Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KIV164RVS

Bekijk de goedkoopste ETNA KIV164RVS

De ETNA KIV164RVS is te koop bij

Review
ETNA KIV164RVS

ETNA KIV164RVS Review

Introductie

De ETNA KIV164RVS vrijstaande inductiekookplaat belooft koken eenvoudiger te maken, ongeacht de keuken waarin je je bevindt. Het belangrijkste voordeel is dat je deze kookplaat gewoon op een standaard stopcontact kunt aansluiten en direct kunt beginnen met koken. De timerfunctie zorgt voor extra gemak, terwijl de automatische uitschakeling bij overkoken en het kinderslot bijdragen aan de veiligheid. Maar zoals elk product heeft de KIV164RVS zowel zijn sterke als zwakke punten, die we in deze review zullen verkennen.

Type en plaatsing van de inductiekookplaat

De ETNA KIV164RVS is een vrijstaande inductiekookplaat. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt plaatsen zonder dat er een speciale installatie nodig is. Steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te koken. Deze flexibiliteit is ideaal voor keukens die niet zijn voorzien van een ingebouwde kookplaat of voor mensen die regelmatig verhuizen.

Aansluiting en elektrische specificaties

Deze kookplaat is ontworpen voor een 1-fase aansluiting met een normale stekker, wat betekent dat je hem kunt aansluiten op een standaard stopcontact. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterkant, wat handig kan zijn bij het plannen van de keukenindeling. Hij is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Overzicht van de kookzones

De ETNA KIV164RVS is voorzien van vier kookzones, wat voldoende flexibiliteit biedt voor de meeste kookbehoeften. Met negen kookstanden heb je de vrijheid om de temperatuur nauwkeurig aan te passen aan je kookbehoeften. Helaas ontbreekt een flexibele kookzone, wat een gemiste kans is voor diegenen die grotere pannen of onregelmatig gevormde pannen willen gebruiken.

Veiligheidskenmerken

De ETNA KIV164RVS scoort hoog op het gebied van veiligheid. Met functies zoals een veiligheidsuitschakeling, automatische uitschakeling bij overkoken, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging, kun je met een gerust hart koken, zelfs in een drukke keuken of met nieuwsgierige kinderen in de buurt.

Algemene bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van de KIV164RVS wordt als basisklasse beschouwd. Dit betekent dat hij voldoet aan de standaard kookbehoeften zonder extra franje. Hoewel dit voor veel gebruikers voldoende zal zijn, kunnen degenen die op zoek zijn naar geavanceerdere kookopties iets missen.

Panherkenning en pangrootteherkenning

Een van de moderne functies van inductiekookplaten is panherkenning, en de ETNA KIV164RVS stelt hierin niet teleur. De kookplaat herkent wanneer er een pan op staat en past de verwarming dienovereenkomstig aan. Bovendien heeft deze kookplaat ook pangrootteherkenning, wat betekent dat hij de grootte van de pan detecteert en zorgt voor een gelijkmatige verwarming.

Gebruiksgemak en functies

Qua gebruiksgemak biedt deze kookplaat een duidelijk display en een timerfunctie. Hoewel het ontbreken van een boostfunctie, braadzone, braadsensor en warmhoudfunctie opvallend is, zijn de tiptoetsen voor bediening en de "alles uit" knop handige toevoegingen voor een intuïtieve kookervaring.

Bedieningsopties

De ETNA KIV164RVS heeft tiptoetsen als bedieningsopties, wat zorgt voor een moderne en gestroomlijnde uitstraling. De "alles uit" knop is een handige functie voor snelle uitschakeling, en de aan/uit-indicator zorgt ervoor dat je altijd weet of de kookplaat actief is of niet.