Inductiekookplaat-info.nl

Inventum VKI3010ZWA

Bekijk de goedkoopste Inventum VKI3010ZWA

De Inventum VKI3010ZWA is te koop bij

Review
Inventum VKI3010ZWA

Inventum VKI3010ZWA Review

De Inventum VKI3010ZWA is een compacte inductiekookplaat die een ideale oplossing biedt voor kleinere keukens of voor wie op zoek is naar een extra kookoppervlak. De kookplaat heeft enkele kenmerkende eigenschappen die hem onderscheiden van andere modellen, hoewel hij ook beperkingen heeft. Hieronder gaan we dieper in op de diverse functies en specificaties van dit model.

Type en plaatsing van de inductieplaat

De Inventum VKI3010ZWA is een vrijstaande inductie kookplaat, wat betekent dat je hem niet hoeft in te bouwen in een keukenblad. Dit biedt veel flexibiliteit omdat je hem overal in je huis kunt plaatsen waar je een stopcontact hebt. Met twee kookzones is deze kookplaat met name geschikt voor de bereiding van kleinere maaltijden of als extra kookruimte. Zijn vrijstaande ontwerp maakt het ook ideaal voor kleinere woningen, studio's of zelfs voor op vakantie.

Aansluitingen en installatie

Wat meteen opvalt, is dat de Inventum VKI3010ZWA kan worden aangesloten op een standaard stopcontact, wat betekent dat er geen speciale elektrische voorzieningen nodig zijn. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter op de kookplaat, wat handig kan zijn afhankelijk van de plaatsing in je keuken. Dit model is geschikt voor een standaard Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Kenmerken van de kookzones

Met twee kookzones biedt deze inductiekookplaat enige beperking in vergelijking met grotere modellen. Echter, met 10 kookstanden heb je aanzienlijke flexibiliteit in het instellen van de gewenste temperatuur. Hoewel er geen flexibele kookzone is, wat betekent dat je gebonden bent aan de grootte van de bestaande zones, zou het voor de meeste pannen voldoende moeten zijn.

Veiligheidsaspecten

Op het gebied van veiligheid biedt de Inventum VKI3010ZWA een basisveiligheidsuitschakeling, wat helpt bij het voorkomen van ongelukken. Echter, functies zoals automatisch uitschakelen bij overkoken, kinderbeveiliging en restwarmte-indicatie ontbreken. Dit zijn punten om in overweging te nemen, vooral als je kinderen hebt of als je een vergeetachtige kok bent.

Basis bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van deze inductiekookplaat wordt als basisklasse beschouwd. Dit betekent dat het voldoet aan de standaard verwachtingen voor inductiekoken, maar mogelijk niet de geavanceerde functies of precisie biedt die sommige culinaire liefhebbers zoeken.

Intelligente panherkenning

Een opmerkelijke functie van de VKI3010ZWA is de panherkenning, wat betekent dat de kookzone alleen inschakelt wanneer er een geschikte pan op staat. Dit helpt energie te besparen en ongelukken te voorkomen. Bovendien heeft het ook pangrootteherkenning, waardoor de kookzone zich kan aanpassen aan de grootte van de pan.

Bedieningsgemak en display

Hoewel de Inventum VKI3010ZWA geen boostfunctie, braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie heeft, biedt hij toch een redelijk scala aan bedieningsmogelijkheden via draaiknoppen en tiptoetsen. Wat echter ontbreekt, is een display en timer, wat voor sommige gebruikers essentieel kan zijn om kooktijden nauwkeurig bij te houden.

Eenvoudige bedieningsopties

De bediening van deze inductiekookplaat is vrij eenvoudig en intuïtief, dankzij de combinatie van draaiknoppen en tiptoetsen. Helaas ontbreken er geavanceerdere functies zoals een "alles uit"-knop of een aan/uit-indicator, wat handig kan zijn bij het snel en efficiënt bedienen van de kookplaat.