Inductiekookplaat-info.nl

Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm

Bekijk de goedkoopste Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm

De Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm is te koop bij

Review
Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm

Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm - Lichtgewicht en snel op temperatuur

Beschrijving

De Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm is gemaakt van aluminium en is hierdoor licht van gewicht en snel op temperatuur. De bodem van de pan is extra dik en bestaat uit 3 lagen. Hierdoor gebruik je de koekenpan op een inductieplaat, maar ook voor alle andere warmtebronnen is 'ie geschikt. De anti-aanbaklaag is dankzij de titanium basislaag extra duurzaam. Om de anti-aanbaklaag zo min mogelijk te beschadigen raden we je aan om geen harde spatels te gebruiken en de pan na gebruik af te wassen met een sopje. Demeyere geeft 5 jaar garantie op productie- en materiaalfouten.

Materiaal en bouwkwaliteit

De pan is gemaakt van aluminium, wat ervoor zorgt dat hij licht van gewicht is en snel op temperatuur komt. Het handvat is gemaakt van RVS, wat zorgt voor een stevige grip tijdens het koken. De baklaag van de pan is gemaakt van PTFE en heeft een standaard antiaanbaklaag. Helaas is deze pan niet PFAS-vrij. De bouwkwaliteit van de pan is middenklasse.

Geschiktheid voor verschillende warmtebronnen

De Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder inductie, keramische kookplaat, elektrische kookplaat en gasfornuis. Daarnaast is de pan ook geschikt voor gebruik in de oven.

Onderhoud en gebruiksgemak

Om de anti-aanbaklaag van de pan zo lang mogelijk te behouden, wordt aangeraden om geen harde spatels te gebruiken en de pan na gebruik af te wassen met een sopje. Gelukkig is de pan vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken een stuk gemakkelijker maakt. De pan heeft een koude greep, wat betekent dat het handvat niet warm wordt tijdens het koken. Helaas heeft de pan geen afgietsysteem en literaanduiding.

Conclusie

De Demeyere Alu Pro 5 Koekenpan 26 cm is een lichtgewicht pan die snel op temperatuur komt. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en heeft een duurzame anti-aanbaklaag. Het onderhoud en gebruiksgemak van de pan zijn goed, maar helaas ontbreken een afgietsysteem en literaanduiding. Over het algemeen is de bouwkwaliteit van de pan middenklasse.