Inductiekookplaat-info.nl

Miele KM 7210 FR

Bekijk de goedkoopste Miele KM 7210 FR

De Miele KM 7210 FR is te koop bij

Review
Miele KM 7210 FR

Miele KM 7210 FR review

In deze review duiken we dieper in de kenmerken van de Miele KM 7210 FR inductie kookplaat. Dit product biedt een scala aan functies die het koken gemakkelijker en efficiënter maken, waaronder een speciale braadzone en braadsensor. We zullen de verschillende aspecten van dit product grondig onderzoeken en analyseren.

Type en plaatsing: Inbouw kookplaat

De Miele KM 7210 FR is een inductie kookplaat ontworpen voor inbouw. Dit betekent dat hij naadloos geïntegreerd kan worden in jouw keukenontwerp, wat een gestroomlijnde en moderne look creëert. Inductie kookplaten zijn geliefd vanwege hun snelle opwarmtijd en efficiënte energiegebruik, en de Miele KM 7210 FR is daarop geen uitzondering.

Aansluitingen: 2 fasen met Perilex stekker

Deze kookplaat vereist een 2-fasen aansluiting en wordt geleverd zonder de benodigde 5-polige Perilex stekker. Het is belangrijk om deze stekker apart aan te schaffen en de installatie door een professionele elektricien te laten uitvoeren. De locatie van de elektrische aansluiting bevindt zich in het midden van het apparaat, wat zorgt voor een evenwichtige verdeling van de elektriciteit over de kookzones.

Kookzones: 4 zones met 9 kookstanden

De Miele KM 7210 FR beschikt over vier kookzones met in totaal negen verschillende kookstanden. Hoewel deze kookplaat geen flexibele kookzone heeft, compenseert hij dit door een speciale braadzone aan te bieden, ideaal voor grote braadpannen en braadsledes.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide beveiligingsopties

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het koken, en de Miele KM 7210 FR stelt niet teleur op dit gebied. Hij beschikt over een veiligheidsuitschakeling, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Hoewel er geen automatische uitschakeling is bij overkoken of een restwarmte-indicatie, biedt de kookplaat wel een aankookautomaat, wat helpt om overkoken van bijvoorbeeld rijst of pasta te voorkomen.

Bereidingskwaliteit: Middenklasse koken

De bereidingskwaliteit van deze kookplaat wordt gecategoriseerd als middenklasse. Dit betekent dat hij voldoende functies en mogelijkheden biedt voor de gemiddelde thuiskok. Met functies als de braadsensor en aankookautomaat biedt deze kookplaat een goede balans tussen gebruiksgemak en kwaliteit.

Panherkenning: Automatische aanpassingen

Een handige eigenschap van de Miele KM 7210 FR is de panherkenning. Dit betekent dat de kookplaat detecteert wanneer er een pan op een kookzone wordt geplaatst en zich automatisch aanpast aan de grootte van de pan met de pangrootteherkenning. Dit zorgt voor een efficiënter energieverbruik en een gelijkmatige verwarming van de pan.

Gebruiksgemak: Geavanceerde kookfuncties

De Miele KM 7210 FR blinkt uit in gebruiksgemak dankzij zijn vele geavanceerde functies. Met de boostfunctie kunnen gerechten sneller worden bereid, en de braadzone en braadsensor zorgen voor een perfect gebakken stuk vlees. Andere handige functies zijn de warmhoudfunctie, automatische temperatuurinstelling en een duidelijk display met timer.

Bedieningsmogelijkheden: Tiptoetsen en smartphone-applicatie

De bediening van deze kookplaat is eenvoudig en intuïtief met tiptoetsen. Bovendien kun je hem ook via een applicatie op jouw smartphone of tablet bedienen. De "alles uit"-knop is een handige functie waarmee alle kookzones in één keer kunnen worden uitgeschakeld, en de aan/uit-indicator zorgt ervoor dat je altijd weet wanneer de kookplaat actief is.