Inductiekookplaat-info.nl

Siemens EX875LYE3E

Bekijk de goedkoopste Siemens EX875LYE3E

De Siemens EX875LYE3E is te koop bij

Review
Siemens EX875LYE3E

Siemens EX875LYE3E Review

De Siemens EX875LYE3E is een inductie kookplaat die een indrukwekkende reeks aan functies en mogelijkheden biedt, maar tegelijkertijd ook enkele minpunten kent. Een van de belangrijkste voordelen is de flexibele kookzone, die je de vrijheid geeft om pannen van verschillende vormen en maten te gebruiken. Daarnaast beschikt het over geavanceerde bedieningsmogelijkheden zoals een schuifregelaar en tiptoetsen, en een reeks veiligheidsfuncties zoals kinderbeveiliging en automatisch uitschakelen bij overkoken. Het apparaat heeft echter geen oververhittingsbeveiliging en de benodigde 5-polige Perilex stekker wordt niet meegeleverd, wat extra kosten en inspanning vergt.

Type inductieplaat: Flexibiliteit in kookzones

De Siemens EX875LYE3E onderscheidt zich door zijn flexibele kookzones. Je zit niet vast aan vier vaste plekken, maar kunt elke panvorm gebruiken zolang deze tussen de aangegeven witte lijnen valt. Dit geeft je een ongekende vrijheid bij het bereiden van maaltijden, of je nu een groot familiediner organiseert of gewoon een snel ontbijtje klaarmaakt. Het apparaat bepaalt automatisch welke zones nodig zijn op basis van de grootte van je pan, zodat je stoofpotje altijd gelijkmatig verhit wordt.

Aansluitingen: 2-fasen Perilex stekker vereist

Qua aansluitingen moet je rekening houden met een 2-fasen Perilex stekker. Let wel, deze stekker wordt niet meegeleverd en moet je dus apart aanschaffen. Ook moet de stekker door een elektricien aan de kookplaat bevestigd worden, aangezien elke stopcontactaansluiting anders is. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich aan de linkerkant achter het apparaat, wat mogelijk beperkingen kan opleveren bij het plaatsen van de kookplaat.

Kookzones: 4 flexibele zones met 17 kookstanden

Deze inductieplaat beschikt over vier flexibele kookzones en maar liefst 17 kookstanden. Dit maakt het apparaat geschikt voor vrijwel elk type bereiding, van zachtjes sudderen tot snel koken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de temperatuur en eventueel ingestelde timer automatisch mee te laten schuiven als je een pan naar een andere zone verplaatst, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide maar geen oververhittingsbeveiliging

Op het gebied van veiligheid biedt de Siemens EX875LYE3E veel, zoals kinderbeveiliging, automatisch uitschakelen bij overkoken, en een restwarmte-indicatie. Echter, het apparaat heeft geen oververhittingsbeveiliging. De aanwezige veiligheidsfuncties zorgen ervoor dat je zonder veel zorgen aan de slag kunt in de keuken, maar de afwezigheid van een oververhittingsbeveiliging is een aandachtspunt.

Bereidingskwaliteit: Topklasse met braadsensor

De bereidingskwaliteit van deze inductieplaat is topklasse. Dit is mede te danken aan de braadsensor die de temperatuur meet en constant houdt, zodat je niet eindigt met een aangebrand stuk vlees. Of je nu een ervaren kok bent of niet, de geavanceerde functies zoals de braadsensor maken het je gemakkelijk om hoge kwaliteit gerechten te bereiden.

Panherkenning: Veiligheid en energiebesparing

De Siemens EX875LYE3E beschikt over een panherkenning functie, wat niet alleen de veiligheid verhoogt maar ook bijdraagt aan energiebesparing. Zodra je de pan van de kookzone haalt, schakelt de zone zichzelf uit. Dit voorkomt onnodige energieverspilling en draagt bij aan een veiligere kookervaring.

Gebruiksgemak: Boostfunctie, braadzone en meer

Op het gebied van gebruiksgemak scoort deze inductieplaat hoog. Het apparaat beschikt over diverse handige functies zoals een boostfunctie, braadzone en warmhoudfunctie. De bedieningsmogelijkheden bestaan uit een schuifregelaar en tiptoetsen, en er is ook een handige timer aanwezig. Dit alles draagt bij aan een zeer gebruiksvriendelijke ervaring.

Bedieningsmogelijkheden: Schuifregelaar en tiptoetsen

De Siemens EX875LYE3E is voorzien van uitgebreide bedieningsmogelijkheden. Je hebt de keuze uit een schuifregelaar en tiptoetsen, waardoor het apparaat zeer intuïtief te gebruiken is. Er is ook een 'alles uit-knop' aanwezig, waardoor je met een simpele druk op de knop alle kookzones kunt uitschakelen. Helaas is er geen aan/uit-indicator, maar dat is een klein minpunt in een verder zeer gebruiksvriendelijk ontwerp.