Inductiekookplaat-info.nl

ETNA KI2160RVS

Bekijk de goedkoopste ETNA KI2160RVS

De ETNA KI2160RVS is te koop bij

Review
ETNA KI2160RVS

ETNA KI2160RVS Review

De ETNA KI2160RVS inductiekookplaat biedt een moderne kookervaring voor iedereen die op zoek is naar efficiëntie en gemak. Met diverse handige functies en technologieën, zoals verschillende kookstanden en panherkenning, maakt dit apparaat koken een stuk eenvoudiger en energiezuiniger. Daarnaast zorgt de eenvoudige bediening met tiptoetsen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke ervaring. Echter, net als elk apparaat heeft het ook zijn beperkingen, die we in deze review zullen bespreken.

Type inductieplaat: Ingebouwde kookplaat met geavanceerde functies

De ETNA KI2160RVS is een inbouw inductiekookplaat, wat betekent dat deze naadloos kan worden geïntegreerd in jouw keukeninterieur. Dit type kookplaat is vooral populair bij mensen die houden van een gestroomlijnde, moderne keuken. Bovendien benadrukt de beschrijving hoe gemakkelijk je jouw favoriete gerecht kunt bereiden dankzij de verschillende kookstanden.

Aansluitingen: Geschikt voor 2-fasen Perilex stekker

De kookplaat vereist een 2-fasen Perilex-aansluiting. Het is essentieel om te weten dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet wordt meegeleverd en apart moet worden aangeschaft. Bovendien moet je een elektricien inschakelen om de stekker aan de kookplaat te bevestigen, vanwege de specifieke aansluiting die elk stopcontact heeft. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van de kookplaat.

Kookzones: Vier zones met tien kookstanden

De ETNA KI2160RVS beschikt over vier afzonderlijke kookzones. Dit biedt voldoende ruimte en flexibiliteit om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Wat opvalt, is dat elke zone tien verschillende kookstanden heeft. Echter, een flexibele kookzone ontbreekt, wat een beperking kan zijn voor degenen die met grotere of onregelmatig gevormde pannen willen koken.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide bescherming tijdens het koken

Veiligheid staat voorop bij de ETNA KI2160RVS. De kookplaat is uitgerust met diverse veiligheidsfuncties zoals een automatische uitschakeling bij overkoken, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. De restwarmte-indicatie is ook een handige feature, waarmee je kunt zien of een kookzone nog warm is na het koken. Dit helpt ongelukken in de keuken te voorkomen.

Bereidingskwaliteit: Middenklasse kookervaring

Hoewel de kookplaat vele geavanceerde functies heeft, wordt de bereidingskwaliteit als 'middenklasse' beschreven. Dit suggereert dat de kookplaat goed presteert, maar wellicht niet de topkwaliteit biedt die sommige kookliefhebbers zoeken. Desondanks is het voor dagelijkse kooktaken meer dan voldoende.

Panherkenning: Energiebesparing en veiligheid

De ETNA KI2160RVS beschikt over panherkenning, wat betekent dat de kookzone alleen warm wordt als er een pan op staat. Dit is een uitstekende energiebesparende functie. Echter, het apparaat mist pangrootteherkenning, wat een beperking kan zijn voor diegenen die optimale energie-efficiëntie willen bereiken bij het gebruik van verschillende pannen.

Gebruiksgemak: Intuïtieve bediening en weergave

Deze kookplaat schittert echt als het gaat om gebruiksgemak. Met functies zoals de boostfunctie, display en timer biedt het apparaat een intuïtieve kookervaring. Hoewel het enkele geavanceerde functies zoals een braadzone en warmhoudfunctie mist, zijn de aanwezige functies meer dan voldoende voor de dagelijkse kookbehoeften.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen voor eenvoudige controle

De ETNA KI2160RVS is uitgerust met tiptoetsen voor de bediening. Deze knoppen zijn niet alleen modern en stijlvol, maar maken het ook gemakkelijk om de gewenste kookstand te kiezen. Daarnaast zijn er handige functies zoals een 'alles uit'-knop en een aan/uit-indicator, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring.