Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI6028

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI6028

De Inventum IKI6028 is te koop bij

Review
Inventum IKI6028

Inventum IKI6028 Review

De Inventum IKI6028 is een inductiekookplaat die veel te bieden heeft voor zowel de beginnende als ervaren thuiskok. De belangrijkste voordelen zijn de boostfunctie voor een snelle verhitting en de intuïtieve schuifregelaar voor het instellen van de kookstanden. Er zijn echter ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zoals het gebrek aan een flexibele kookzone en bepaalde veiligheidsfuncties.

Inductiekookplaat: Snel en intuïtief koken

De Inventum IKI6028 is een inductiekookplaat, wat betekent dat je pannen sneller heet worden in vergelijking met traditionele elektrische kookplaten. De boostfunctie zorgt voor extra snelle verhitting, wat bijzonder handig is als je snel een maaltijd wilt bereiden. Bovendien is de kookplaat eenvoudig te bedienen dankzij de schuifregelaar, waarmee je gemakkelijk de juiste kookstand voor elk van de vier kookzones kunt kiezen.

Aansluitingen: Geschikt voor meerdere fasen

De Inventum IKI6028 kan worden aangesloten op zowel 1 als 2 fasen, wat betekent dat hij in vrijwel elke keuken past. De elektrische aansluiting bevindt zich aan de rechterachterzijde van het apparaat, en de kookplaat is geschikt voor een Perilex stekker met 5 polen. Dit geeft je flexibiliteit bij de installatie en zorgt ervoor dat de kookplaat op meerdere stroomnetwerken kan worden aangesloten.

Kookzones: Vier zones voor veelzijdig koken

De IKI6028 heeft vier kookzones en biedt negen verschillende kookstanden. Hoewel dit voldoende mogelijkheden biedt voor de meeste kooktaken, heeft de kookplaat geen flexibele kookzone. Dit betekent dat je beperkt bent tot de vaste zones en hun respectievelijke groottes. Toch zul je met deze kookplaat nog steeds een breed scala aan gerechten kunnen bereiden.

Veiligheidsfuncties: Basisveiligheid met enkele ontbrekende functies

De IKI6028 bevat een aantal belangrijke veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Echter, er ontbreken enkele functies zoals automatisch uitschakelen bij overkoken en een aankookautomaat. Dit zijn zaken om rekening mee te houden, afhankelijk van je kookgewoontes en behoeften.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse koken

De Inventum IKI6028 wordt geclassificeerd als een basisklasse inductiekookplaat. Dit betekent dat het apparaat voldoet aan de standaardeisen voor koken, maar mogelijk niet over geavanceerde functies beschikt die in hogere klasse modellen te vinden zijn. Voor alledaagse kooktaken is de IKI6028 echter meer dan voldoende.

Panherkenning: Slim en efficiënt

Een groot voordeel van de IKI6028 is de panherkenning, wat betekent dat de kookplaat alleen energie levert wanneer er een pan op de kookzone staat. Daarnaast is er ook een pangrootteherkenning, waardoor de kookplaat zich aanpast aan de grootte van de pan en zo energie bespaart.

Gebruiksgemak: Veel functies met enkele missers

De boostfunctie, display en timer dragen allemaal bij aan het gebruiksgemak van de IKI6028. Het ontbreken van een braadzone, braadsensor en warmhoudfunctie kan voor sommige koks echter een gemis zijn. De bediening via schuifregelaar en tiptoetsen is intuïtief, en de 'alles uit'-knop is een handige functie voor extra veiligheid.

Bedieningsmogelijkheden: Eenvoudig en intuïtief

Met de schuifregelaar en tiptoetsen kun je gemakkelijk de kookstand en andere functies van de IKI6028 bedienen. Hoewel er geen aan/uit-indicator is, zorgt de display voor duidelijke feedback tijdens het koken. De 'alles uit'-knop is een nuttige toevoeging voor als je snel alle kookzones wilt uitschakelen.