Inductiekookplaat-info.nl

Miele KM 7201 FR

Bekijk de goedkoopste Miele KM 7201 FR

De Miele KM 7201 FR is te koop bij

Review
Miele KM 7201 FR

Miele KM 7201 FR Review

Laten we eens kijken naar de Miele KM 7201 FR, een inductiekookplaat die snelheid, efficiëntie en een reeks handige functies biedt om je kookervaring te verbeteren. Hieronder geef ik een gedetailleerd overzicht van deze kookplaat op basis van de verstrekte productinformatie.

Type inductieplaat: Ingebouwde kookplaat met boostfunctie

De Miele KM 7201 FR is een inbouwinductiekookplaat, wat betekent dat hij naadloos in jouw keuken kan worden geïntegreerd voor een gestroomlijnd uiterlijk. Een opvallend kenmerk van deze kookplaat is de boostfunctie. Deze functie zorgt voor snelle verwarming, waardoor water bijvoorbeeld in een oogwenk aan de kook wordt gebracht. Het is ideaal voor die momenten waarop je haast hebt of gewoon niet wilt wachten.

Aansluitingen: 2 fasen Perilex-aansluiting

De Miele KM 7201 FR vereist een 2-fasen Perilex-aansluiting, een specifiek type stekker voor apparaten met een hoger stroomverbruik. Het is belangrijk op te merken dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet bij het product wordt geleverd en apart moet worden besteld. Bovendien moet de stekker door een gekwalificeerde elektricien aan de kookplaat worden bevestigd vanwege variaties in stopcontactaansluitingen.

Kookzones: Vier zones met negen kookstanden

Met vier kookzones biedt de Miele KM 7201 FR voldoende ruimte voor het bereiden van verschillende gerechten tegelijk. Deze zones hebben negen verschillende kookstanden, waardoor je een hoge mate van controle en precisie hebt over jouw kookprocessen. Echter, een flexibele kookzone ontbreekt, wat betekent dat je minder flexibiliteit hebt bij het plaatsen van grotere pannen of onregelmatig gevormd kookgerei.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is een topprioriteit voor de Miele KM 7201 FR. Het apparaat is uitgerust met een veiligheidsuitschakeling en een kinderbeveiligingsfunctie om ongelukken te voorkomen. Hoewel er geen restwarmte-indicatie is, biedt het apparaat wel oververhittingsbeveiliging. De afwezigheid van een automatische uitschakelfunctie bij overkoken is echter een gemis, maar de aankookautomaat compenseert dit gedeeltelijk door automatisch terug te schakelen naar een lagere stand zodra het voedsel kookt.

Bereidingskwaliteit: Middenklasse koken

De Miele KM 7201 FR wordt gecategoriseerd als een middenklasse apparaat als het gaat om bereidingskwaliteit. Dit suggereert dat het apparaat betrouwbaar is en consistente kookresultaten levert, hoewel het misschien niet de premium functies of prestaties biedt die je zou vinden in hoger geprijsde modellen.

Panherkenning: Detectie zonder grootteherkenning

Een andere handige functie van deze kookplaat is panherkenning. Dit betekent dat de kookzones alleen worden geactiveerd wanneer er een pan op wordt geplaatst, wat bijdraagt aan energie-efficiëntie en veiligheid. Helaas ontbreekt de pangrootteherkenning, wat betekent dat het apparaat niet automatisch de grootte van de pan detecteert en de verwarmingszone dienovereenkomstig aanpast.

Gebruiksgemak: Intuïtieve functies voor comfort

De Miele KM 7201 FR scoort hoog op het gebied van gebruiksgemak. Met functies als de warmhoudfunctie, een duidelijk display en een timer kun je jouw kookprocessen nauwkeurig beheren. De stop & go-functie is ook een opmerkelijke toevoeging, waarmee je alle kookzones tegelijkertijd op de laagste stand kunt zetten. Hoewel er geen braadzone of braadsensor is, verhoogt de aanwezigheid van de boostfunctie en de aankookautomaat het gemak van koken.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen en smart-applicatie

De bediening van de Miele KM 7201 FR is modern en intuïtief, dankzij de tiptoetsen. Bovendien kun je het apparaat ook bedienen via een applicatie op je smartphone of tablet, wat een extra laag van gemak en flexibiliteit toevoegt. Met de alles uit-knop kun je het apparaat volledig uitschakelen, en de aan/uit-indicator geeft duidelijk aan wanneer de kookplaat in gebruik is.