Inductiekookplaat-info.nl

Tefal Unlimited Pannenset 3-delig

Bekijk de goedkoopste Tefal Unlimited Pannenset 3-delig

De Tefal Unlimited Pannenset 3-delig is te koop bij

Review
Tefal Unlimited Pannenset 3-delig

Review: Tefal Unlimited Pannenset 3-delig

Introductie

De Tefal Unlimited Pannenset 3-delig is een set van drie pannen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op inductiekookplaten. In deze review zullen we de verschillende aspecten van deze pannenset bespreken, zoals het materiaal, de functionaliteit en de bouwkwaliteit.

Materiaal en design

De panbasis van de Tefal Unlimited Pannenset is gemaakt van aluminium, wat zorgt voor een goede warmtegeleiding. Het handvat is gemaakt van kunststof, waardoor het koel blijft tijdens het koken. De baklaag van de pan is gemaakt van PTFE met titanium, wat zorgt voor een standaard antiaanbaklaag. Helaas is deze baklaag niet PFAS-vrij, wat een nadeel kan zijn voor mensen die milieubewust willen koken.

Functionaliteit

De Tefal Unlimited Pannenset is vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken na het koken een stuk gemakkelijker maakt. Daarnaast heeft de pan een koude greep, waardoor je je handen niet verbrandt tijdens het koken. Helaas heeft de pan geen afgietsysteem, wat het afgieten van vloeistoffen iets lastiger maakt. Ook ontbreekt een literaanduiding, wat het afmeten van ingrediënten minder nauwkeurig maakt.

Geschiktheid voor verschillende kookplaten

De Tefal Unlimited Pannenset is geschikt voor gebruik op inductiekookplaten, keramische kookplaten, elektrische kookplaten en gasfornuizen. Dit maakt de pannenset veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten keukens. Daarnaast is de pan ook geschikt voor gebruik in de oven, wat handig is voor gerechten die nog even moeten nagaren.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Tefal Unlimited Pannenset is middenklasse. Hoewel de pannen stevig aanvoelen en goed warmte geleiden, zijn er enkele punten van kritiek. Zo kan de antiaanbaklaag na verloop van tijd slijten, waardoor voedsel kan blijven plakken. Ook kan het kunststof handvat minder duurzaam zijn dan een metalen handvat. Over het algemeen is de bouwkwaliteit echter voldoende voor dagelijks gebruik.