Inductiekookplaat-info.nl

Bosch PUG61RAA5D

Bekijk de goedkoopste Bosch PUG61RAA5D

De Bosch PUG61RAA5D is te koop bij

Review
Bosch PUG61RAA5D

Bosch PUG61RAA5D Review

Bosch heeft met de PUG61RAA5D een inductie kookplaat geïntroduceerd die niet alleen moderne technologie combineert met gebruiksgemak, maar ook de behoeften van de moderne kok in gedachten houdt. Met handige functies zoals de boostfunctie en tiptoetsen is dit een product dat zowel voor beginnende als gevorderde koks interessant kan zijn. Echter, zoals met elk product, zijn er ook enkele kanttekeningen.

Inductiekookplaat van Bosch

De Bosch PUG61RAA5D inductiekookplaat valt op door zijn strakke design en de kwaliteit die je van Bosch kunt verwachten. Met vier kookzones is er voldoende ruimte om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. De afwezigheid van een flexibele kookzone kan voor sommigen een gemis zijn, maar met de 10 standen waarover elke kookzone beschikt, biedt deze kookplaat voldoende variatie voor de meeste kookstijlen. Bovendien biedt de inbouwplaatsing de mogelijkheid om deze kookplaat naadloos in je keuken te integreren.

Enkelvoudige fase aansluiting

Een groot voordeel van de Bosch PUG61RAA5D is de aansluiting op één fase met een normale stekker. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan speciale elektrische voorzieningen en meer vrijheid hebt in waar je de kookplaat wilt plaatsen. De elektrische aansluiting aan de linkerachterzijde is goed doordacht, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak van de kookplaat.

Vier veelzijdige kookzones

Met vier kookzones biedt deze inductiekookplaat voldoende ruimte voor diverse pannen. Hoewel er geen flexibele kookzone aanwezig is, maken de 9 kookstanden en de boostfunctie voor elke zone dit ruimschoots goed. Of je nu snel een pan water wilt koken of een gerecht langzaam wilt laten sudderen, met de PUG61RAA5D heb je altijd de juiste instelling bij de hand.

Veilig koken staat voorop

Bosch heeft duidelijk nagedacht over de veiligheid van deze kookplaat. Functies zoals de veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt koken. Hoewel er geen automatische uitschakeling bij overkoken is, zijn de overige veiligheidsfuncties een waardevolle toevoeging.

Bereidingskwaliteit in de basisklasse

De bereidingskwaliteit van de Bosch PUG61RAA5D valt in de basisklasse. Dit betekent dat deze kookplaat geschikt is voor alledaagse kookbehoeften. Voor de gemiddelde kok biedt deze kookplaat alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden.

Handige panherkenning

De panherkenning is een handige functie die ervoor zorgt dat alleen de zone onder de pan wordt verwarmd. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter energiegebruik, maar verhoogt ook de veiligheid tijdens het koken. Helaas ontbreekt de pangrootteherkenning, maar de aanwezige panherkenning is al een stap in de goede richting.

Gebruiksgemak voorop

De PUG61RAA5D is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De tiptoetsen zorgen voor een intuïtieve bediening en met functies zoals de boostfunctie en het display heb je altijd volledige controle over het kookproces. Hoewel er geen warmhoudfunctie of braadzone is, bieden de overige functies ruim voldoende mogelijkheden voor de meeste kookbehoeften.

Eenvoudige bedieningsmogelijkheden

De bediening van deze kookplaat is eenvoudig en intuïtief dankzij de tiptoetsen. Met de alles uit-knop schakel je in één keer de hele kookplaat uit, wat niet alleen energie bespaart maar ook bijdraagt aan de veiligheid. De aan/uit-indicator geeft duidelijk aan wanneer de kookplaat in gebruik is, waardoor je altijd weet wanneer deze veilig is om aan te raken.