Inductiekookplaat-info.nl

AEG IKR64301XB

Bekijk de goedkoopste AEG IKR64301XB

De AEG IKR64301XB is te koop bij

Review
AEG IKR64301XB

AEG IKR64301XB Review

De AEG IKR64301XB inductie kookplaat is een veelzijdige toevoeging aan elke moderne keuken. Dit apparaat biedt verschillende functies die het koken niet alleen gemakkelijker maken, maar ook efficiënter. Of je nu snel water aan de kook wilt brengen met de boost functie of de juiste afzuigstand wilt selecteren met de koppeling aan de AEG Hob2Hood afzuigkap; deze kookplaat heeft je gedekt. Er zijn echter ook enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je deze kookplaat in je keuken integreert.

Inductie kookplaat

De AEG IKR64301XB is een inductie kookplaat, wat betekent dat deze gebruik maakt van elektromagnetische energie om de pannen direct te verwarmen. Dit type kookplaat is energiezuinig en zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van voedsel. Bovendien is de plaatsing van dit apparaat inbouw, wat zorgt voor een strakke en geïntegreerde look in de keuken.

Aansluiting: 2 fasen Perilex

De kookplaat maakt gebruik van een 2 fasen (Perilex stekker) aansluiting. Het is belangrijk om te vermelden dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet is inbegrepen en apart moet worden besteld. Daarnaast is het raadzaam om de stekker door een elektricien te laten bevestigen om zeker te zijn van een veilige aansluiting. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterzijde van de kookplaat.

Vier kookzones met 14 kookstanden

Deze kookplaat beschikt over vier kookzones en biedt in totaal 14 verschillende kookstanden. Hoewel er geen flexibele kookzone beschikbaar is, biedt het scala aan kookstanden veelzijdigheid bij het bereiden van diverse gerechten.

Veiligheid eerst

Veiligheid is een topprioriteit voor deze inductie kookplaat. Hij is uitgerust met functies zoals een veiligheidsuitschakeling, automatische uitschakeling bij overkoken, kinderbeveiliging, een aankookautomaat, restwarmteindicatie en oververhittingsbeveiliging. Deze functies verzekeren dat het koken niet alleen effectief maar ook veilig is.

Middenklasse bereidingskwaliteit

Op het gebied van bereidingskwaliteit wordt de AEG IKR64301XB beschouwd als een middenklasse apparaat. Dit betekent dat hij betrouwbaar en efficiënt is in zijn functies, hoewel er misschien geavanceerdere modellen op de markt zijn met hogere kwaliteitsniveaus.

Uitgerust met panherkenning

Deze inductie kookplaat is uitgerust met een panherkenning functie, wat een toegevoegde veiligheidsmaatregel is. Het zorgt ervoor dat de kookplaat alleen energie verbruikt wanneer er een geschikte pan op staat. Echter, het mist een pangrootteherkenning functie.

Handige functies voor gebruiksgemak

Om het koken nog aangenamer te maken, heeft deze kookplaat verschillende handige functies. Denk aan de boostfunctie voor snel koken, een duidelijk display en een timerfunctie. Sommige functies zoals de braadzone, braadsensor en warmhoudfunctie ontbreken echter.

Touchscreen bedieningsmogelijkheden

De AEG IKR64301XB wordt bediend via een touchscreen, wat zorgt voor een moderne en intuïtieve gebruikservaring. Daarnaast zijn er handige functies zoals een "alles uit-knop" en een aan/uit-indicator die het gebruik van de kookplaat vereenvoudigen.