

1

Tefal Hard Titanium Pro Hapjespan 28 cm

2

GreenPan Torino Keramische hapjespan met deksel 28 cm

3

Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm

4

Tefal Unlimited Hapjespan met deksel 24 cm

5

Tefal Renew Keramische hapjespan 24 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Beste inductie hapjespan van 2024

1

Tefal Hard Titanium Pro Hapjespan 28 cm

2

GreenPan Torino Keramische hapjespan met deksel 28 cm

3

Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm

4

Tefal Unlimited Hapjespan met deksel 24 cm

5

Tefal Renew Keramische hapjespan 24 cm

Laatste update: 30 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Inductie expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inductie hapjespan is magnetisch en daarom geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Je kunt de hapjespan gebruiken voor gebakken groenten, vlees of pastasaus.
  • Een hapjespan heeft een hogere opstaande rand waardoor het mogelijk is om goed te roeren.
  • De inductie hapjespan is de Tefal Hard Titanium Pro Hapjespan 28 cm

De beste inductie hapjespan van 2024

Gebakken groenten, een mals stuk dichtgeschroeid vlees of een lekkere pastasaus, voor deze gerechten kun je de hapjespan gebruiken. Door de hogere opstaande rand is het mogelijk om goed te roeren en kan er vaak meer eten in gemaakt worden. Toch heb je ook de voordelen van een koekenpan: een grote bodem waar het eten snel op dicht kan schroeien zodat de smaken en sappen bewaard blijven. Welke hapjespan voor jou geschikt is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Je wilt tenslotte jaren lang plezier van de hapjespan. We zetten ze voor je op een rij!

We kiezen de beste inductie hapjespan uit op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hiervoor kijken we naar de eerder genoemde aspecten: de duurzaamheid van het gebruikte materiaal, de aanwezigheid van een deksel, koudgrepen en een anti-aanbaklaag. En natuurlijk: of de pan wel of niet in de vaatwasser kan. We zetten de kwaliteit af tegen de prijs en bepalen zo welke inductie hapjespan het beste uit de test komt.

De Tefal Hard Titanium Pro Hapjespan 28 cm is een losse pan die perfect is voor gebruik op inductiekookplaten. De pan heeft een sterke baklaag die tot 3 keer sterker is dan de standaard antiaanbaklaag van andere Tefal pannen, waardoor krassen worden voorkomen en de pan minder snel slijt. Een handige functie van de pan is de Tefal Thermo-Signal, waarmee je altijd weet wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. Na het bakken is de pan gemakkelijk schoon te maken door hem gewoon onder de kraan af te spoelen. De pan is geschikt voor verschillende soorten kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. De bouwkwaliteit van de pan is middenklasse en de pan is vaatwasmachinebestendig. Helaas heeft de pan geen afgietsysteem en literaanduiding en is hij niet PFAS-vrij.
De GreenPan Torino Keramische hapjespan met deksel 28 cm is een veelzijdige pan die geschikt is voor allerlei verschillende recepten. De pan heeft een duurzame en gezonde PFAS-vrije keramische baklaag, waardoor je met weinig boter of olie kunt bakken en gezonde gerechten kunt bereiden. Daarnaast is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en is hij makkelijk schoon te maken in de vaatwasmachine. De bouwkwaliteit van de pan is solide, hoewel mogelijk niet de hoogste kwaliteit in vergelijking met andere pannen op de markt. De specificaties van de pan zijn onder andere een aluminium basis, kunststof handvat, keramische antiaanbaklaag en vaatwasmachinebestendigheid. Kortom, de GreenPan Torino Keramische hapjespan is een veelzijdige en duurzame pan die geschikt is voor dagelijks gebruik.
De Tefal Trattoria Hapjespan met deksel 28 cm is een veelzijdige pan die geschikt is voor inductiekookplaten. Met zijn losse deksel is de pan ideaal voor het stoven van gerechten, maar ook geschikt voor het bakken van ingrediënten dankzij de hoogte en antiaanbaklaag. De pan is lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen van de warmtebron naar de tafel. Naast vleesgerechten kun je met deze pan ook eenpansgerechten maken zoals risotto of paella. Het reinigen van de pan is eenvoudig en voedselresten blijven niet aan de pan kleven. De pan is geschikt voor verschillende warmtebronnen en kan ook in de oven worden gebruikt. Hoewel de bouwkwaliteit van de pan tot de basisklasse behoort, biedt deze pan een goede prijs-kwaliteitverhouding.
De Tefal Unlimited Hapjespan met deksel 24 cm is een veelzijdige pan die ideaal is voor het bereiden van diverse gerechten, zoals roerbakschotels, risotto en stoofschotels. De pan wordt geleverd met een glazen deksel, waardoor je gerechten langzaam kunt laten garen en het kookproces goed kunt volgen. De pan is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een titanium coating, waardoor hij sterk is en lang meegaat. De coating zorgt er ook voor dat ingrediënten niet aan de pan blijven plakken en dat je geen krassen hoeft te vrezen. De pan heeft een Thermo-Signal stip die rood kleurt wanneer de juiste baktemperatuur is bereikt, waardoor je precies weet wanneer je kunt beginnen met koken. De pan kan met de hand worden afgewassen of in de vaatwasser worden gereinigd. Hij is geschikt voor alle soorten kookplaten en kan ook in de oven worden gebruikt. De bouwkwaliteit van de pan is middenklasse, maar hij is van goede kwaliteit en gaat lang mee.
De Tefal Renew Keramische hapjespan is een milieubewuste keuze voor koks. Gemaakt van gerecycled aluminium, draagt deze pan bij aan een duurzamere wereld. De keramische antiaanbaklaag zorgt ervoor dat ingrediënten niet vastplakken, waardoor je minder olie of boter nodig hebt. Dit resulteert in gezondere maaltijden met minder vet. De pan wordt geleverd met een glazen deksel en heeft een handige Thermo-Signal stip die aangeeft wanneer de juiste temperatuur is bereikt. Het schoonmaken van de pan is eenvoudig en kan met de hand worden gedaan. De pan is geschikt voor verschillende soorten kookplaten, behalve voor gebruik in de oven. De bouwkwaliteit van de pan is basisklasse, met een aluminium basis en een kunststof handvat. De keramische antiaanbaklaag is PFAS-vrij en de pan heeft een koude greep, maar geen afgietsysteem of literaanduiding.

Waarom een inductie hapjespan?

Kies je voor een hapjespan en heb je een inductie kookplaat, dan is het belangrijk om een geschikte inductie hapjespan te kiezen. Deze pan bevat metaal in de bodem waardoor het magnetisch geleid. Een pan zonder metaal in de bodem zal dit niet kunnen, denk bijvoorbeeld aan een aluminium pan. Er zijn wel aluminium pannen welke geschikt zijn voor inductie, deze hebben echter wel staal in de bodem verwerkt. Daarnaast: hoe dikker de bodem, hoe beter. Een dikkere bodem is niet alleen steviger en minder gevoelig voor vibratie, maar verdeeld de warmte ook gelijkmatiger.

Heb je nog oude pannen liggen welke gebruikt zijn op het gasfornuis? Deze kun je, indien ze in staat zijn magnetisch te geleiden, ook op inductie gebruiken. Dit is echter niet aan te raden. De bodem van een pan vervormt door het gebruik op gas wegens de ongelijke verwarming vanaf de onderkant. Op een gasfornuis zelf merk je hier niks van. Op een inductiekookplaat, welke recht is, echter wel. De warmte zal niet gelijkmatig over de pan verdeeld worden en de pan wordt daarnaast ook inefficiënt opgewarmd door de inductie kookplaat zelf: er is meer energie nodig om hetzelfde kook- of bakresultaat te bereiken. Naast dat het onhandig is, is het ook niet gunstig voor het milieu en de portemonnee. In dat geval is het aan te raden een inductie hapjespan aan te schaffen om er zeker van te zijn dat je efficiënt en gelijkmatig bakt.

Welke inductie hapjespan is geschikt?

Om de juiste inductie hapjespan te vinden zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je de juiste hapjespan koopt. Het hangt van jou af of je de volgende onderdelen wel of niet van belang vindt bij een hapjespan. Maar om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet zetten we de overwegingen voor je op een rij.

  1. Afmeting hapjespan: Een hapjespan koop je vaak los en niet in een pannenset. Je hebt deze dus niet vaak in meerdere maten liggen. Wil je één hapjespan kopen en twijfel je over de juiste maat? De vuistregel is dat een klein huishouden van 1 tot 2 personen voldoende heeft aan een diameter van 24 centimeter, en dat je bij een groter huishouden beter kunt kiezen voor 28 centimeter. Weet je nu al dat je grote gerechten gaat maken voor grotere groepen, dan kun je ook kiezen voor een grotere afmeting. De hapjespannen gaan namelijk tot afmetingen van 40 centimeter. Ook niet onbelangrijk: controleer de afmeting van de inductie kookplaat. De inductie kookplaat heeft soms warmtebronnen van maximaal 30 centimeter. In dat geval is een pan van 40 centimeter geen toegevoegde waarde.
  2. Het materiaal van de braadpan: gietijzer, koper, plaatstaal en RVS zijn veel zuiniger dan aluminium en dus aan te raden wanneer je wilt dat de pan langer mee gaat.
  3. Wassen: Kan de pan na gebruik in de vaatwasser?
  4. Oven: Kan de pan in de oven?
  5. Koudgrepen: Beschikt de pan over koudgrepen?
  6. Thermometer: Heeft de braadpan een thermometer?

Inductiekookplaat-info.nl