Inductiekookplaat-info.nl

Siemens EX651FXC1E

Bekijk de goedkoopste Siemens EX651FXC1E

De Siemens EX651FXC1E is te koop bij

Review
Siemens EX651FXC1E

Siemens EX651FXC1E Review

De Siemens EX651FXC1E is een inductie kookplaat die met zijn flexibele kookzones en diverse andere handige functies, het koken zowel makkelijk als veilig maakt. Deze kookplaat is voorzien van meerdere geavanceerde kenmerken die zorgen voor een efficiënte bereiding. Hieronder duiken we dieper in op wat deze kookplaat allemaal te bieden heeft.

Type kookplaat: flexibele inductie

De Siemens EX651FXC1E is een inbouw inductie kookplaat, wat betekent dat deze naadloos integreert met het aanrecht. Wat vooral opvalt, zijn de 2 flexibele kookzones. Deze zones kunnen zich aanpassen aan de grootte en vorm van de pan, wat vooral handig is als je bijvoorbeeld een langwerpige braadslede wilt gebruiken. Dit type inductieplaat is ideaal voor degenen die flexibiliteit in de keuken waarderen.

Aansluitingen: 2 fasen met Perilex

Deze kookplaat is aangesloten op 2 fasen en maakt gebruik van een Perilex stekker, een 5-polige stekker die specifiek is ontworpen voor krachtige elektrische apparaten. De elektrische aansluiting is linksachter geplaatst, wat bij de installatie wel handig is om rekening mee te houden.

Kookzones: 4 zones met 17 standen

De Siemens EX651FXC1E is uitgerust met 4 kookzones, waarvan er twee flexibel zijn. Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan verschillende pannen, wat bijdraagt aan een efficiënter kookproces. Bovendien zijn er 17 verschillende kookstanden beschikbaar, waardoor je voor elk gerecht de perfecte temperatuur kunt instellen.

Veiligheidsfuncties: uitgebreid en kindvriendelijk

Veiligheid is een belangrijk aspect in de keuken en deze kookplaat heeft verschillende functies om dit te garanderen. Zo is er een veiligheidsuitschakeling, een functie die de plaat automatisch uitschakelt als je deze vergeet. Ook is er een overkookbeveiliging die de kookplaat uitschakelt als je eten overkookt. Voor huishoudens met kinderen is de kinderbeveiliging een uitkomst. Deze functie voorkomt dat kinderen de instellingen kunnen wijzigen. Ook de restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging dragen bij aan een veilige kookervaring.

Bereidingskwaliteit: topklasse voor elk gerecht

De Siemens EX651FXC1E behoort tot de topklasse als het gaat om bereidingskwaliteit. Of je nu een biefstuk perfect wilt bakken of groenten wilt stomen, deze kookplaat levert consequent uitstekende resultaten. De braadsensor houdt de temperatuur constant, wat zorgt voor mals en sappig vlees.

Panherkenning: voor efficiënt koken

De kookplaat beschikt over panherkenning en pangrootteherkenning. Dit betekent dat hij automatisch detecteert of er een pan op de kookzone staat en past de grootte van de kookzone aan op de grootte van de pan. Dit zorgt voor efficiënter energiegebruik en een betere bereiding.

Gebruiksgemak: diverse handige functies

De Siemens EX651FXC1E zit vol met functies die het koken vereenvoudigen. De boostfunctie zorgt voor een snelle verhitting van de pan, wat handig is als je snel wilt koken. Daarnaast is er een braadzone en braadsensor voor het perfect bereiden van vlees. De kookplaat heeft ook een display en timer, wat handig is voor het nauwkeurig volgen van je kooktijd.

Bedieningsmogelijkheden: intuïtief en veelzijdig

De bediening van deze kookplaat is zowel intuïtief als veelzijdig. Je hebt de keuze uit schuifregelaars en tiptoetsen voor het instellen van de gewenste kookstand. Ook is er een 'alles uit'-knop, waarmee je in één keer alle kookzones kunt uitschakelen, en een aan/uit-indicator die laat zien of de kookplaat in gebruik is.