Inductiekookplaat-info.nl

ATAG HI7271M

Bekijk de goedkoopste ATAG HI7271M

De ATAG HI7271M is te koop bij

Review
ATAG HI7271M

Review van ATAG HI7271M

De ATAG HI7271M is een indrukwekkende inductieplaat die veel te bieden heeft voor zowel de amateurkok als de meer ervaren culinaire liefhebber. Met vier diagonaal geplaatste kookzones, een breed scala aan kookstanden en veel veiligheidsfuncties, is dit model een echte gamechanger. Hoewel het misschien wat aan de prijzige kant is, biedt de HI7271M veel waar voor je geld. Toch moet je er rekening mee houden dat je een 5-polige Perilex stekker apart moet aanschaffen en deze door een elektricien moet laten aansluiten.

Type en plaatsing van de inductieplaat: Diagonaal ontwerp optimaliseert ruimtegebruik

De ATAG HI7271M heeft een innovatief diagonaal ontwerp voor de kookzones. Hierdoor staan de stelen van je pannen elkaar niet in de weg, wat bijzonder handig is als je met verschillende pannen tegelijk werkt. Dit ontwerp benut de beschikbare ruimte optimaal en maakt het mogelijk om grote pannen naast elkaar te gebruiken. Het is ook belangrijk op te merken dat dit een inbouwapparaat is, dus je moet ruimte hebben in je keukenmeubilair om het te installeren.

Aansluitingen: Vereist een 5-polige Perilex stekker en professionele installatie

De ATAG HI7271M heeft een aansluiting voor twee fasen via een 5-polige Perilex stekker. Dit betekent dat je deze stekker apart moet kopen en door een elektricien moet laten aansluiten. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van de plaat, wat handig kan zijn voor de installatie. Echter, de aansluitingsvereisten kunnen voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat niet elk huishouden al is voorzien van een Perilex stopcontact.

Kookzones: Vier zones met 13 kookstanden maar geen flexibele zone

De inductieplaat beschikt over vier kookzones met in totaal 13 verschillende kookstanden. De boostfunctie is ook een handige functie die helpt om je pannen snel op te warmen. Helaas mist deze inductieplaat een flexibele kookzone, wat een mooie aanvulling zou zijn geweest. Desondanks bieden de vier kookzones genoeg variatie en flexibiliteit voor de meeste kookbehoeften.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide set, inclusief panherkenning en oververhittingsbeveiliging

De ATAG HI7271M heeft tal van veiligheidsfuncties zoals een veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken en kinderbeveiliging. Er is ook een aankookautomaat en een restwarmte-indicator. Al deze functies dragen bij aan een veilige kookervaring. De oververhittingsbeveiliging is een welkome toevoeging, vooral als je vaak vergeet de kookplaat uit te schakelen.

Bereidingskwaliteit: Topklasse met ruimte voor verbetering

De bereidingskwaliteit van de ATAG HI7271M is uitstekend. Het toestel warmt snel op en houdt een constante temperatuur aan, wat belangrijk is voor de bereiding van een scala aan gerechten. De timerfunctie is zeer nauwkeurig, waardoor je voedsel precies naar wens kunt bereiden. Toch zou het toestel kunnen profiteren van extra functies zoals een braadzone of een braadsensor voor nog meer veelzijdigheid.

Panherkenning: Automatische uitschakeling en herkenning van pangrootte

Deze inductieplaat beschikt over een panherkenningsfunctie die automatisch detecteert of er een pan op de kookzone staat. Als er geen pan wordt gedetecteerd, schakelt het apparaat zichzelf uit. Dit draagt bij aan de veiligheid en energie-efficiëntie. De pangrootteherkenning past de warmteverdeling aan op basis van de grootte van de pan, wat erg handig is.

Gebruiksgemak: Boostfunctie en timer, maar mist braadzone

Met de boostfunctie warm je pannen extra snel op en de timer kan op de minuut precies worden ingesteld. Er is ook een handmatige en automatische temperatuurinstelling beschikbaar. Een braadzone en een braadsensor ontbreken echter, waardoor het apparaat enigszins beperkt is in zijn functies. De warmhoudfunctie is daarentegen een mooie toevoeging voor langdurig koken.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen zonder 'alles uit'-knop

De bediening van de ATAG HI7271M is vrij eenvoudig met tiptoetsen op het display. Hoewel er een timer en verschillende kookstanden zijn, mist het apparaat een 'alles uit'-knop. Dit kan een gemiste kans zijn voor extra gemak. Desondanks zijn de bestaande bedieningsopties voldoende voor de meeste kooktaken.