Inductiekookplaat-info.nl

AEG IKE95454XB

Bekijk de goedkoopste AEG IKE95454XB

De AEG IKE95454XB is te koop bij

Review
AEG IKE95454XB

AEG IKE95454XB Review

De AEG IKE95454XB is een indrukwekkende inductiekookplaat die veel flexibiliteit en innovatie in de keuken brengt. De kookplaat onderscheidt zich door de flexibele kookzones, die zich automatisch aan de grootte van je pannen aanpassen. Heb je een AEG Hob2Hood afzuigkap? Dan kun je genieten van een gesynchroniseerd afzuigsysteem via de Hob2Hood-functie. Toch ontbreekt het apparaat niet aan verbeterpunten; bijvoorbeeld de ontbrekende automatische uitschakeling bij overkoken. Al met al biedt deze inductiekookplaat een mix van innovatieve functies en krachtige prestaties.

Flexibele inductiekookplaat met slimme technologie

De AEG IKE95454XB valt onder de categorie van inbouw inductiekookplaten, waardoor het naadloos in het keukenblad geïntegreerd kan worden. De slimme technologie van de kookplaat maakt het mogelijk om kookzones uit te breiden, afhankelijk van de grootte van de pan die je gebruikt. De sensoren meten automatisch welk oppervlak verwarmd moet worden, wat zowel energie als tijd bespaart.

3-fase aansluiting met Perilex stekker

Deze inductiekookplaat is geschikt voor een 3-fasen aansluiting en maakt gebruik van een Perilex stekker. Het vermogen van meer dan 7360 Watt zorgt voor krachtige en snelle verwarming van de kookzones. De elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterzijde van het apparaat, wat wellicht een overweging kan zijn bij het plannen van de keukeninrichting.

Veelzijdige kookzones met 14 kookstanden

De kookplaat biedt vijf kookzones en maar liefst 14 verschillende kookstanden. Deze flexibiliteit wordt nog verder uitgebreid door de flexibele kookzone, die zich aanpast aan verschillende panformaten. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor het bereiden van verschillende gerechten tegelijkertijd.

Uitgebreide veiligheidsfuncties, maar geen automatische uitschakeling bij overkoken

Op het gebied van veiligheid scoort dit model hoog met een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, aankookautomaat, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Het enige nadeel is het ontbreken van een automatische uitschakeling bij overkoken, wat voor extra veiligheid zou kunnen zorgen.

Bereidingskwaliteit van topklasse

De AEG IKE95454XB valt onder de categorie 'Topklasse' wat betreft de bereidingskwaliteit. Het krachtige vermogen en de vele kookstanden maken het mogelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden, van het sudderen van sauzen tot het snel aan de kook brengen van water.

Panherkenning, maar geen pangrootteherkenning

Deze kookplaat beschikt over een panherkenning functie, wat betekent dat het apparaat automatisch uitschakelt als er geen pan op de kookzone staat. Echter, een functie voor het herkennen van de grootte van de pan ontbreekt, wat een leuke toevoeging zou zijn geweest voor nog meer efficiëntie.

Veelzijdig in gebruiksgemak, maar mist enkele functies

Deze kookplaat biedt een breed scala aan gebruiksgemak functies, zoals de boostfunctie voor snelle verwarming en een timer. Er is echter geen display en ook ontbreken functies zoals een braadzone, braadsensor en warmhoudfunctie. Dit zijn functies die in sommige gevallen handig kunnen zijn.

Schuifregelaar en tiptoetsen bediening met 'Alles uit-knop'

De bediening van deze kookplaat is erg intuïtief dankzij de schuifregelaar en tiptoetsen. De 'Alles uit-knop' is een handige functie om alle kookzones in één keer uit te schakelen, wat bijdraagt aan de veiligheid en het gemak.