Inductiekookplaat-info.nl

Inventum IKI6010

Bekijk de goedkoopste Inventum IKI6010

De Inventum IKI6010 is te koop bij

Review
Inventum IKI6010

Inventum IKI6010 Review

De Inventum IKI6010 is een inductie kookplaat die zich onderscheidt van vele andere modellen door de eenvoud van aansluiting. Het is niet nodig om een speciaal 5-polig stopcontact te hebben, aangezien deze kookplaat gewoon werkt op een normaal 2-polig stopcontact. Met handige functies zoals panherkenning, een timer voor elke kookzone en een eenvoudig te reinigen oppervlak biedt deze inductieplaat een combinatie van gebruiksgemak en functionaliteit.

Inductieplaat van het type Inbouw

De Inventum IKI6010 is een inbouw inductieplaat, wat betekent dat deze naadloos kan worden geïntegreerd in de keuken. Dit zorgt voor een gestroomlijnd en modern uiterlijk, wat bijdraagt aan de esthetiek van je keuken. Bovendien is het gladde oppervlak eenvoudig te reinigen, waardoor het onderhoud een fluitje van een cent is.

Aansluiting met een normale stekker

Wat opvalt aan deze inductieplaat is de eenvoudige aansluiting. De IKI6010 werkt op een regulier 2-polig stopcontact, waardoor er geen behoefte is aan een speciaal 5-polig stopcontact. De elektrische aansluiting bevindt zich in het midden en is geschikt voor een Schuko-/Gardy stekker met aarding.

Vier kookzones met negen kookstanden

De Inventum IKI6010 beschikt over vier kookzones, wat voldoende ruimte biedt voor verschillende pannen. Elk van deze zones heeft negen kookstanden, waardoor je een breed scala aan bereidingswijzen hebt, van zacht sudderen tot snel koken. Een opvallend kenmerk is dat deze inductieplaat geen flexibele kookzone heeft, wat sommige gebruikers misschien missen.

Veiligheidsfuncties zijn essentieel

Veiligheid staat voorop bij de IKI6010. Met de panherkenning schakelt de kookzone automatisch uit als er geen pan op staat. Dit bespaart niet alleen energie, maar voorkomt ook ongelukken. Er is ook een kinderbeveiligingsfunctie, een restwarmte-indicator en een oververhittingsbeveiliging, maar het ontbreken van een veiligheidsuitschakeling en automatisch uitschakelen bij overkoken kan een aandachtspunt zijn voor sommigen.

Bereidingskwaliteit van de basisklasse

Qua bereidingskwaliteit valt de Inventum IKI6010 in de basisklasse. Hoewel het niet de meest geavanceerde functies biedt die je in sommige high-end modellen zou vinden, levert het toch consistent goede resultaten voor alledaagse kookbehoeften.

Intelligente panherkenning zonder pangrootteherkenning

De panherkenning is een slimme functie van de IKI6010 die energie bespaart en de veiligheid verhoogt. Als er geen pan op de kookzone staat, schakelt het automatisch uit. Wat echter ontbreekt, is de pangrootteherkenning, wat betekent dat de kookplaat niet automatisch de grootte van de pan detecteert en de kookzone daarop aanpast.

Handige functies voor gebruiksgemak

De Inventum IKI6010 heeft een reeks functies die het koken vergemakkelijken. Er is een boostfunctie voor snelle verhitting, een display voor duidelijke informatie en een timer voor elk van de kookzones. Het is echter vermeldenswaard dat er geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie is.

Tiptoetsen voor intuïtieve bediening

De bediening van de IKI6010 wordt geregeld door tiptoetsen, wat een moderne en intuïtieve gebruikerservaring biedt. Er is een aan/uit-indicator voor duidelijkheid, maar het ontbreken van een "alles uit"-knop kan voor sommige gebruikers een gemis zijn.