Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI7008

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI7008

De Inventum IKI7008 is te koop bij

Review
Inventum IKI7008

Inventum IKI7008 Review

De Inventum IKI7008 is een inductie kookplaat die zich duidelijk onderscheidt door zijn breedte en eenvoudige aansluitmogelijkheden. Deze kookplaat maakt het overstappen van gas naar inductie eenvoudig en moeiteloos. De kookplaat biedt een scala aan functies die de kookervaring verbeteren, hoewel er ook enkele gebieden zijn waar het apparaat ruimte heeft voor verbetering.

Inductieplaat van 70 centimeter breedte

Wat direct opvalt aan de Inventum IKI7008 is de breedte van 70 centimeter, wat opmerkelijk is gezien het feit dat hij past in een nis van slechts 56 centimeter. Dit betekent dat je in een relatief smalle ruimte kunt genieten van een ruim kookoppervlak, wat ideaal is voor keukens waar de ruimte beperkt is.

Aansluiting met normale stekker

De IKI7008 onderscheidt zich door de mogelijkheid om hem aan te sluiten op een standaard stopcontact. Dit maakt het voor huishoudens die voorheen op gas kookten bijzonder gemakkelijk om over te stappen naar inductie. Bovendien bevindt de elektrische aansluiting zich rechtsachter, en het apparaat is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Vier kookzones met negen kookstanden

De kookplaat is uitgerust met vier kookzones, wat voldoende ruimte biedt voor de meeste huishoudelijke kookbehoeften. Elke zone kan worden ingesteld op één van de negen beschikbare kookstanden. Hoewel de kookplaat niet beschikt over een flexibele kookzone, biedt de boostfunctie extra vermogen om snel te koken of een pan met water aan de kook te brengen.

Uitgebreide veiligheidsfuncties

Veiligheid staat voorop bij de Inventum IKI7008. De kookplaat is uitgerust met een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Hoewel het apparaat niet automatisch uitschakelt bij overkoken, bieden de aanwezige veiligheidsfuncties gemoedsrust tijdens het koken.

Basisklasse bereidingskwaliteit

Qua bereidingskwaliteit valt de IKI7008 in de basisklasse. Dit betekent dat het apparaat de basisbehoeften voor het koken adequaat ondersteunt, maar misschien niet de geavanceerde functies biedt die sommige professionele koks of culinaire enthousiastelingen zoeken.

Automatische panherkenning en -grootte detectie

De IKI7008 beschikt over automatische panherkenning, wat betekent dat de kookzone alleen wordt geactiveerd als er een pan op staat. Daarnaast heeft de kookplaat ook pangrootteherkenning, wat helpt om de kookervaring efficiënter te maken en energie te besparen.

Gebruiksvriendelijke bediening

Met functies zoals de schuifregelaar voor bediening, een duidelijk display en een timer voor elke kookzone, biedt de IKI7008 een intuïtieve kookervaring. Hoewel er geen specifieke braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie is, is het gemakkelijk om de gewenste temperatuur en kooktijd in te stellen.

Verscheidenheid aan bedieningsmogelijkheden

De Inventum kookplaat biedt diverse bedieningsmogelijkheden. Met de schuifregelaar kun je gemakkelijk tussen de verschillende kookstanden schakelen. Bovendien is er een handige 'alles uit'-knop waarmee je in één keer alle kookzones kunt uitschakelen, hoewel een aan/uit-indicator ontbreekt.