Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI6030

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI6030

De Inventum IKI6030 is te koop bij

Review
Inventum IKI6030

Inventum IKI6030 review

De Inventum IKI6030 is een inductiekookplaat die een reeks functies biedt voor een veelzijdige kookervaring. Dit apparaat heeft verschillende voordelen zoals snelle opwarming en veiligheidskenmerken, maar er zijn ook een paar aspecten die voor verbetering vatbaar zijn. Laten we elk aspect van deze kookplaat nader bekijken.

Type en plaatsing: inbouw inductiekookplaat

De Inventum IKI6030 is een inbouw inductiekookplaat. Inbouwkookplaten bieden een naadloze look in de keuken, omdat ze vlak met het aanrecht integreren. Dit zorgt niet alleen voor een strakke afwerking maar ook voor gemak bij het schoonmaken. De plaatsing van dit apparaat is specifiek bedoeld voor inbouw, waardoor het ideaal is voor diegenen die een moderne en opgeruimde keukenlook willen.

Aansluitingen: 2 fasen met Perilex stekker

De IKI6030 vereist een aansluiting op 2 fasen en wordt geleverd met een Perilex stekker. Dit betekent dat de kookplaat een robuuste stroomvoorziening heeft voor gelijktijdig koken op alle zones. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterzijde, wat handig kan zijn afhankelijk van de keukenconfiguratie. Het is wel belangrijk om te weten of je keuken geschikt is voor een Perilex-aansluiting voordat je deze kookplaat koopt.

Kookzones: vier zones met negen kookstanden

De Inventum IKI6030 is uitgerust met vier kookzones, wat voldoende flexibiliteit biedt voor de meeste huishoudens. Met negen kookstanden heb je veel controle over de kooktemperatuur. Helaas beschikt dit model niet over een flexibele kookzone, wat een handige functie kan zijn voor grotere of onregelmatig gevormde pannen.

Veiligheidsfuncties: uitgebreide bescherming tijdens het koken

Deze kookplaat scoort hoog op het gebied van veiligheid. Met functies zoals veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken en kinderbeveiliging biedt het apparaat gemoedsrust tijdens het koken. De restwarmte-indicator is ook een handige functie, zodat je altijd weet of een zone nog heet is. Daarnaast biedt de oververhittingsbeveiliging een extra laag bescherming tegen mogelijke ongelukken.

Bereidingskwaliteit: basisklasse kookervaring

De Inventum IKI6030 wordt gecategoriseerd als een basisklasse inductiekookplaat. Dit betekent dat het alle basisfuncties biedt die je nodig hebt voor dagelijkse kooktaken. Hoewel het misschien niet de geavanceerde functies heeft van sommige premium modellen, is het meer dan voldoende voor de gemiddelde thuischef.

Panherkenning: automatische detectie met grootteherkenning

Een van de geavanceerdere functies van de IKI6030 is panherkenning. Deze functie zorgt ervoor dat de kookzone alleen verwarmt als er een pan op staat. Dit is niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger. Bovendien heeft deze kookplaat ook pangrootteherkenning, wat betekent dat het verwarmingsgebied zich aanpast aan de grootte van de pan.

Gebruiksgemak: tiptoetsen met display en timer

De Inventum IKI6030 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met tiptoetsen is het bedienen van de kookplaat eenvoudig en intuïtief. Het display biedt duidelijke informatie over de kookinstellingen en de timerfunctie helpt je bij het nauwkeurig volgen van kooktijden. Hoewel er geen braadzone of braadsensor is, is de boostfunctie een geweldige toevoeging voor snel opwarmen.

Bedieningsmogelijkheden: eenvoudig en intuïtief

De kookplaat is uitgerust met tiptoetsen voor eenvoudige bediening. Er is een 'alles uit'-knop voor gemak en een aan/uit-indicator om je te laten weten of het apparaat actief is. Hoewel de bedieningsmogelijkheden basaal zijn, zijn ze efficiënt en gemakkelijk te gebruiken.