Inductiekookplaat-info.nl

Sharp KH-6I19FT00-EU

Bekijk de goedkoopste Sharp KH-6I19FT00-EU

De Sharp KH-6I19FT00-EU is te koop bij

Review
Sharp KH-6I19FT00-EU

Sharp KH-6I19FT00-EU Review

De Sharp KH-6I19FT00-EU inductiekookplaat biedt je de mogelijkheid om je culinaire creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Deze inductieplaat valt op door zijn medium kookkwaliteit, wat meer mogelijkheden biedt dan veel vergelijkbare kookplaten. Veiligheidsfuncties zoals overkookbeveiliging zorgen ervoor dat je niet gemakkelijk morst, en met functies zoals de warmhoudfunctie kun je je gerechten op de juiste temperatuur houden, zelfs als je onverwachte gasten hebt. Bediening via het aanraakscherm maakt het gebruik van deze kookplaat zowel eenvoudig als intuïtief.

Type inductieplaat: inbouw

De Sharp KH-6I19FT00-EU is een inbouw inductiekookplaat, wat betekent dat deze naadloos integreert met je keukenwerkblad. Dit zorgt niet alleen voor een strakke, moderne uitstraling, maar maakt ook schoonmaken eenvoudiger. Bovendien zorgt de inbouwplaatsing voor stabiliteit en vermindert het risico op verschuiving tijdens het koken.

Aansluitingen: 3 fasen met Perilex stekker

Deze inductieplaat van Sharp vereist een aansluiting op 3 fasen en gebruikt een Perilex stekker. Dit betekent dat hij een krachtige stroomtoevoer heeft, wat ideaal is voor intensief koken en snelle opwarmtijden. De elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van het apparaat en is geschikt voor een Perilex stekker (5-polig).

Kookzones: vier zones met negen kookstanden

De kookplaat is uitgerust met vier kookzones, waardoor je verschillende gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Met negen kookstanden heb je de flexibiliteit om de hitte aan te passen aan je behoeften, van sudderen tot snel koken. Helaas beschikt deze kookplaat niet over een flexibele kookzone, wat de veelzijdigheid enigszins beperkt.

Veiligheidsfuncties: kinderbeveiliging en overkookbeveiliging

Deze inductieplaat scoort hoog op veiligheid. Er is een kinderbeveiligingsfunctie om onbedoeld gebruik door kinderen te voorkomen. Overkookbeveiliging schakelt automatisch een zone uit als iets overkookt, wat helpt om rommel en mogelijke brandgevaren te verminderen. Daarnaast is er een restwarmte-indicator die aangeeft welke zones nog warm zijn en oververhittingsbeveiliging voorkomt dat de kookplaat te heet wordt.

Bereidingskwaliteit: basisklasse met diverse functies

De Sharp KH-6I19FT00-EU valt in de basisklasse qua bereidingskwaliteit. Dit betekent dat hij alle essentiële functies biedt die je nodig hebt voor dagelijkse kooktaken. Hoewel hij misschien niet de geavanceerde functies van sommige high-end modellen heeft, biedt hij nog steeds een betrouwbare en effectieve kookervaring.

Panherkenning: ja, maar geen pangrootteherkenning

Een nuttige functie van deze inductieplaat is panherkenning. Dit betekent dat de kookzone alleen wordt geactiveerd als er een pan op staat, wat energie bespaart en de veiligheid verhoogt. Echter, een functie die ontbreekt is pangrootteherkenning, wat betekent dat de kookzone niet automatisch wordt aangepast aan de grootte van de pan.

Gebruiksgemak: boostfunctie en warmhoudfunctie

De Sharp KH-6I19FT00-EU inductiekookplaat biedt verschillende functies die het koken gemakkelijker maken. De boostfunctie zorgt voor een snelle opwarming, terwijl de warmhoudfunctie je gerechten op de ideale temperatuur houdt. Hoewel er geen display is, is er wel een timerfunctie om je te helpen de kooktijden bij te houden.

Bedieningsmogelijkheden: tiptoetsen en touchscreen

De kookplaat is uitgerust met zowel tiptoetsen als een touchscreen, wat een intuïtieve en responsieve bediening biedt. Met de "alles uit"-knop kun je alle kookzones in één keer uitschakelen, wat handig is als je klaar bent met koken. De aan/uit-indicator geeft duidelijk aan of de kookplaat in gebruik is, wat bijdraagt aan de veiligheid en het gemak.