Inductiekookplaat-info.nl

WMF Durado Koekenpannenset 24 + 28 cm

Bekijk de goedkoopste WMF Durado Koekenpannenset 24 + 28 cm

De WMF Durado Koekenpannenset 24 + 28 cm is te koop bij

Review
WMF Durado Koekenpannenset 24 + 28 cm

Review: WMF Durado Koekenpannenset 24 + 28 cm

Introductie

De WMF Durado Koekenpannenset is een set van twee pannen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op inductiekookplaten. In deze review zullen we de verschillende aspecten van deze pannenset bespreken, zoals het materiaal, de antiaanbaklaag en de geschiktheid voor verschillende kookplaten.

Materiaal en bouwkwaliteit

De basis van de pan is gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor een goede warmtegeleiding en duurzaamheid. Het handvat is ook gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor een stevige grip tijdens het koken. De bouwkwaliteit van deze pannenset is van basisklasse, wat betekent dat het niet de meest luxe pannen zijn, maar wel voldoen aan de basisvereisten.

Antiaanbaklaag

De pannen zijn voorzien van een keramische antiaanbaklaag, wat ervoor zorgt dat voedsel niet blijft plakken aan de bodem van de pan. Deze laag is PFAS-vrij, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het koken. Dit is een belangrijk aspect voor mensen die bewust bezig zijn met gezond koken.

Geschiktheid voor verschillende kookplaten

Deze pannenset is geschikt voor gebruik op inductiekookplaten, keramische kookplaten, elektrische kookplaten en gasfornuizen. Dit maakt de pannen veelzijdig in gebruik en geschikt voor verschillende keukens. Daarnaast zijn de pannen ook geschikt voor gebruik in de oven, wat handig is voor gerechten die nog even moeten nagaren.

Onderhoud

Helaas zijn deze pannen niet vaatwasmachinebestendig, wat betekent dat je ze met de hand moet afwassen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag hun pannen in de vaatwasser willen kunnen plaatsen. Daarnaast hebben de pannen geen koude greep, wat betekent dat je een ovenwant moet gebruiken bij het vastpakken van de handvatten.

Conclusie

De WMF Durado Koekenpannenset is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar pannen die geschikt zijn voor inductiekookplaten. De pannen hebben een goede bouwkwaliteit en zijn voorzien van een PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ze zijn geschikt voor gebruik op verschillende kookplaten en kunnen ook in de oven worden gebruikt. Het enige nadeel is dat ze niet vaatwasmachinebestendig zijn en geen koude greep hebben. Over het algemeen zijn dit echter goede pannen voor dagelijks gebruik in de keuken.