Inductiekookplaat-info.nl

Bosch PIF651FB1E

Bekijk de goedkoopste Bosch PIF651FB1E

De Bosch PIF651FB1E is te koop bij

Review
Bosch PIF651FB1E

Bosch PIF651FB1E Review

De Bosch PIF651FB1E inductie kookplaat maakt de kookervaring makkelijk en handig, met functies als een braadzone en een geheugenfunctie voor kookstanden. De kookplaat is uitgerust met diverse geavanceerde eigenschappen zoals panherkenning en verschillende veiligheidsfeatures. Echter, er zijn een paar nadelen, zoals het ontbreken van een automatische uitschakeling bij overkoken en het feit dat de vereiste 5-polige Perilex stekker niet is inbegrepen. Over het algemeen is het een solide keuze voor de middelklasse kookervaring.

Type inductieplaat: Flexibele en geavanceerde functies

Deze Bosch inductie kookplaat valt onder het type inbouw, wat betekent dat hij naadloos kan integreren in jouw keukenontwerp. Een onderscheidend kenmerk is de braadzone, die extra ruimte biedt voor een braadslede, wat vooral handig is bij het grillen van grotere stukken vlees. De geheugenfunctie is een andere nuttige toevoeging, waardoor je favoriete kookstanden kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Hierdoor wordt de algehele kookervaring meer gestroomlijnd en efficiënt.

Aansluitingen: Vereist 2 fasen en een specifieke stekker

De kookplaat vereist een 5-polige Perilex stekker en een 2-fasen aansluiting. Helaas wordt de Perilex stekker niet meegeleverd, dus je moet deze apart aanschaffen. Daarnaast moet de stekker door een erkende elektricien worden aangesloten. De locatie van de elektrische aansluiting is rechtsachter, wat de installatie kan beïnvloeden afhankelijk van de indeling van jouw keuken.

Kookzones: Flexibele kookzones met 17 kookstanden

De Bosch PIF651FB1E beschikt over vier kookzones en biedt een keuze uit maar liefst 17 kookstanden. De kookzones zijn flexibel en kunnen zich aanpassen aan de grootte van de gebruikte pan. Dit helpt om energie te besparen en maakt de kookplaat veelzijdig genoeg voor allerlei soorten pannen en kooktaken. De flexibele kookzone is vooral handig voor het gebruik van grotere pannen of speciale kookgerei zoals een grillplaat.

Veiligheidsfuncties: Basisveiligheidsfeatures met enkele uitzonderingen

Op het gebied van veiligheid scoort de kookplaat redelijk goed met functies als een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Er is ook een restwarmte-indicator die aangeeft welke zones nog warm zijn na het koken. Toch ontbreekt er een automatische uitschakelfunctie bij overkoken, wat in sommige situaties een gemis kan zijn.

Bereidingskwaliteit: Middenklasse kookervaring

Qua bereidingskwaliteit valt deze inductie kookplaat in de middenklasse. Het apparaat biedt voldoende functies voor de alledaagse kooktaken maar mist enkele geavanceerdere opties zoals een auto-boil functie. De 17 kookstanden zijn zeker een pluspunt, en geven je veel vrijheid en controle over jouw kookproces.

Panherkenning: Slimme aanpassing aan pannen

De kookplaat is uitgerust met een intelligente panherkenning, wat betekent dat de kookzone zich aanpast aan de grootte van de pan. Dit is een handige energiebesparende functie die bijdraagt aan een meer efficiënte kookervaring. Ook is er een functie voor pangrootteherkenning, wat verder bijdraagt aan de flexibiliteit van de kookzones.

Gebruiksgemak: Boostfunctie en diverse instellingen

Gebruiksgemak is een belangrijk aspect van deze kookplaat. Met de boostfunctie kun je snel de temperatuur verhogen voor bijvoorbeeld het aan de kook brengen van water. Er is een roosterzone maar helaas geen roostersensor. Een timer en display zijn ook aanwezig, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen en touchscreen

De kookplaat is uitgerust met tiptoetsen en een touchscreen voor de bediening, wat een moderne en intuïtieve gebruikerservaring biedt. Er is ook een 'Alles uit-knop', die alle kookzones in één keer uitschakelt, wat een handige veiligheidsfeature is. Echter, er is geen aan/uit-indicator, wat een kleine tekortkoming is.