Inductiekookplaat-info.nl

AEG IKB64431FB Hob2Hood

Bekijk de goedkoopste AEG IKB64431FB Hob2Hood

De AEG IKB64431FB Hob2Hood is te koop bij

Review
AEG IKB64431FB Hob2Hood

AEG IKB64431FB Hob2Hood review

In deze review bekijken we de AEG IKB64431FB Hob2Hood, een inductie kookplaat met diverse innovatieve functies. De kookplaat springt met name in het oog vanwege de Hob2Hood-functie, waarmee je de kookplaat met je Hob2Hood afzuigkap verbindt. Deze review behandelt de belangrijkste kenmerken van het product en geeft inzicht in de voordelen en eventuele aandachtspunten.

Inductie kookplaat met Hob2Hood-functie

De AEG IKB64431FB Hob2Hood is niet zomaar een inductie kookplaat. Met de unieke Hob2Hood-functie verbind je de kookplaat met de Hob2Hood afzuigkap. Als je bijvoorbeeld een biefstuk bakt, past de afzuigkap automatisch de afzuigstand aan. Dit zorgt voor een optimale keukenervaring waarbij je meer focus kunt leggen op het koken zelf. Bovendien is deze functie bijzonder handig voor diegenen die graag hun handen vrij hebben in de keuken.

Aansluiting: 3 fasen met Perilex stekker

De kookplaat is aangesloten op 3 fasen en heeft een vermogen van meer dan 7360 Watt. De elektrische aansluiting bevindt zich rechtsachter en is geschikt voor een Perilex stekker (5-polig). Hierdoor is het apparaat in staat om snel en krachtig te verwarmen, wat ideaal is voor intensief kookwerk. Het is wel belangrijk om te weten dat je een Perilex aansluiting nodig hebt in jouw keuken om dit apparaat te kunnen gebruiken.

Kookzones: 4 zones met 14 kookstanden

De AEG IKB64431FB beschikt over 4 kookzones, waardoor je meerdere pannen tegelijkertijd kunt gebruiken. Je hebt de keuze uit 14 verschillende kookstanden, waardoor je voor elk gerecht de juiste temperatuur kunt instellen. Hoewel de kookplaat niet over een flexibele kookzone beschikt, biedt het ruime aantal kookstanden toch voldoende mogelijkheden voor een diversiteit aan gerechten.

Veiligheidsfuncties: van kinderbeveiliging tot oververhittingsbeveiliging

Deze kookplaat is voorzien van diverse veiligheidsfuncties, waaronder een veiligheidsuitschakeling, automatische uitschakeling bij overkoken, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Met de aankookautomaat schakelt de kookzone automatisch terug zodra de juiste temperatuur is bereikt, waardoor je pan niet overkookt. De restwarmteindicatie geeft aan welke kookzones nog warm zijn, zodat je na het koken niet per ongeluk een hete zone aanraakt.

Bereidingskwaliteit: topklasse

De AEG IKB64431FB Hob2Hood valt binnen de topklasse als het gaat om bereidingskwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een uitstekend resultaat, ongeacht wat je klaarmaakt. De kookplaat verdeelt de warmte gelijkmatig en reageert snel op aanpassingen in de temperatuurinstelling, wat bijdraagt aan een optimaal kookresultaat.

Panherkenning: veilig en energiezuinig

Een andere handige functie van deze kookplaat is de panherkenning. Dit betekent dat de kookzone alleen verwarmt wanneer er een pan op staat. Niet alleen is dit veiliger, maar het bespaart ook energie. Echter, de kookplaat beschikt niet over pangrootteherkenning, wat betekent dat de grootte van de pan niet automatisch wordt gedetecteerd.

Gebruiksgemak: van boostfunctie tot timer

Qua gebruiksgemak heeft deze kookplaat veel te bieden. De boostfunctie zorgt ervoor dat pannen extra snel opwarmen, wat handig is als je haast hebt. Het apparaat is voorzien van een duidelijk display en een handige timerfunctie. Hoewel er geen braadzone, braadsensor of warmhoudfunctie aanwezig is, zijn de overige functies ruim voldoende voor dagelijks gebruik.

Bedieningsmogelijkheden: tiptoetsen met alles uit-knop

De AEG IKB64431FB Hob2Hood is uitgerust met tiptoetsen voor eenvoudige bediening. Met een simpele aanraking stel je de gewenste kookstand in of pas je instellingen aan. Een handige functie is de 'alles uit-knop', waarmee je met één druk op de knop alle kookzones uitschakelt. Daarnaast is er een duidelijke aan/uit-indicator aanwezig zodat je in één oogopslag ziet of het apparaat aan staat.