Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI7028MAT

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI7028MAT

De Inventum IKI7028MAT is te koop bij

Review
Inventum IKI7028MAT

Inventum IKI7028MAT review

De Inventum IKI7028MAT is een stijlvolle inbouw inductie kookplaat die het koken gemakkelijk en efficiënt maakt. Deze kookplaat, met zijn vier kookzones, biedt verschillende functionaliteiten die het dagelijkse koken versnellen en veiliger maken. Echter, zoals elk product, heeft het ook enkele gebieden waarop het kan verbeteren.

Type inductieplaat: inbouw inductie kookplaat met 4 kookzones

De IKI7028MAT van Inventum is een inbouw inductie kookplaat. Dit betekent dat hij is ontworpen om naadloos in jouw keukenblad te integreren, waardoor hij een strakke en moderne uitstraling heeft. Met vier kookzones biedt het voldoende ruimte voor diverse kookbehoeften, van het koken van pasta tot het bereiden van een uitgebreid diner.

Aansluitingen: 2 fasen (Perilex stekker) en locatie rechtsachter

Deze inductie kookplaat is aangesloten op 2 fasen en vereist een Perilex stekker, wat betekent dat je moet zorgen voor een geschikte elektrische aansluiting in jouw keuken. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterkant van de plaat, wat handig kan zijn afhankelijk van de opstelling van jouw keuken.

Kookzones: 4 zones met 9 kookstanden

De Inventum IKI7028MAT beschikt over vier kookzones, wat hem veelzijdig maakt voor verschillende kookbehoeften. Bovendien heeft elke kookzone 9 kookstanden, waardoor je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen. Hoewel de kookplaat geen flexibele kookzone heeft, compenseert de boostfunctie dit door sneller koken mogelijk te maken.

Veiligheidsfuncties: inclusief kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging

Veiligheid is essentieel bij kookapparatuur, en deze kookplaat schiet niet tekort. Het heeft een veiligheidsuitschakeling, een restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Helaas ontbreekt de automatische uitschakelfunctie bij overkoken, maar de kinderbeveiliging is een uitstekende toevoeging voor gezinnen met jonge kinderen.

Bereidingskwaliteit: basisklasse

De Inventum IKI7028MAT wordt gecategoriseerd als een basisklasse inductie kookplaat. Dit betekent dat hij de basisfuncties biedt die je van een inductie kookplaat mag verwachten. Hoewel hij misschien niet de geavanceerde functies van een premium model heeft, doet hij nog steeds uitstekend werk voor dagelijks koken.

Panherkenning: aanwezig met pangrootteherkenning

Een van de onderscheidende kenmerken van deze kookplaat is de panherkenning met pangrootteherkenning. Dit betekent dat de kookzone alleen wordt geactiveerd als er een pan op wordt geplaatst en de grootte van de pan wordt herkend. Dit draagt bij aan de energie-efficiëntie en veiligheid van het apparaat.

Gebruiksgemak: display met timer en schuifregelaar

De kookplaat is uitgerust met een duidelijk display en een timer, wat het koken gemakkelijker maakt. De bediening via de schuifregelaar en tiptoetsen is intuïtief. Hoewel er geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie is, biedt de boostfunctie versneld koken, wat een groot pluspunt is voor diegenen die snel een maaltijd willen bereiden.

Bedieningsmogelijkheden: schuifregelaar, tiptoetsen en alles uit-knop

De Inventum IKI7028MAT biedt verschillende bedieningsopties, waaronder een schuifregelaar en tiptoetsen. De "alles uit" knop is een handige functie die alle kookzones in één keer uitschakelt, wat tijd bespaart en bijdraagt aan de veiligheid. Hoewel er geen aan/uit-indicator is, zijn de bedieningselementen over het algemeen eenvoudig en gebruiksvriendelijk.