Inductiekookplaat-info.nl

Inventum KI120T

Bekijk de goedkoopste Inventum KI120T

De Inventum KI120T is te koop bij

Review
Inventum KI120T

Inventum KI120T Review

De Inventum KI120T is een inductiekookplaat die speciaal is ontworpen voor kleinere keukens. Hoewel hij slechts één kookzone heeft, biedt hij een scala aan functies die hem zowel handig als veilig maken. Deze kookplaat heeft een maximale pan diameter van 20 cm en is perfect voor eenpansgerechten. Het heeft 10 temperatuurstanden en een warmhoudfunctie, waardoor je eten warm blijft na het koken. Dankzij de panherkenning schakelt de kookplaat automatisch uit als er geen pan meer op staat. Voor extra veiligheid is er een kinderslot dat voorkomt dat de kookplaat per ongeluk wordt ingeschakeld.

Inductieplaat: Vrijstaand ontwerp

De Inventum KI120T is een vrijstaande inductiekookplaat. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt plaatsen waar je wilt in je keuken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over inbouwvereisten. De vrijstaande eigenschap maakt het ideaal voor mensen met kleinere keukens of voor degenen die een extra kookplaat nodig hebben naast hun reguliere kooktoestel.

Aansluitingen: Geschikt voor normale stekker

Deze inductiekookplaat is aangesloten op een enkele fase, wat betekent dat hij werkt met een normale stekker. De elektrische aansluiting is in het midden van het apparaat geplaatst en is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding (2-polig). Dit maakt de installatie en het gebruik ervan uiterst eenvoudig en handig.

Kookzones: Eén veelzijdige zone

De Inventum KI120T heeft één kookzone, maar dit betekent niet dat hij beperkt is in zijn capaciteiten. Deze zone heeft 10 verschillende kookstanden, wat je veel flexibiliteit geeft in het koken. Hoewel er geen flexibele kookzone is, is de zone ontworpen voor pannen met een maximale diameter van 20 cm, wat perfect is voor eenpansgerechten.

Veiligheidsfuncties: Kindveilig en oververhittingsbeveiliging

Veiligheid is een topprioriteit voor de Inventum KI120T. Het heeft een kinderbeveiliging die voorkomt dat je de kookplaat per ongeluk aanzet. Bovendien heeft het een veiligheidsuitschakeling die automatisch de kookplaat uitschakelt als er geen pan meer op staat. Hoewel het geen automatische uitschakeling heeft bij overkoken, beschikt het wel over een restwarmte-indicator en oververhittingsbeveiliging, wat extra veiligheidsmaatregelen zijn tijdens het koken.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse koken

De bereidingskwaliteit van de Inventum KI120T wordt geclassificeerd als basisklasse. Hoewel het niet dezelfde geavanceerde functies heeft als sommige andere high-end inductiekookplaten, biedt het nog steeds consistente en effectieve kookprestaties, vooral gezien zijn compacte formaat en enkele kookzone design.

Panherkenning: Ja, met pangrootteherkenning

Een van de handige functies van deze inductiekookplaat is de panherkenning. Dit betekent dat de kookplaat automatisch detecteert wanneer er een pan op staat en zal uitschakelen wanneer deze wordt verwijderd. Bovendien heeft het pangrootteherkenning, wat betekent dat het de grootte van de pan detecteert en de warmte dienovereenkomstig aanpast.

Gebruiksgemak: Display met tiptoetsen en touchscreen

De Inventum KI120T is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het heeft een display met zowel tiptoetsen als touchscreen mogelijkheden. Hoewel het geen boostfunctie, braadzone of braadsensor heeft, beschikt het wel over een warmhoudfunctie en een aanpasbare temperatuurinstelling. Het heeft ook een handige timerfunctie die je helpt bij het bijhouden van je kooktijd.

Bedieningsmogelijkheden: Touchscreen met alles uit-knop

De bedieningsmogelijkheden van deze inductiekookplaat zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het touchscreen biedt snelle en gemakkelijke toegang tot alle functies van de kookplaat. Bovendien heeft het een alles uit-knop die alle functies in één keer uitschakelt, en een aan/uit-indicator die laat zien wanneer de kookplaat in gebruik is.