Inductiekookplaat-info.nl

Princess Induction Plate (double)

Bekijk de goedkoopste Princess Induction Plate (double)

De Princess Induction Plate (double) is te koop bij

Review
Princess Induction Plate (double)

Princess Induction Plate (double) Review

In deze review nemen we een kijkje naar de Princess Induction Plate (double), een compacte inductiekookplaat die ideaal lijkt voor op vakantie. Met de mogelijkheid om twee pannen tegelijk te gebruiken en de eenvoud van een normale stekker, biedt dit product zeker enkele interessante voordelen. Maar, zoals bij elk product, zijn er ook enkele aandachtspunten.

Type kookplaat: Vrijstaande inductie

De Princess Induction Plate is een vrijstaande inductiekookplaat. Dit betekent dat je geen ingewikkelde installatie nodig hebt. Je plaatst het gewoon waar je wilt, steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te koken. Dit maakt het bijzonder handig voor gebruik op vakantie of in een tijdelijke keuken. De rubberen nopjes aan de onderzijde zorgen ervoor dat de kookplaat stevig staat en niet verschuift tijdens het roeren of koken.

Aansluitingen: 1 fase met normale stekker

De Princess Induction Plate sluit je aan op een enkele fase met een normale stekker. Dit betekent dat je geen speciale elektrische aansluiting nodig hebt. De locatie van de elektrische aansluiting is aan de rechterachterkant en de kookplaat is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Kookzones: Twee zones met zeven kookstanden

Deze inductieplaat beschikt over twee kookzones, wat het mogelijk maakt om twee pannen tegelijk te gebruiken. Er zijn zeven verschillende kookstanden waaruit je kunt kiezen, maar er is geen flexibele kookzone beschikbaar.

Veiligheidsfuncties: Basis met kinderbeveiliging

Op het gebied van veiligheid biedt de Princess Induction Plate enkele basisfuncties. Er is geen veiligheidsuitschakeling of oververhittingsbeveiliging, maar het apparaat schakelt wel automatisch uit bij overkoken. Bovendien is er een kinderbeveiliging ingebouwd, wat zeker een pluspunt is voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn echter geen indicaties voor restwarmte.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse

De Princess Induction Plate valt in de basisklasse als het gaat om bereidingskwaliteit. Dit betekent dat het de basisfuncties biedt die je van een inductiekookplaat mag verwachten, maar zonder de geavanceerde functies die je in hogere klassen zou vinden.

Panherkenning: Ja, met pangrootteherkenning

De kookplaat is uitgerust met panherkenning, wat betekent dat het alleen warmte afgeeft wanneer er een pan op de kookzone staat. Dit is een energiebesparende functie die ook bijdraagt aan de veiligheid. Bovendien heeft deze inductieplaat ook pangrootteherkenning, wat betekent dat het de grootte van de pan herkent en de warmte daarop aanpast.

Gebruiksgemak: Basis met display en timer

Op het gebied van gebruiksgemak biedt de Princess Induction Plate enkele handige functies zoals een display en een timer. Er is echter geen boostfunctie, braadzone of braadsensor. De warmhoudfunctie is wel aanwezig, wat handig is als je maaltijden warm wilt houden zonder ze verder te koken.

Bedieningsmogelijkheden: Draaiknoppen en tiptoetsen

De bediening van de kookplaat gebeurt via draaiknoppen en tiptoetsen. Dit biedt een combinatie van traditionele en moderne bediening. Hoewel er geen "alles uit"-knop is, is er wel een aan/uit-indicator die je laat weten wanneer de kookplaat actief is.