Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KI290ZT

Bekijk de goedkoopste ETNA KI290ZT

De ETNA KI290ZT is te koop bij

Review
ETNA KI290ZT

ETNA KI290ZT Review

De ETNA KI290ZT is een inductiekookplaat die zich kenmerkt door zijn brede ontwerp van 90 centimeter en de mogelijkheid om vijf pannen tegelijk te gebruiken. Dit is ideaal voor degenen die regelmatig voor grotere groepen koken. De boosterfunctie versnelt de bereidingstijd, en de centrale en aparte timers voor elke kookzone zorgen voor perfect getimede maaltijden. Hoewel er enkele functies ontbreken die in premium modellen te vinden zijn, biedt deze kookplaat een solide prestatie voor zijn prijsklasse.

Inductieplaat van gemiddelde breedte

De ETNA KI290ZT onderscheidt zich met een breedte van 90 centimeter, wat ruimer is dan veel standaard inductiekookplaten. Dit geeft je de mogelijkheid om meerdere pannen tegelijk te gebruiken, wat vooral handig is voor grotere huishoudens of tijdens feestjes.

Drievoudige fase-aansluiting met centrale plaatsing

De kookplaat vereist een 3-fasen aansluiting, wat betekent dat het een krachtige stroomtoevoer nodig heeft. De elektrische aansluiting bevindt zich in het midden, wat handig kan zijn voor installatie. Voor de stroomvoorziening is een Perilex (5-polige) stekker vereist, wat aangeeft dat deze kookplaat een hoger vermogen heeft dan standaard inductiekookplaten.

Vijf kookzones met tien kookstanden

Met vijf verschillende kookzones en tien kookstanden biedt de ETNA KI290ZT voldoende flexibiliteit voor verschillende kookbehoeften. Hoewel het geen flexibele kookzone heeft, wat handig kan zijn voor ongewoon gevormde pannen, zullen de meeste gebruikers de beschikbare opties meer dan voldoende vinden.

Uitgebreide veiligheidsfuncties

De kookplaat is voorzien van diverse veiligheidsfuncties. De veiligheidsuitschakeling voorkomt dat de kookplaat te lang aan blijft, terwijl de kinderbeveiliging onbedoeld gebruik voorkomt. Hoewel er geen automatische uitschakeling bij overkoken is, bieden de restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging extra gemoedsrust tijdens het koken.

Middenklasse bereidingskwaliteit

De ETNA KI290ZT valt in de middenklasse wat betreft bereidingskwaliteit. Dit betekent dat het betrouwbaar en efficiënt is, maar misschien niet de precisie of geavanceerde functies heeft die je in high-end modellen zou vinden.

Geavanceerde panherkenning

Deze kookplaat is voorzien van zowel panherkenning als pangrootteherkenning. Dit betekent dat de kookplaat alleen warmte levert wanneer er een pan op staat en zich aanpast aan de grootte van de pan, wat zorgt voor efficiënter koken en energiebesparing.

Boostfunctie en duidelijk display

De boostfunctie is een opvallende eigenschap van deze kookplaat, waarmee je de bereidingstijd aanzienlijk kunt verkorten. Het display is duidelijk en gebruiksvriendelijk, waardoor het instellen van timers en kookstanden eenvoudig is.

Tiptoets bediening met extra functies

De bediening via tiptoetsen zorgt voor een strak en modern uiterlijk, terwijl het de kookplaat ook gemakkelijk schoon te maken maakt. De 'Alles uit'-knop en de aan/uit-indicator zijn handige functies die het koken nog eenvoudiger maken.