Inductiekookplaat-info.nl

Steba IK55

Bekijk de goedkoopste Steba IK55

De Steba IK55 is te koop bij

Review
Steba IK55

Steba IK55 Review

Een inleiding tot de Steba IK55: dit is een veelzijdige inductiekookplaat, ideaal voor gebruik op vakantie of zelfs op de boot. Met zijn compacte formaat en gebruiksvriendelijke functies is het zowel handig als efficiënt. Hoewel het tal van voordelen heeft, zijn er enkele beperkingen waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van dit product.

Inductiekookplaat: Vrijstaand en compact

De Steba IK55 is ontworpen als een vrijstaand apparaat, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt plaatsen waar je maar wilt. Dit maakt het bijzonder handig voor gebruik in een caravan, tent of zelfs op een boot. Het compacte formaat, met een kookzone van 22 centimeter, is ideaal voor kleinere keukens of tijdelijke kookopstellingen. De antislipvoeten zorgen ervoor dat het apparaat stevig op zijn plaats blijft tijdens het koken.

Aansluiting: 1 fase met standaard stekker

De Steba IK55 is ontworpen om te werken op een enkele fase, wat betekent dat het kan worden aangesloten met een standaard stekker. Dit maakt de installatie eenvoudig en ongecompliceerd. De elektrische aansluiting is centraal geplaatst, wat handig kan zijn voor sommige keukenconfiguraties. Bovendien is het geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding, wat standaard is in veel Europese landen.

Kookzones: Enkele zone met 10 kookstanden

Deze inductiekookplaat heeft één enkele kookzone, wat misschien beperkt lijkt, maar het wordt gecompenseerd door de 10 beschikbare kookstanden. Deze variëren van 200 tot 2.000 watt, wat betekent dat je zowel snel water aan de kook kunt brengen als vlees langzaam kunt laten sudderen.

Veiligheidskenmerken: Basis maar essentieel

Veiligheid is een prioriteit voor de Steba IK55. Het apparaat is uitgerust met een veiligheidsuitschakeling, wat betekent dat het automatisch wordt uitgeschakeld als er geen pan op de plaat staat. Dit is een essentiële functie voor iedereen die de neiging heeft om afgeleid te raken tijdens het koken. Het heeft ook een kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, waardoor het een veilige keuze is voor gezinnen.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse

Hoewel de Steba IK55 veel handige functies biedt, valt de bereidingskwaliteit in de basisklasse. Dit betekent dat het de basisfuncties heeft die je zou verwachten van een inductiekookplaat, maar zonder enkele van de geavanceerdere functies die beschikbaar zijn op duurdere modellen.

Panherkenning: Ja, maar zonder pangrootteherkenning

De Steba IK55 is uitgerust met panherkenning, wat betekent dat het de aanwezigheid van een pan kan detecteren en automatisch kan uitschakelen als deze wordt verwijderd. Dit is een handige energiebesparende functie. Echter, het mist de pangrootteherkenning, een functie die de grootte van de pan detecteert en de kookzone dienovereenkomstig aanpast.

Gebruiksgemak: Eenvoudige bediening zonder extra functies

Deze inductiekookplaat blinkt uit in gebruiksgemak. De bediening is eenvoudig met druktoetsen en een touchscreen. Het heeft een display en timer, wat handig kan zijn bij het volgen van kooktijden. Echter, het mist enkele van de geavanceerdere functies zoals boostfunctie, braadzone en warmhoudfunctie.

Bedieningsmogelijkheden: Touchscreen met alles uit-knop

De Steba IK55 biedt verschillende bedieningsmogelijkheden, waaronder druktoetsen en een touchscreen. Een opvallende functie is de alles uit-knop, waarmee je alle actieve kookzones in één keer kunt uitschakelen. Dit is een handige functie die de veiligheid en het gebruiksgemak verbetert.