Inductiekookplaat-info.nl

Inventum VKI6010ZIL

Bekijk de goedkoopste Inventum VKI6010ZIL

De Inventum VKI6010ZIL is te koop bij

Review
Inventum VKI6010ZIL

Inventum VKI6010ZIL review

De Inventum VKI6010ZIL is een onderscheidende inductie kookplaat die zich kenmerkt door zijn vrijstaande design, eenvoudige bediening via tiptoetsen en efficiënte energiegebruik door panherkenning. Toch zijn er ook enkele functies die ontbreken in vergelijking met andere geavanceerdere modellen.

Inductieplaat: Vrijstaand ontwerp

Een van de opvallendste eigenschappen van de Inventum VKI6010ZIL is het vrijstaande ontwerp. Dit betekent dat je de kookplaat kunt plaatsen waar je maar wilt, zonder beperkt te zijn tot een vaste plek in je keukenblad. Dit biedt enorm veel flexibiliteit, vooral voor degenen die regelmatig hun keukenruimte willen herindelen of voor degenen die een mobiele oplossing zoeken.

Aansluitingen: Enkele fase met normale stekker

De Inventum kookplaat is ontworpen voor een 1-fase aansluiting en maakt gebruik van een normale stekker. Dit betekent dat er geen speciale elektrische aanpassingen nodig zijn. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich in het midden, wat handig is voor algemene toegankelijkheid. Het apparaat is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Kookzones: Vier zones met negen standen

De kookplaat is uitgerust met vier kookzones, wat voldoende ruimte biedt voor de bereiding van diverse gerechten tegelijkertijd. Bovendien kun je kiezen uit negen verschillende kookstanden, wat een behoorlijke precisie biedt in de temperatuurregeling. Echter, er ontbreekt een flexibele kookzone, wat een gemis kan zijn voor degenen die met grotere of onregelmatig gevormde pannen willen koken.

Veiligheidsfuncties: Basis maar essentieel

De veiligheidsfeatures van deze kookplaat zijn vrij standaard maar essentieel. Er is een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Hoewel er geen automatische uitschakeling is bij overkoken of een aankookautomaat, zorgt de panherkenning ervoor dat de kookplaat efficiënt is in energiegebruik.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse

Wat betreft de bereidingskwaliteit valt de Inventum VKI6010ZIL in de basisklasse. Dit betekent dat het apparaat voldoet aan de basisvereisten voor het koken, maar wellicht niet de geavanceerde functies of verfijnde instellingen biedt die je in premium modellen zou vinden.

Panherkenning: Efficiënte energiegebruik

De kookplaat herkent automatisch wanneer een pan op een zone wordt geplaatst, wat energiebesparend werkt. Ook heeft het de mogelijkheid om de grootte van de pan te herkennen. Dit draagt bij aan een efficiënter energiegebruik en zorgt ervoor dat je niet onnodig stroom verbruikt.

Gebruiksgemak: Intuïtieve tiptoetsen en handige functies

De tiptoetsen op de Inventum kookplaat maken de bediening intuïtief en snel. Daarnaast zijn er handige functies zoals de boostfunctie voor sneller koken. Hoewel er geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie is, zijn er andere nuttige features zoals een timer en een display die het koken gemakkelijker maken.

Bedieningsmogelijkheden: Eenvoudig en effectief

Met de tiptoetsen kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende kookstanden en andere functies. Een handige 'alles uit' knop zorgt voor extra veiligheid en gemak, en er is ook een aan/uit-indicator die duidelijk laat zien of het apparaat in gebruik is.