Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI6028MAT

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI6028MAT

De Inventum IKI6028MAT is te koop bij

Review
Inventum IKI6028MAT

Inventum IKI6028MAT Review

Introductie

De Inventum IKI6028MAT is een inductiekookplaat die vooral opvalt door zijn matzwarte afwerking, wat hem een strakke, moderne uitstraling geeft. Met vier kookzones, elk met negen kookstanden, biedt deze kookplaat veelzijdigheid in het bereiden van maaltijden. De handige boostfunctie, waarmee je snel een pan water aan de kook kunt brengen, is ideaal voor het bereiden van bijvoorbeeld soep of pasta. Hoewel de kookplaat veel te bieden heeft, zijn er ook enkele functies die ontbreken, wat van invloed kan zijn op de beslissing van sommige kopers.

Type en plaatsing: Modern en ingebouwd

De Inventum IKI6028MAT is een inbouw inductiekookplaat, wat betekent dat hij naadloos in het aanrecht kan worden geïntegreerd voor een strakke en georganiseerde keukenlook. Zijn matzwarte afwerking past perfect in hedendaagse keukens en voegt een vleugje elegantie toe.

Aansluitingen: Geschikt voor Perilex

Deze inductiekookplaat is uitgerust voor een 2-fasen aansluiting en komt met een Perilex stekker, wat zorgt voor een veilige en krachtige verbinding. De elektrische aansluiting is rechtsachter geplaatst. Dit type stekker is specifiek voor zwaardere elektrische apparaten, dus het is belangrijk om te controleren of je thuis de juiste aansluiting hebt of bereid bent deze te installeren.

Kookzones: Vier zones met negen standen

De Inventum IKI6028MAT beschikt over vier kookzones, wat hem geschikt maakt voor de meeste huishoudens. Elke kookzone heeft negen kookstanden, wat een hoge mate van precisie en flexibiliteit in het koken mogelijk maakt. Hoewel de kookplaat niet beschikt over een flexibele kookzone, maakt de verscheidenheid aan standen dit ruimschoots goed.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide bescherming

Veiligheid is essentieel bij kookapparaten, en deze kookplaat stelt niet teleur. Met functies zoals veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging, biedt deze kookplaat veel gemoedsrust. Hoewel hij niet automatisch uitschakelt bij overkoken, is de aanwezigheid van de andere veiligheidskenmerken een groot pluspunt.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse

De Inventum IKI6028MAT valt in de basisklasse wat betreft bereidingskwaliteit. Dit betekent dat hij betrouwbaar is voor dagelijks koken, hoewel hij misschien niet de geavanceerde functies biedt die sommige professionele koks of culinaire liefhebbers zoeken.

Panherkenning: Automatische aanpassing

Met zowel panherkenning als pangrootteherkenning past deze inductiekookplaat zich automatisch aan de grootte van de pan aan. Dit zorgt voor efficiënt energiegebruik en gelijkmatig koken. Deze functies zijn vooral handig om energieverspilling tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd.

Gebruiksgemak: Intuïtieve functies en display

De Inventum IKI6028MAT blinkt uit in gebruiksgemak. De kookplaat beschikt over een handige boostfunctie, een duidelijk display en een timer. Hoewel hij geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie heeft, wordt dit gecompenseerd door de intuïtieve schuifregelaar waarmee je de kookstanden kunt aanpassen.

Bedieningsmogelijkheden: Schuifregelaar en snelknoppen

De bediening van deze kookplaat is eenvoudig en intuïtief, met een schuifregelaar voor het instellen van de kookstand. Bovendien heeft hij een 'alles uit'-knop, wat erg handig is als je snel alle kookzones wilt uitschakelen. Hoewel hij geen aparte aan/uit-indicator heeft, is de rest van de bediening zeer gebruiksvriendelijk.