Inductiekookplaat-info.nl

Bosch PIV975DC1E

Bekijk de goedkoopste Bosch PIV975DC1E

De Bosch PIV975DC1E is te koop bij

Review
Bosch PIV975DC1E

Bosch PIV975DC1E Review

De Bosch PIV975DC1E is een inductiekookplaat die koken en bakken tot een nieuwe hoogte brengt. De kookplaat is ontworpen om je culinaire ervaring te verbeteren en tegelijkertijd gebruiksgemak te bieden. Met handige functies zoals touchbediening, een reeks vermogensstanden, en de PerfectFry-techniek, is het een indrukwekkende toevoeging aan elke keuken. Maar zoals elk product heeft ook deze kookplaat zijn voor- en nadelen.

Type kookplaat: inbouw inductie

De Bosch PIV975DC1E is een inbouw inductiekookplaat. Dit betekent dat de kookplaat is ontworpen om naadloos in je keukenwerkblad te integreren voor een gestroomlijnde look. In tegenstelling tot vrijstaande kookplaten, biedt dit type een meer geïntegreerde en opgeruimde uitstraling aan je keuken.

Aansluitingen: 3 fasen Perilex

De kookplaat is verbonden met een 3 fasen Perilex-stekker, waardoor het meer vermogen heeft dan standaard kookplaten. De elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van het apparaat. Het is geschikt voor een Perilex (5-polige) stekker, wat duidt op de kracht en efficiëntie van deze kookplaat.

Kookzones: 5 zones met 17 standen

De Bosch PIV975DC1E beschikt over vijf kookzones, waardoor je verschillende gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Daarnaast heb je 17 verschillende vermogensstanden tot je beschikking. Dit betekent dat je de temperatuur nauwkeurig kunt aanpassen aan je kookbehoeften. Helaas ontbreekt een flexibele kookzone, maar de variatie in standen maakt dit grotendeels goed.

Veiligheidsfuncties: uitgebreide bescherming

Veiligheid is essentieel in de keuken, en deze kookplaat stelt niet teleur. Er zijn functies zoals veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken, kinderbeveiliging, een aankookautomaat en oververhittingsbeveiliging. De restwarmte-indicatie geeft ook aan welke zones nog warm zijn na het koken, waardoor je jezelf niet per ongeluk brandt.

Bereidingskwaliteit: topklasse koken

De bereidingskwaliteit van de Bosch PIV975DC1E is van topklasse. Dit betekent dat je kunt rekenen op uitstekende en consistente kookresultaten. De PerfectFry-techniek helpt je ook bij het nauwkeurig bereiden van je gerechten, met geluidssignalen die aangeven wanneer het eten in de pan mag.

Panherkenning: ja, maar geen pangrootteherkenning

De kookplaat is uitgerust met panherkenning, wat betekent dat het alleen warmte levert wanneer er een pan op de kookzone staat. Dit is niet alleen veiliger, maar ook energiezuiniger. Echter, een functie voor pangrootteherkenning ontbreekt, wat een handige aanvulling zou zijn geweest.

Gebruiksgemak: diverse handige functies

Qua gebruiksgemak heeft deze kookplaat veel te bieden. Er is een boostfunctie voor snelle opwarming, een braadsensor voor perfect braden, en een warmhoudfunctie. Ook kun je de temperatuur naar wens aanpassen. Hoewel er geen display is, helpt de timer je bij het bijhouden van je kooktijden.

Bedieningsmogelijkheden: tiptoetsen met alles uit-knop

De bediening van de kookplaat gaat via tiptoetsen, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Het biedt ook een 'alles uit'-knop, waarmee je in één keer alle kookzones kunt uitschakelen. Een aan/uit-indicator ontbreekt, maar gezien de andere functies is dit slechts een klein gemis.