Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KIF880DS

Bekijk de goedkoopste ETNA KIF880DS

De ETNA KIF880DS is te koop bij

Review
ETNA KIF880DS

ETNA KIF880DS Review

In deze review nemen we de ETNA KIF880DS inductiekookplaat onder de loep. Dit apparaat belooft veel met zijn matzwarte oppervlak en indrukwekkende functies zoals vijf kookzones, 10 kookstanden en een boostfunctie. Met de Place & Slide functie herkent het apparaat automatisch waar je de pan hebt geplaatst, en met een eenvoudige vingerbeweging stel je de gewenste temperatuur in. De kookplaat heeft flexibele kookzones, een timer en diverse veiligheidsfeatures. Er zijn echter ook enkele minpunten die het vermelden waard zijn, zoals het gebrek aan een braadsensor. Laten we eens dieper ingaan op de details.

80 cm breed inbouwmodel met matzwart oppervlak

De ETNA KIF880DS is een inbouw inductiekookplaat die 80 cm breed is en uitgevoerd in een stijlvolle matzwarte kleur. Deze brede maatvoering en het elegante ontwerp maken het tot een aantrekkelijke keuze voor moderne keukens. Het apparaat is vooral handig voor diegenen die voldoende ruimte hebben om deze kookplaat in te bouwen.

Verschillende aansluitmogelijkheden: 1, 2 en 3 fasen

De kookplaat is standaard ingesteld op 2 fasen maar biedt dankzij het powermanagement systeem de mogelijkheid om aan te sluiten op 1 of 3 fasen. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter en het apparaat is geschikt voor een Perilex (5-polige) stekker. Dit maakt de ETNA KIF880DS zeer flexibel als het gaat om installatie en aansluiting.

Vijf kookzones met 10 kookstanden en boostfunctie

De kookplaat beschikt over vijf kookzones met 10 verschillende kookstanden en een boostfunctie. Dit betekent dat je veel vrijheid hebt bij het koken en braden. Bovendien kan je dankzij de flexibele kookzones gemakkelijk grotere pannen of een grillplaat gebruiken. Je hebt dus geen gebrek aan ruimte en mogelijkheden.

Veiligheidsfuncties: Van kinderbeveiliging tot oververhittingsbeveiliging

Veiligheid staat voorop bij dit model. Er is een veiligheidsuitschakeling, automatische uitschakeling bij overkoken en kinderbeveiliging. Daarnaast zijn er ook functies zoals een aankookautomaat en restwarmte-indicatie. Oververhittingsbeveiliging is ook aanwezig, wat het apparaat extra veilig maakt voor dagelijks gebruik.

Bereidingskwaliteit: behoort tot de topklasse

De bereidingskwaliteit van de ETNA KIF880DS is als 'topklasse' bestempeld. Dit komt door de verschillende kookstanden en de aanwezigheid van een boostfunctie, waardoor het apparaat geschikt is voor een breed scala aan kooktechnieken. Of je nu wilt sudderen of snel aan de slag wilt met roerbakken, deze kookplaat is ervoor uitgerust.

Geavanceerde panherkenning en pangrootteherkenning

De kookplaat beschikt over panherkenning en pangrootteherkenning. Dat betekent dat het apparaat niet alleen detecteert of er een pan op de kookzone staat, maar ook de grootte van de pan herkent. Dit is bijzonder handig voor energie-efficiëntie en zorgt voor een gelijkmatige verwarming van je gerechten.

Gebruiksgemak: van boostfunctie tot warmhoudfunctie

De ETNA KIF880DS scoort ook hoog op het gebied van gebruiksgemak. De boostfunctie is handig als je snel iets aan de kook wilt brengen. Er is ook een warmhoudfunctie, ideaal voor als je nog niet klaar bent om te serveren. De bediening via de schuifregelaar is intuïtief en het display en de timer dragen bij aan een eenvoudige bediening.

Bedieningsmogelijkheden: schuifregelaar en 'alles uit'-knop

De bedieningsmogelijkheden zijn vrij uitgebreid met een schuifregelaar voor temperatuurinstelling en een 'alles uit'-knop. Er is ook een aan/uit-indicator die je helpt om veilig te koken. De bediening is ontworpen om zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te zijn, waardoor het een plezier is om dit apparaat te gebruiken.