Inductiekookplaat-info.nl

AEG IKB64411XB

Bekijk de goedkoopste AEG IKB64411XB

De AEG IKB64411XB is te koop bij

Review
AEG IKB64411XB

AEG IKB64411XB Review

Als je op zoek bent naar een moderne en functionele inductie kookplaat, dan is de AEG IKB64411XB een optie die je zeker zou moeten overwegen. Deze inductie kookplaat komt met meerdere handige functies die je kookervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Maar zoals bij elk product, zijn er ook enkele punten die mogelijk verbeterd kunnen worden. In deze review ga ik dieper in op de verschillende aspecten van deze inductieplaat.

Flexibele inbouw kookplaat

De AEG IKB64411XB is een inbouw inductie kookplaat. Dit betekent dat hij naadloos in je keukenblad past, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Dankzij de panherkenning wordt de hele pan, ongeacht de grootte, gelijkmatig verwarmd. Dit is vooral handig als je met grote vispannen of braadsledes werkt. Helaas heeft deze kookplaat geen flexibele kookzone, wat betekent dat je beperkt bent tot de vooraf bepaalde zones.

Aansluiting op 2 fasen

Deze kookplaat vereist een aansluiting op 2 fasen met een Perilex stekker. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van de kookplaat. Dit is belangrijk om rekening mee te houden bij de installatie. De kookplaat is specifiek geschikt voor een Perilex (5-polige) stekker. Zorg ervoor dat je deze aansluiting in je keuken hebt, of bereid bent deze te installeren.

4 kookzones met 14 standen

Met vier kookzones en 14 verschillende kookstanden biedt deze kookplaat voldoende variatie voor de meeste kookbehoeften. Het mist echter een flexibele kookzone, wat een nadeel kan zijn voor degenen die vaak met ongewoon gevormde pannen koken.

Veiligheidsfuncties en gebruiksgemak

De AEG IKB64411XB is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, zoals kinderbeveiliging en restwarmte-indicatie. Opvallend is echter het ontbreken van een veiligheidsuitschakeling en oververhittingsbeveiliging. De kookplaat beschikt wel over een aankookautomaat, wat handig is om te voorkomen dat pannen overkoken.

Middenklasse bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van deze kookplaat is gecategoriseerd als middenklasse. Dit betekent dat je redelijke prestaties kunt verwachten, maar het is misschien niet de beste keuze voor professionele chefs of kookliefhebbers die top-of-the-line prestaties eisen.

Uitstekende panherkenning

De kookplaat herkent pannen wanneer ze op het oppervlak worden geplaatst en past de warmte dienovereenkomstig aan. Dit betekent dat de kookplaat energiezuiniger is en je eten gelijkmatig wordt gekookt. De kookplaat beschikt ook over pangrootteherkenning, wat een extra bonus is.

Functies voor gebruiksgemak

Met functies zoals de boostfunctie, braadzone, warmhoudfunctie, display en timer is de AEG IKB64411XB ontworpen voor gemak. De bediening gaat via een schuifregelaar en tiptoetsen, wat zorgt voor een intuïtieve gebruikservaring.

Uitgebreide bedieningsmogelijkheden

De kookplaat beschikt over een reeks bedieningsopties, waaronder tiptoetsen en een schuifregelaar. Een handige 'Alles uit'-knop en een aan/uit-indicator zijn ook inbegrepen, waardoor de bediening eenvoudig en duidelijk is.