Inductiekookplaat-info.nl

AEG IKS7440ACB

Bekijk de goedkoopste AEG IKS7440ACB

De AEG IKS7440ACB is te koop bij

Review
AEG IKS7440ACB

AEG IKS7440ACB Review

De AEG IKS7440ACB inductie kookplaat is een innovatieve en brede inbouwplaat die zelfs in smalle nissen past. Met verschillende handige functies en flexibele kookzones biedt deze kookplaat veel voordelen voor de kookliefhebber. Echter, zoals elk product heeft het ook enkele aspecten die verbeterd kunnen worden.

Type kookplaten: Brede inbouw voor smalle nissen

Wat direct opvalt aan de AEG IKS7440ACB is de breedte van 75 centimeter. Dit maakt de kookzones ruimtelijker, wat bijzonder handig is als je met grotere pannen of potten wilt koken. Bovendien kan deze breedte gemakkelijk in een smalle nis geplaatst worden, wat het ideaal maakt voor keukens met beperkte ruimte. De optie om twee flexibele kookzones met elkaar te verbinden voor grotere kookgerei is een geweldige toevoeging voor degenen die graag experimenteren in de keuken.

Aansluitingen: Geschikt voor 2 fasen Perilex stekker

De kookplaat vereist een 2 fasen aansluiting en maakt gebruik van een Perilex stekker, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare verbinding. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter, wat voor sommige keukenindelingen wellicht niet ideaal is. Desondanks biedt het een solide en stabiele stroomtoevoer voor de kookplaat.

Kookzones: Vier zones met tien kookstanden

Met vier afzonderlijke kookzones en tien verschillende kookstanden biedt de AEG IKS7440ACB veel flexibiliteit in het kookproces. De optie om twee van deze zones te verbinden tot een grotere zone is een uniek kenmerk dat ideaal is voor grotere kookgerei zoals grillplaten of vispannen.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide veiligheidsopties

De AEG IKS7440ACB heeft diverse veiligheidsfuncties, waaronder een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Hoewel het ontbreekt aan een automatische uitschakeling bij overkoken, compenseert het met andere functies zoals restwarmteindicatie en de aankookautomaat.

Bereidingskwaliteit: Middenklasse kwaliteit

De bereidingskwaliteit van de AEG IKS7440ACB is gecategoriseerd als middenklasse. Dit betekent dat het product goed presteert voor zijn prijsklasse, maar er zijn wellicht kookplaten met een hogere bereidingskwaliteit beschikbaar voor de echte kookliefhebber.

Panherkenning: Alleen basis panherkenning

Deze inductie kookplaat is voorzien van panherkenning, wat helpt bij energiebesparing en veiligheid. Echter, het mist de pangrootteherkenning wat een extra laag van flexibiliteit en efficiëntie zou hebben toegevoegd.

Gebruiksgemak: Diverse functies met duidelijke display

De AEG IKS7440ACB is uitgerust met diverse functies die het gebruiksgemak verhogen. De boostfunctie is ideaal voor snelle bereidingen. Hoewel het niet beschikt over een braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie, compenseert het met een duidelijke display, timer en aanpasbare temperatuurinstellingen.

Bedieningsmogelijkheden: Intuïtieve schuifregelaar en touchscreen

De bedieningsmogelijkheden van de AEG IKS7440ACB zijn modern en intuïtief. Met een schuifregelaar en touchscreen is de bediening eenvoudig en overzichtelijk. Daarnaast is er een handige "alles uit"-knop en een aan/uit-indicator die bijdraagt aan het gebruiksgemak.