Inductiekookplaat-info.nl

AEG IBS64200CB

Bekijk de goedkoopste AEG IBS64200CB

De AEG IBS64200CB is te koop bij

Review
AEG IBS64200CB

AEG IBS64200CB Inductie Kookplaat Review

De AEG IBS64200CB inductiekookplaat is een veelzijdig, efficiënt en veilig apparaat voor iedere keuken. Deze kookplaat biedt snelle verwarming met vier kookzones en een boostfunctie. Ook is het apparaat uitgerust met handige functies zoals een timer en kinderbeveiliging. Toch heeft het zijn beperkingen, zoals het ontbreken van een flexibele kookzone en bepaalde geavanceerde functies zoals een braadzone of braadsensor. Het apparaat is bedoeld voor inbouw en vereist een Perilex-stekker voor de aansluiting.

Type inductieplaat: Inbouwmodel met vier kookzones

De AEG IBS64200CB valt onder de categorie inbouwkookplaten en is uitgerust met vier kookzones. Dit maakt hem geschikt voor de meeste huishoudens. Echter, als je op zoek bent naar extra flexibiliteit, zoals een kookplaat die kan worden uitgebreid met meer kookzones, zou je kunnen kijken naar andere modellen. Het ontbreken van een flexibele kookzone kan voor sommigen een nadeel zijn, met name als je regelmatig met grote pannen kookt.

Aansluitingen: Twee fasen en Perilex-stekker vereist

De kookplaat vereist een aansluiting op twee fasen en heeft een Perilex-stekker. Dit betekent dat je wellicht een speciale aansluiting nodig hebt als je die nog niet hebt. De locatie van de elektrische aansluiting is rechtsachter, wat de installatie kan vergemakkelijken of bemoeilijken, afhankelijk van jouw keukenindeling. Zorg ervoor dat je dit vooraf controleert om onaangename verrassingen te voorkomen.

Kookzones: Vier zones met negen kookstanden

Deze kookplaat heeft vier kookzones met in totaal negen kookstanden. Hoewel het niet beschikt over een flexibele kookzone, biedt het nog steeds een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit voor dagelijks koken. De boostfunctie op alle zones is een welkome aanvulling voor als je snel aan de slag wilt. Het apparaat heeft geen aankookautomaat, wat handig kan zijn voor bepaalde gerechten, maar de timerfunctie maakt dit enigszins goed.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide beveiliging met enkele uitzonderingen

Op het gebied van veiligheid scoort dit apparaat goed. Het heeft een veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken en kinderbeveiliging. Ook zijn er indicatoren voor restwarmte en oververhittingsbeveiliging. Wat ontbreekt is een auto-boil functie, wat een handige aanvulling zou zijn voor extra veiligheid en gemak.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse met goede prestaties

De bereidingskwaliteit van deze kookplaat is gecategoriseerd als basisklasse, wat betekent dat het de basisbehoeften voor het koken goed aankan, maar niet de extra's biedt die je in een hogere klasse zou vinden. Toch bieden de negen kookstanden en de boostfunctie genoeg variatie voor de meeste kooktaken.

Panherkenning: Aanwezig maar zonder pangrootteherkenning

Dit model heeft een panherkenning functie, wat helpt bij het besparen van energie en het verhogen van de veiligheid. Echter, het ontbreekt aan pangrootteherkenning, wat betekent dat de kookplaat niet automatisch de grootte van de pan detecteert en de kookzone daarop aanpast.

Gebruiksgemak: Eenvoudige bediening en timerfunctie

Met tiptoetsen voor de bediening en een duidelijk display is deze kookplaat gebruiksvriendelijk. Het beschikt ook over een timer, wat extra gemak biedt. Echter, functies zoals een braadzone of warmhoudfunctie ontbreken, wat de veelzijdigheid enigszins beperkt.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen en nuttige 'alles uit'-knop

De bedieningsmogelijkheden zijn vrij standaard maar doeltreffend. Het gebruikt tiptoetsen voor de bediening en heeft een 'alles uit'-knop, wat erg handig kan zijn in situaties waarin je snel alle kookzones moet uitschakelen. Ook is er een aan/uit-indicator voor extra duidelijkheid.