Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KIV354RVS

Bekijk de goedkoopste ETNA KIV354RVS

De ETNA KIV354RVS is te koop bij

Review
ETNA KIV354RVS

ETNA KIV354RVS Review

Inleiding: De ETNA KIV354RVS is een inductiekookplaat met Virtual Pan Support, waardoor je altijd de juiste plaats voor je pan vindt. Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van het vermogen van de zone. De kookplaat biedt veel voordelen, zoals de boostfunctie en de timer per zone. Er zijn echter ook enkele beperkingen, zoals het ontbreken van een flexibele kookzone en braadzone.

Unieke Virtual Pan Support

De ETNA KIV354RVS onderscheidt zich van andere inductieplaten door de Virtual Pan Support. Dit helpt je om de juiste plaats voor je pan te vinden. Dit betekent dat je altijd optimaal gebruik maakt van de beschikbare vermogenszone, wat resulteert in een efficiëntere kookervaring.

Aansluitingen: Twee fasen met Perilex stekker

De ETNA KIV354RVS is aangesloten op 2 fasen en vereist een Perilex stekker (5-polig). De locatie van de elektrische aansluiting is in het midden van de kookplaat. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om je keukenaanpassingen te doen, afhankelijk van waar je huidige aansluitingen zich bevinden.

Vier kookzones met tien kookstanden

Deze inductieplaat beschikt over vier kookzones en biedt tien verschillende kookstanden. Hiermee heb je veel flexibiliteit en controle tijdens het koken. Echter, een opvallende afwezigheid is de flexibele kookzone, wat een handige functie kan zijn voor grotere pannen of grillplaten.

Uitgebreide veiligheidsfuncties

Veiligheid is een belangrijk aspect van de ETNA KIV354RVS. De kookplaat is uitgerust met een veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken, kinderbeveiliging, restwarmteindicatie en oververhittingsbeveiliging. Deze functies zorgen ervoor dat je veilig kunt koken en het risico op ongelukken minimaliseert.

Middenklasse bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van deze kookplaat wordt als middenklasse beschouwd. Hoewel dit voldoende is voor de meeste huishoudens, zijn er inductieplaten op de markt die een hogere bereidingskwaliteit bieden. Het is belangrijk om je kookbehoeften af te wegen tegen de kwaliteit die deze kookplaat biedt.

Ja voor panherkenning en pangrootteherkenning

De ETNA KIV354RVS beschikt over panherkenning en pangrootteherkenning. Dit betekent dat de kookplaat automatisch detecteert wanneer er een pan op een zone wordt geplaatst en past het vermogen aan op basis van de grootte van de pan. Dit verbetert de efficiëntie en zorgt voor gelijkmatiger koken.

Praktische gebruiksgemakfuncties

Wat betreft gebruiksgemak biedt deze inductieplaat een reeks handige functies. De boostfunctie zorgt ervoor dat je pan sneller opwarmt, ideaal voor als je haast hebt. Ook de warmhoudfunctie is een fijne toevoeging, waarmee je je eten op een constante temperatuur van 70 graden Celsius kunt houden. Verder beschikt de kookplaat over een display en een timer, wat het koken nog gemakkelijker maakt.

Bediening via tiptoetsen

De ETNA KIV354RVS wordt bediend via tiptoetsen, wat zorgt voor een strak en modern uiterlijk. Bovendien is er een alles uit-knop en een aan/uit-indicator aanwezig, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en de veiligheid van de kookplaat.