Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KI1160ZT

Bekijk de goedkoopste ETNA KI1160ZT

De ETNA KI1160ZT is te koop bij

Review
ETNA KI1160ZT

ETNA KI1160ZT Review

De ETNA KI1160ZT inductiekookplaat is een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat dat een scala aan functies biedt. Deze kookplaat heeft enkele uitstekende functies, zoals tiptoetsen voor temperatuurinstelling, automatische uitschakeling bij overkoken, kinderbeveiliging en meer. Echter, ondanks deze sterke punten, heeft het apparaat enkele beperkingen, zoals het ontbreken van een flexibele kookzone en de noodzaak voor een specifieke Perilex-stekker die apart moet worden gekocht.

Type kookplaat: inbouw inductiekookplaat

De ETNA KI1160ZT is een inbouw inductiekookplaat, wat betekent dat deze is ontworpen om naadloos in je keukenwerkblad te passen. Inbouwkookplaten bieden een strakke en gestroomlijnde look in moderne keukens en maken het reinigen gemakkelijker. Ze nemen geen extra ruimte in beslag op je aanrecht, wat vooral handig is in kleinere keukens.

Aansluitingen: 2 fasen Perilex

De ETNA KI1160ZT vereist een 2-fasen Perilex stekker voor de aansluiting. Het is essentieel om op te merken dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet wordt meegeleverd, wat een extra aanschaf betekent. Bovendien moet deze stekker door een elektricien worden bevestigd, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is. De locatie van de elektrische aansluiting is in het midden, wat installatie en bedrading vereenvoudigt.

Kookzones: vier zones met tien standen

De kookplaat beschikt over vier afzonderlijke kookzones, wat voldoende ruimte biedt voor verschillende pannen en kookbehoeften. Bovendien zijn er tien verschillende kookstanden, variërend van zacht sudderen tot snel verhitten. Hoewel de kookplaat geen flexibele kookzone heeft, bieden de tiptoetsen en de boostfunctie een hoge mate van controle en gebruiksgemak.

Veiligheidsfuncties: inclusief kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging

De ETNA KI1160ZT scoort hoog op veiligheid. Er zijn functies zoals automatische uitschakeling bij overkoken, een restwarmte-indicator en oververhittingsbeveiliging. Een opvallend kenmerk is het kinderslot, waardoor de kookplaat veilig blijft voor nieuwsgierige kinderhanden.

Bereidingskwaliteit: basisklasse

Qua bereidingskwaliteit valt de ETNA KI1160ZT in de basisklasse. Hoewel dit voldoende is voor alledaagse kookbehoeften, zijn er andere modellen op de markt die geavanceerdere kooktechnologieën en functies bieden voor een nog betere kookervaring.

Panherkenning: inclusief pangrootteherkenning

De kookplaat is uitgerust met panherkenning, wat betekent dat het alleen energie levert aan het gedeelte van de kookzone waar de pan zich bevindt. Dit bespaart energie en zorgt voor efficiënter koken. Bovendien heeft het apparaat ook pangrootteherkenning, wat zorgt voor een nog grotere energie-efficiëntie.

Gebruiksgemak: tiptoetsen en boostfunctie

Met de tiptoetsen kun je gemakkelijk en nauwkeurig de temperatuur van elke kookzone instellen. De kookplaat heeft ook een display en een ingebouwde timer, wat het koken vergemakkelijkt. De boostfunctie is ideaal voor snelle verhitting, zoals het aan de kook brengen van een pan water.

Bedieningsmogelijkheden: tiptoetsen met alles uit-knop

De bediening van de ETNA KI1160ZT is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Met tiptoetsen kun je gemakkelijk de gewenste kookstand selecteren. Er is ook een 'alles uit'-knop, waarmee je alle kookzones tegelijkertijd kunt uitschakelen, en een aan/uit-indicator die de status van de kookplaat laat zien.