Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KIV160RVS

Bekijk de goedkoopste ETNA KIV160RVS

De ETNA KIV160RVS is te koop bij

Review
ETNA KIV160RVS

ETNA KIV160RVS Review

De ETNA KIV160RVS is een veelzijdige inductiekookplaat die bijzonder geschikt is voor de thuiskok die gemak en efficiëntie waardeert. Met kenmerken zoals de boostfunctie, die het koken versnelt, en een handige timer, is het een welkome aanvulling op elke keuken. Toch heeft het ook enkele beperkingen die je moet overwegen.

Type inductieplaat: Vrijstaande kookplaat met gemakkelijke bediening

De ETNA KIV160RVS is een vrijstaande inductiekookplaat. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan vaste plekken in de keuken en het overal waar je wilt kunt plaatsen, zolang er maar een elektrische aansluiting is. Dit biedt je meer flexibiliteit in de keuken. De aparte bediening voor elke kookzone maakt het ook gemakkelijker om de temperatuur naar wens aan te passen, wat het koken nog aangenamer maakt.

Aansluitingen: Geschikt voor normale stekker en eenvoudige installatie

De kookplaat is ontworpen voor een 1 fase aansluiting met een normale stekker. Dit betekent dat je geen speciale elektrische aanpassingen hoeft te doen om het apparaat te installeren. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter, wat handig kan zijn bij bepaalde keukenopstellingen. De plaat is ook geschikt voor Schuko-/Gardy stekkers met aarding, wat de meest voorkomende stekkers zijn in Nederlandse huishoudens.

Kookzones: Drie zones met tien kookstanden

Deze inductiekookplaat heeft drie kookzones, wat voldoende is voor de meeste kooktaken. Elke zone heeft tien verschillende kookstanden, waardoor je de juiste temperatuur kunt kiezen voor elk gerecht. Hoewel de plaat geen flexibele kookzone heeft, waardoor grotere pannen of grillplaten misschien niet volledig worden verhit, biedt het toch voldoende flexibiliteit voor de meeste kookbehoeften.

Veiligheidsfuncties: Veilig en betrouwbaar koken

De ETNA KIV160RVS heeft verschillende veiligheidsfuncties zoals een veiligheidsuitschakeling, automatische uitschakeling bij overkoken en kinderbeveiliging. Dit betekent dat je kunt koken zonder je zorgen te maken over mogelijke ongelukken. De restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging zijn extra functies die zorgen voor veiligheid tijdens en na het koken.

Bereidingskwaliteit: Degelijke middenklasse kwaliteit

Qua bereidingskwaliteit valt deze kookplaat in de middenklasse. Dit betekent dat het apparaat betrouwbaar is en goed presteert voor de meeste kooktaken. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde functies heeft die je in topmodellen zou vinden, is het meer dan geschikt voor dagelijks gebruik.

Panherkenning: Automatische aanpassingen voor verschillende pannen

Met de panherkenning en pangrootteherkenning past de kookplaat zich automatisch aan de grootte van de pan aan. Dit zorgt voor een efficiënter energieverbruik en een gelijkmatigere verwarming van de pan.

Gebruiksgemak: Boostfunctie, display en timer voor een soepele kookervaring

De boostfunctie is een van de meest opvallende kenmerken van deze kookplaat. Hiermee kun je de temperatuur tijdelijk verhogen, wat ideaal is voor snelle taken zoals het aan de kook brengen van water. Het display en de timer zijn ook handige functies die het koken gemakkelijker maken. Hoewel het apparaat geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie heeft, bieden de andere functies voldoende mogelijkheden voor de gemiddelde thuiskok.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen voor een intuïtieve bediening

De ETNA KIV160RVS is uitgerust met tiptoetsen, wat zorgt voor een makkelijke en intuïtieve bediening. Met de alles uit-knop kun je alle kookzones in één keer uitschakelen, wat handig kan zijn als je snel wilt opruimen. De aan/uit-indicator geeft je direct inzicht in de werking van het apparaat.