Inductiekookplaat-info.nl

Bosch PIV851FC5E

Bekijk de goedkoopste Bosch PIV851FC5E

De Bosch PIV851FC5E is te koop bij

Review
Bosch PIV851FC5E

Bosch PIV851FC5E Review

De Bosch PIV851FC5E is een indrukwekkende inductie kookplaat van 80 centimeter breed. Met 5 kookzones en een unieke braadsensor kun je je biefstuk perfect bereiden, of je het nu rare, medium of well done wilt. Voeg daar de boostfunctie aan toe en je hebt een veelzijdige kookplaat die bijdraagt aan een efficiënte kookervaring. Er zijn echter ook enkele aandachtspunten die je moet overwegen.

Type en plaatsing: Bosch PIV851FC5E - Een breed inbouw inductieplaat

De Bosch PIV851FC5E is een inbouw inductie kookplaat, wat betekent dat hij geïntegreerd is in je aanrecht voor een strakke en naadloze look. Met een breedte van 80 centimeter biedt het ruime kookruimte voor verschillende pannen, ideaal voor zowel dagelijkse maaltijden als grotere feestelijke diners.

Aansluitingen: 2 fasen Perilex stekker

De kookplaat vereist een 2 fasen (Perilex stekker) aansluiting en de elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter. Het is belangrijk om te weten of je huidige keuken setup hiermee compatibel is. De Perilex (5-polig) stekker zorgt voor een veilige en krachtige aansluiting.

Kookzones: Vijf zones met 17 kookstanden

Met 5 kookzones heb je genoeg ruimte om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Het apparaat biedt 17 verschillende kookstanden, wat een grote flexibiliteit geeft in het kookproces. De kookplaat heeft echter geen flexibele kookzone, wat een gemis kan zijn voor sommige gebruikers.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide bescherming voor de gebruiker

Veiligheid staat voorop bij deze kookplaat. Er is een veiligheidsuitschakeling aanwezig en daarnaast ook een kinderbeveiliging. Hoewel er geen automatische uitschakeling is bij overkoken, biedt de kookplaat wel oververhittingsbeveiliging en een restwarmteindicatie. Dit zorgt voor extra gemoedsrust tijdens het koken.

Bereidingskwaliteit: Basisklasse kookervaring

De bereidingskwaliteit van de Bosch PIV851FC5E is geclassificeerd als basisklasse. Dit betekent dat het apparaat alle basisfuncties biedt die je van een inductieplaat mag verwachten, maar wellicht niet de geavanceerde functies die in topmodellen te vinden zijn.

Panherkenning: Ja, maar zonder pangrootteherkenning

Deze kookplaat beschikt over panherkenning, wat energie bespaart en bijdraagt aan de veiligheid. Echter, het mist de pangrootteherkenning, een functie die zich aanpast aan de grootte van de pan.

Gebruiksgemak: Boostfunctie en braadsensor aanwezig

De Bosch PIV851FC5E heeft verschillende functies die het koken gemakkelijker maken. De boostfunctie zorgt ervoor dat je snel water aan de kook kunt brengen, terwijl de braadsensor helpt bij het perfect bereiden van je biefstuk. Het mist echter een display, wat het instellen en monitoren van de kookzones kan bemoeilijken.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen en alles uit-knop

De kookplaat wordt bediend via tiptoetsen, wat een moderne touch geeft aan het apparaat. De "alles uit-knop" is een handige functie, waarmee je in één keer alle kookzones kunt uitschakelen. Hoewel er een timerfunctie is, ontbreekt een aan/uit-indicator op dit model.