Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI9035

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI9035

De Inventum IKI9035 is te koop bij

Review
Inventum IKI9035

Inventum IKI9035 Review

De Inventum IKI9035 is een veelzijdige en functionele inductie kookplaat die geschikt is voor zowel dagelijks als uitgebreid koken. De kookplaat is 90 centimeter breed en biedt vijf kookzones, wat genoeg ruimte betekent voor grotere pannen. Met negen kookstanden en een flexibele kookzone is deze kookplaat ideaal voor allerlei bereidingen. Echter, het apparaat heeft geen automatische uitschakeling bij overkoken, en het ontbreken van een braadsensor kan voor sommigen een minpunt zijn.

90 cm brede inductie kookplaat met flexibele kookzones

De Inventum IKI9035 is een inductie kookplaat van 90 cm breed, wat behoorlijk ruim is in vergelijking met standaardmodellen. Dit biedt de mogelijkheid om met meerdere grote pannen te werken. De flexibele kookzone aan zowel de linker- als rechterkant is bijzonder handig als je een grillplaat, vispan of braadslede wilt gebruiken. Hierdoor is de kookplaat zeer flexibel en kun je gemakkelijk verschillende soorten gerechten bereiden.

2 fasen aansluiting en centrale elektrische aansluiting

De Inventum IKI9035 werkt op een 2-fasen (Perilex stekker) aansluiting, wat betekent dat je een aparte groep in je meterkast nodig hebt. De elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van de kookplaat, wat zorgt voor een evenwichtige verdeling van de stroom. De kookplaat is geschikt voor een Perilex (5-polig) stekker, waardoor je geen extra adapters of stekkers nodig hebt.

5 kookzones met 9 kookstanden

De Inventum IKI9035 biedt vijf kookzones, die genoeg ruimte geven voor grote pannen en verschillende soorten kookgerei. Met negen kookstanden kun je de temperatuur nauwkeurig instellen, van sudderen tot snel koken. Het apparaat heeft ook een flexibele kookzone, wat ideaal is als je grillplaten of andere ongewone pannen wilt gebruiken.

Diverse veiligheidsfuncties zoals kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging

Veiligheid staat voorop bij de Inventum IKI9035. De kookplaat is uitgerust met een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Een restwarmte-indicatie laat je weten welke zones nog warm zijn nadat je klaar bent met koken. Echter, er is geen automatische uitschakeling bij overkoken, wat voor extra waakzaamheid zorgt.

Middenklasse bereidingskwaliteit zonder braadsensor

De bereidingskwaliteit van de Inventum IKI9035 wordt als middenklasse beschouwd. Het apparaat biedt voldoende opties voor de meeste thuiskoks, maar het ontbreken van een braadsensor betekent dat je zelf de temperatuur moet monitoren bij het braden van vlees of vis. Toch biedt de kookplaat een degelijke bereidingskwaliteit voor zijn prijsklasse.

Automatische pan- en pangrootteherkenning

De Inventum IKI9035 beschikt over panherkenning en pangrootteherkenning, wat betekent dat de kookzones zich automatisch aanpassen aan de grootte van de pan. Dit is vooral handig als je verschillende soorten pannen gebruikt en zorgt voor een efficiënter energieverbruik.

Gebruiksgemak: Boostfunctie, warmhoudfunctie en display met timer

Met functies als de Boostfunctie, warmhoudfunctie en een duidelijke display met timer biedt deze kookplaat veel gebruiksgemak. De Boostfunctie helpt je om snel een pan water aan de kook te brengen, terwijl de warmhoudfunctie je eten op temperatuur houdt zonder aan te branden. Het gebruik van de schuifregelaar voor de bediening is intuïtief en makkelijk te gebruiken.

Schuifregelaar en 'Alles uit-knop'

De bedieningsmogelijkheden zijn behoorlijk compleet met een schuifregelaar en een 'Alles uit-knop'. Dit maakt het gemakkelijk om snel alle kookzones uit te schakelen in geval van nood of als je klaar bent met koken. Echter, er is geen aparte aan/uit-indicator, dus je moet vertrouwen op de display voor de status van de kookplaat.

Zoals je ziet, heeft de Inventum IKI9035 veel te bieden. Hoewel er enkele functies ontbreken die je wellicht in een high-end model zou vinden, biedt deze kookplaat veel waarde en functionaliteit voor zijn prijsklasse. Met een breed scala aan kook- en veiligheidsopties is dit een betrouwbare keuze voor iedere thuiskok.