Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI6008

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI6008

De Inventum IKI6008 is te koop bij

Review
Inventum IKI6008

Inventum IKI6008 Review

Introductie

De Inventum IKI6008 is een inbouw inductie kookplaat die zich onderscheidt met zijn vier kookzones en negen kookstanden. Deze kookplaat is met name handig voor diegenen die een overgang maken van gas naar inductie, omdat je deze kookplaat met een normale stekker kunt aansluiten. Hoewel het product veel te bieden heeft, heeft het ook enkele beperkingen, zoals het ontbreken van een flexibele kookzone en een aankookautomaat. In deze review gaan we dieper in op de verschillende kenmerken van deze inductieplaat.

Type inductieplaat: Inventum IKI6008 inbouwmodel

De Inventum IKI6008 is een inbouwmodel, wat betekent dat het ontworpen is om naadloos in je keukenwerkblad te passen. Dit zorgt voor een strak en gestroomlijnd uiterlijk in de keuken. Met zijn vier kookzones biedt het voldoende ruimte voor het bereiden van verschillende gerechten tegelijkertijd. De tiptoetsen en slider maken het eenvoudig om de gewenste kookstand te selecteren, wat zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Aansluitingen: 1 fase met normale stekker

De Inventum IKI6008 kan aangesloten worden op 1 fase en maakt gebruik van een normale stekker. Dit is vooral handig voor mensen die voorheen op gas kookten en nu willen overstappen op inductie, zonder dat er een nieuwe elektrische installatie nodig is. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter, wat enige flexibiliteit biedt bij de installatie. Het apparaat is geschikt voor Schuko-/Gardy stekkers met aarding.

Kookzones: Vier zones met negen kookstanden

De kookplaat beschikt over vier duidelijk afgebakende kookzones, elk met negen verschillende kookstanden. Dit biedt een breed scala aan temperatuuropties voor diverse kookbehoeften. Of je nu zachtjes een soepje wilt laten pruttelen of snel een stuk vlees wilt dichtschroeien, deze inductieplaat heeft de juiste stand voor je. Een nadeel is echter dat het geen flexibele kookzone heeft, wat de plaatsingsmogelijkheden van pannen wat kan beperken.

Veiligheidsfuncties: Basisbescherming

Qua veiligheid is de Inventum IKI6008 uitgerust met verschillende nuttige functies. Er is een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Dit zorgt voor een veilige kookervaring, waarbij je beschermd bent tegen veelvoorkomende risico's. Echter, het mist automatische uitschakeling bij overkoken en een aankookautomaat.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse

De bereidingskwaliteit van de Inventum IKI6008 valt in de basisklasse. Hoewel het product betrouwbaar en consistent is in zijn kookprestaties, biedt het niet de geavanceerde functies of precisie die sommige chef-koks of kookenthousiasten misschien zoeken. Voor dagelijkse kooktaken voldoet het echter prima en levert het betrouwbare resultaten.

Panherkenning: Ja, met pangrootteherkenning

Deze inductieplaat heeft een panherkenning functie, wat betekent dat de kookzone alleen wordt geactiveerd wanneer er een geschikte pan op staat. Dit is niet alleen energiezuinig, maar ook veilig. Bovendien heeft het apparaat ook pangrootteherkenning, waardoor de kookzone zich aanpast aan de grootte van de pan, wat zorgt voor een efficiënte warmteverdeling.

Gebruiksgemak: Boostfunctie, display en timer

Met functies zoals de boostfunctie, waarmee je snel een pan water aan de kook kunt brengen, een duidelijk display en een handige timer, scoort de Inventum IKI6008 hoog op gebruiksgemak. De tiptoetsen en slider dragen bij aan een intuïtieve bediening.

Bedieningsmogelijkheden: Basis met enkele extra's

De bedieningsmogelijkheden van deze kookplaat zijn vrij standaard, maar bevatten enkele extra's zoals een "Alles uit-knop". Hoewel het geen aan/uit-indicator heeft, biedt het voldoende functies voor de meeste kookbehoeften en is het gemakkelijk te bedienen dankzij de tiptoetsen en slider.